0

Ένα μεγάλο διπλό και ακόμα μία τρομερή εμφάνιση από τον διεθνή φορ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει σε κάθε αγωνιστική σε do or die παιχνίδια. Δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από την ίδια την ομάδα που θα μπορούσε να είναι ακόμα και στην πρώτη θέση αν δεν πετούσε αλόγιστα βαθμούς δεξιά κι αριστερά.

Το ιδανικό σενάριο το βράδυ της Κυριακής ήταν το εξής ένα: νίκη επί του Άρη, ισοπαλία στη Ν.Φιλαδέλφεια. Αμφότερα τα αποτελέσματα ήρθαν στο φινάλε. Ο Γεντβάι σώζει με σπουδαία επέμβαση την ομάδα του από το 1-1 στο «Βικελίδης» στο 90′ και σχεδόν στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ κάνει το 2-2 κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός που έφτασε στο χείλος του γκρεμού μετά το κάζο με τον Δικέφαλο του Βορρά στη Λεωφόρο τώρα βρίσκεται στο -2 από την πρώτη θέση.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι αφού πέρασε ένα διάστημα με συνεχόμενα παιχνίδια όπου οι παίκτες έφτασαν στα όριά τους, τώρα έχει τη Λαμία back to back. Θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, αλλά μη ξεχναμε τη ζημιά που έκανε η ομάδα του Βόκολου στο πρόσφατο ματς της Λεωφόρου για την κανονική διάρκεια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 6 βαθμούς (ας μη κρυβόμαστε, οτιδήποτε άλλο θα συνιστά αποτυχία) κι άσε τους άλλους να… κουρεύονται.

Τα δύσκολα πέρασαν μέχρι να έρθουν τα επόμενα. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι το τρομερό στο «Βικελίδης», αλλά όλα τα λεφτά ήταν και πάλι ο Φώτης Ιωαννίδης. Αυτή τη φορά δεν σκόραρε, αλλά το παιχνίδι που κάνει είναι στα όρια του εξωπραγματικού. Υπήρχαν φάσεις που αντιμετώπιζε ακόμα και πέντε ποδοσφαιριστές και τους έπαιρνε παραμάζωμα.

Το μυαλό του δεν χάλασε όταν έγινε η μανούρα στη λήξη του ημιχρόνου ούτε όταν ο Γκουγκουλιάς πήγε να κάνει επίδειξη μαγκιάς. Το μυαλό του δεν χάλασε ούτε με τον προκλητικό -κι ανίκανο για τέτοιο παιχνίδι- διαιτητή που δικαίωσε τους «πράσινους» για τους φόβους που είχαν εκφράσει πριν από την αναμέτρηση. Ένας διαιτητής από αυτούς που λέμε στην καθομιλουμένη «καμικάζι», που κατέβηκε για να σπάσει τα νεύρα των «πράσινων» με τις αποφάσεις του και τον τρόπο που διαχειριζόταν το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μάσησε, όπως δεν μάσησε ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση. Το βλέπεις στα μάτια του, γυαλίζουν, θέλει όσο τίποτε άλλο το πρωτάθλημα και κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα του εκεί. Στα πλέι οφ κάνει εμφανίσεις καριέρας, έχει αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση και έχει το μομέντουμ σηκώνοντας στις πλάτες του ολάκερη την ομάδα.

Με αυτή την εικόνα του Έλληνα επιθετικού, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβάται τίποτα παρά μόνο τον κακό του εαυτό. Τουλάχιστον φαίνεται πως ο Τερίμ σταμάτησε τις «τρέλες» και ακολουθεί τη λογική. Αν δεν αρχίσει πάλι τις αλλοπρόσαλλες επιλογές, ο Παναθηναϊκός βαδίζει με ασφάλεια προς την κορυφή.

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Τους «τρέλανε» όλους και τα σκάνε στον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσουν!

Next article

You may also like