0

Η πιθανή πώληση του Φώτη Ιωαννίδη δεν θα γεμίσει με ευρώ μόνο το ταμείο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Λεβαδειακού. Επειδή ο Γιάννης Κομπότης προνόησε να διατηρήσει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης που αγγίζει τη συνιδιοκτησία, αν και έχει προβλεφθεί… κόφτης για το κέρδος του Βοιωτού παράγοντα.

Ένας… χορός ομάδων του εξωτερικού και εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί εδώ και μήνες γύρω από τον Φώτη Ιωαννίδη. Απόρροια της εντυπωσιακής εξέλιξης του, των νέων κινήσεων στο «ρεπερτόριο» του και της απόδειξης της εκτελεστικής δεινότητας του. Ένας κάποτε φέρελπις παίκτες από τον Λεβαδειακό, που έχει πλέον μετατραπεί στον killer του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.

Τα νούμερα που γράφονται για την αξία του Ιωαννίδη ποικίλουν. Ο Πορτογάλος ρεπόρτερ του «maisfutbol» Μπρούνο Αντράντε ανέφερε 20 εκατομμύρια ευρώ ως αντίτιμο για τα δικαιώματα του 24χρονου στράικερ, ο γνωστός Ιταλός Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο «κατέβηκε» στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ποσά που σίγουρα δεν ικανοποιούν τον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται καν να συζητήσει για την πώληση του Ιωαννίδη. Άλλωστε, όπως έχει εξηγήσει το Sportal, ούτε ο διεθνής στράικερ σκέφτεται να φύγει το καλοκαίρι και εκτιμά πως πρέπει να εδραιωθεί ως ο ηγέτης του Τριφυλλιού, πριν μετακομίσει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παρακολουθώντας εκ του μακρόθεν, ένας άνθρωπος που σίγουρα χαίρεται για την πρόοδο του Φώτη Ιωαννίδη, είναι ο Γιάννης Κομπότης. Αφενός, επειδή είναι ο πρώτος που πίστεψε στο ταλέντο του Ιωαννίδη και εγγυήθηκε προσωπικά στον Γιάννη Αλαφούζο, όταν συμφώνησαν για τη μεταγραφή στις 10 Αυγούστου του 2020.

Αφετέρου, επειδή τότε είχε την προνοητικότητα να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης! Το αφεντικό του Λεβαδειακού ήταν πεπεισμένος ότι ο Ιωαννίδης θα κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε λίγα χρόνια, ώστε τότε πρότεινε στον Αλαφούζο να πληρώσει ένα συμβολικό αντίτιμο και να έχουν μία μορφή συνιδιοκτησίας στον Βοιωτό στράικερ!

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρος ο ακριβής αριθμός, ο Κομπότης έχει περίπου το 40% της κυριότητας του Ιωαννίδη. Ίσως και λίγο περισσότερο. Οπότε, σε ενδεχόμενη πώληση του Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό, ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού θα καρπωθεί ένα μεγάλο ποσό.

Το οποίο όμως δεν θα αντιπροσωπεύει ακριβώς το αντίστοιχο ποσοστό στο τελικό κόστος της μεταγραφής. Επειδή ο Αλαφούζος με τη σειρά του, έβαλε έναν δεύτερο όρο που προβλέπει το μέγιστο ποσό που δικαιούται ο Κομπότης από μία συμφωνία. Στην πράξη, όσο και να αυξηθεί το αντίτιμο για τον Ιωαννίδη, από ένα σημείο και έπειτα το κέρδος για τον Κομπότη δεν αλλάζει…

Πάντως, το ταμείο του Παναθηναϊκού και του Λεβαδειακού θα αργήσουν να γεμίσουν με λεφτά από τον Ιωαννίδη. Γιατί μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ο διεθνής επιθετικός θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με… επταψήφια αναπροσαρμογή και με επέκταση μέχρι τον Ιούνιο του 2028.

Στο Μόναχο κατάλαβαν όλοι τους τρεις λόγους που οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο

Previous article

Το γούρι του αήττητου εκτός Ελλάδας προέδρου που το ζει εντονότερα από ποτέ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.