0

Μια ομάδα-όνειρο, ένας διψασμένος κόσμος και o Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον αναγεννημένο Παναθηναϊκό.

Ούτε… βουντού, ούτε… μαγεία δεν είναι αυτό που έγινε χθες το βράδυ στη Γερμανία. Πρόκεται απλά για την πιστοποιήση μια σπουδαίας προσπάθειας που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και θα κλείσει με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (11/4) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε θριαμβευτής από μια ακόμα ευρωπαϊκή πόλη. «Άλωσε» το Μόναχο, πέτυχε την 9η νίκη του σε 17 εκτός έδρας παιχνίδια (επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του) και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει έναν στόχο που έμοιαζε με… θαύμα για αρκετούς πριν από 7 μήνες. Να βρεθεί στη 2η θέση της regular season της EuroLeague, από τη 17η που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή.

Πρόκειται για έναν θρίαμβο που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας. Όχι μόνο τα… πράσινα, αλλά στου ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα, μιας και δεν μπορείς να βρεις εύκολα ένα ανάλογο επίτευγμα. Ο Παναθηναϊκός βροντοφώναξε στο Μόναχο πως είναι και πάλι ΕΔΩ. Στην κορυφή. Εκεί που του αξίζει. Εκεί που του επιβάλλει το μέγεθός του. Το βάρος της φανέλας του.

Και κυρίως το έκανε με τον τρόπο που λειτούργησε σε όλη τη σεζόν για να μπορέσει να φτάσει στην επιτυχία. Πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να είναι. Το έκανε ενωμένος, λειτουργώντας σε όλα τα επίπεδα στην εντέλεια. Με την συσπείρωση στο μάξιμουμ.

Με τον διψασμένο κόσμο του να μετατρέπει σε ένα μικρό ΟΑΚΑ την έδρα της Μπάγερν και να κάνει τους παίκτες του Αταμάν να τρίβουν τα μάτια τους και να μην το πιστεύουν. Με μια ομάδα που έχει πλέον σφυρηλατηθεί για τα καλά με τη νοοτροπία του νικητή και η οποία όχι μόνο παίζει ωραίο μπάσκετ, αλλά βρίσκει λύσεις από παντού. Και με έναν ιδιοκτήτη που είναι δίπλα της, μαζί της σε αυτή την πορεία, να ζει με απαράμιλλο πάθος την κάθε στιγμή.

Αυτό το τρίπτυχο έφερε τον Παναθηναϊκό και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ομάδα, κόσμος, διοίκηση! Όλοι μαζί… ΕΝΑ! Γιατί το παρελθόν μας έχει δείξει πως κάθε από αυτά τα τρία στοιχεία από μόνο του δεν αρκεί για την επιτυχία. Ο συνδυασμός είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Και στο Μόναχο αυτά τα τρία στοιχεία τον οδήγησαν στη νίκη. Όπως τον οδηγούν μέσα σε όλη τη σεζόν. Με τελικό προορισμό το Βερολίνο. Ένα Final Four μετά από 12 χρόνια…

Ναι, ξέρω… Βήμα-βήμα. Πρώτα η νίκη επί της Άλμπα για να σφραγιστεί η δεύτερη θέση και μετά τα playoffs κόντρα σε μία εκ των Μακάμπι, Βιλερμπάν ή Μπασκόνια. Επιτρέψτε μου, όμως, να επαναληφθώ. Δεν βλέπω τρόπο που κάποια από αυτές τις ομάδες θα μπει εμπόδιο στις ορέξεις των παικτών του Αταμάν, στην κατάσταση που βρίσκονται.

Ο Τούρκος προπονητής έχει παραδώσει σεμιναριακά μαθήματα, για το πως χτίζεις και διαχειρίζεσαι μια ομάδα που ξεκινά από το μηδέν. Άκουσε διάφορα κατά τη διάρκεια της σεζόν για το rotation και τις επιλογές του, αλλά το αποτέλεσμα που πέτυχε κλείνει πολλά στόματα. Ακόμα περισσότερο ο τρόπος που νίκησε την Μπάγερν. Γιατί απέδειξε πως είναι πέρα για πέρα δίκαιος και δεν έχει «κολλήματα». Δεν έπαιζε με 6 και 7 παίκτες επειδή… έτσι γούσταρε. Το έκανε γιατί αυτό του έδιναν οι συγκυρίες (τραυματισμοί, απουσίες) και οι παίκτες του (απόδοση). Όταν αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο (Ερνανγκόμεθ, Παπαπέτρου στο Μόναχο) έκαναν τη δουλειά που ήθελε, τους επιβράβευσε κρατώντας του στο παρκέ.

Ο Ισπανός και ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχαν τους 17 από τους 27 πόντους του Παναθηναϊκού στη δεύτερη περίοδο και κέρδισαν τον χρόνο τους και στο δεύτερο ημιχρονο. Ειδικά ο Ερνανγκόμεθ, βγήκε στο προσκήνιο την πιο κατάλληλη στιγμή και πλαισίωσε τον ηγέτη Σλούκα, τον μαχητή Λεσόρ και την καλαθομηχανή που ακούσει στο όνομα Κέντρικ Ναν. Αν αυτό ήταν το ματς που θα τον ξεκλειδώσει μια και καλή, θα το δείξει η συνέχεια.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, μαζί και οι προσδοκίες. Αν δικαιωθούν, τότε, ο Παναθηναϊκός θα είναι… πρόβλημα για τη Λίγκα!

 

Το «όπλο» για τον τίτλο, οι… σπασμένοι βαθμοί και η καλύτερη επίθεση

Previous article

Το ποσοστό συνιδιοκτησίας του Κομπότη για τον Ιωαννίδη και το «ταβάνι» στα λεφτά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.