0

Ο Παναθηναϊκός χωρίς την Γκρόθες πήγε στο τάι μπρέικ με την ΑΕΚ κι εκεί η τρομερή Καρκάσες με τρεις άσους έσπασε την ισορροπία κι από το 9-9 βρέθηκε στο 9-15 και στο 3-2 σετ. Πρόκριση με 2-0 νίκες του τριφυλλιού και ραντεβού στον τελικό με τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό.

Σπουδαία νίκη – πρόκριση του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΑΕΚ με 3-2 σετ, στον δεύτερο ημιτελικό της Volley League γυναικών.

Η ΑΕΚ έπαιζε για την “επιβίωσή” της και αυτό φάνηκε από τους πρώτους κιόλας πόντους. Οι “κιτρινόμαυρες” κυνηγούσαν κάθε φάση και φάνηκαν πιο αποφασισμένες από τις αντιπάλους, πήραν από νωρίς προβάδισμα (3-1), απάντησαν άμεσα στο μίνι σερί των τριών πόντων των “πρασίνων” (3-4) και μετά το υπέρ τους 7-5 δεν κοίταξαν ποτέ πίσω.

Σταδιακά ο Δικέφαλος αύξησε τη διαφορά (11-8) υποχρεώνοντας τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντράγκαν Νέσιτς, να ξοδέψει και το δεύτερο time out που δικαιούται, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αφυπνίσει τις παίκτριές του.

Στο 16-13 η Ένωση με την Άννα Καλαντάτζε πέτυχε τον πρώτο άσο του παιχνιδιού, ακολούθησαν άλλοι τρεις, δύο από την Μπλάνκο και ένα από την Τσάριτς, κλείνοντας ιδανικά το πρώτο σετ (25-17).

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να πάρει από νωρίς προβάδισμα (3-5), να μην λυγίσει στη μίνι ανατροπή της ΑΕΚ (6-5), να ισορροπήσει το ματς και να ξεμακρύνει όσο περνούσε το σετ.

Το σερί των τεσσάρων πόντων του “τριφυλλιού” μετέτρεψε το 8-9 σε 8-13 και έκτοτε σε κανένα σημείο οι “πράσινες” δεν ξανακινδύνεψαν. Τελείωσαν το σετ με το υπέρ τους 25-19 και ισοφάρισαν σε 1-1.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το 7-7, όταν με τρια συνεχόμενα μπλοκ η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπαστεί και σιγά-σιγά να χτίσει πάνω σε αυτό το μίνι σερί.

Το time out που πήρε ο Νέσιτς δεν λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, αφού η Ένωση συνέχισε να βρίσκει τις λύσεις στην επίθεση, ενώ κυριάρχησε και στο φιλέ.

Έτσι γρήγορα το 12-9 έγινε 17-14 και κατόπιν 22-16, οι “κιτρινόμαυρες” δεν χάλασαν το μυαλό τους στην προσπάθεια αντεπίθεσης του “τριφυλλιού” (22-18), πήραν το σετ με 25-21 και έκανα το 2-1.

Όπως στο τρίτο, έτσι και στο τέταρτο σετ οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μικρές, δείγμα της κρισιμότητας του ματς. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ότι για πάρει μια εκ των δύο προβάδισμα δύο πόντων έπρεπε να φτάσει το παιχνίδι στον 14ο πόντο.

Τα σετ: 25-17, 19-25, 25-21, 20-25, 9-15

 

Ο Γιαννούλης αποκαλύπτει το μέλλον του!

Previous article

Το «όπλο» για τον τίτλο, οι… σπασμένοι βαθμοί και η καλύτερη επίθεση

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.