0

Η γκολάρα του Άντραζ Σπόραρ επιβεβαίωσε την… αδυναμία του στον Άρη ενώ «υπέγραψε» μια ακόμα νίκη του Παναθηναϊκού, με τον Σλοβένο επιθετικό να έχει προσφέρει 10 πόντους στην ομάδα του στο πρωτάθλημα.

Ποιος θα το έλεγε και δεν θα τον περνούσαν… γενεές δεκατέσσερις; Για την παρομοίωση του Άντραζ Σπόραρ με τον Τιερί Ανρί, ο λόγος. Όχι, προφανώς, λόγω της ίδιας αξίας των δύο ποδοσφαιριστών, μην τρελαθούμε και… τρελαθείτε!

Αλλά, για το απίστευτης ομορφιάς τέρμα που πέτυχε ο Σλοβένος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού χθες (07/04) στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας επί της ουσίας την ομάδα του Φατίχ Τερίμ στην επικράτηση απέναντι στον Άρη, με 2-0.

Όταν ο Μπερνάρ Ντουάρτε έκλεψε την μπάλα στο κέντρο την πέρασε στον Σπόραρ, ο οποίος με ένα ασύλληπτο πλασέ την έστειλε… συστημένη στην αριστερή γωνία του Χούλιαν Κουέστα «γράφοντας» το 0-1!

Ένα γκολ που φέρει την «σφραγίδα» του Γάλλου επιθετικού, με το χαρακτηριστικό και παράλληλα… αριστοτεχνικό πλασεδάκι στο τελείωμα των περισσότερων φάσεων που είχε συμμετοχή στην καριέρα του ο Ανρί.

Το… δις εξαμαρτείν με Άρη

Θα έπρεπε, πάντως, να το… περιμένουν, στο «στρατόπεδο» των «κίτρινων», μόλις είδαν την ταμπέλα με τον αριθμό της φανέλας του 30χρονου επιθετικού να σηκώνεται, προκειμένου να περάσει ως αλλαγή για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου…

Μια ματιά στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, άλλωστε, (θα) ήταν αρκετή για να (τους) υπενθυμίσει το… κακό που θα τους έβρισκε, εξαιτίας αυτής ακριβώς της παρουσίας του σε παιχνίδι εναντίον τους.

Βλέπετε, για όποιον τυχόν το έχει λησμονήσει, ο Σπόραρ έχει πετύχει άλλες δύο φορές τα γκολ που έμελλε να κρίνουν τον νικητή σε παιχνίδι του «τριφυλλιού» με τον Άρη, μόλις την περυσινή σεζόν!

Η αρχή είχε γίνει στις 23 Οκτώβρη του 2022, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τους Θεσσαλονικείς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Τότε που, οι γηπεδούχοι είχαν… ζοριστεί μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Σημείο στο οποίο ο ερχόμενος από τον πάγκο, στη θέση του Φώτη Ιωαννίδη στο 64’, διεθνής Σλοβένος επιθετικός κατάφερε από την εκτέλεση φάουλ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς από αριστερά με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να πετύχει το νικητήριο 1-0, οδηγώντας την στο 9Χ9!

Για να ακολουθήσει ένα ακόμα «χτύπημα», αυτή την φορά στην διαδικασία των playoffs και συγκεκριμένα στην 3η αγωνιστική του «μίνι πρωταθλήματος», στις 5 Απριλίου του 2023.

Με τον Σπόραρ να μπαίνει και πάλι αλλαγή στην αναμέτρηση στου Χαριλάου, στο 59’, ξανά στη θέση του Ιωαννίδη και να δίνει άλλη μια νίκη στην ομάδα του. Όταν από εκτέλεση κόρνερ του Άνταμ Τσέριν από δεξιά και κεφαλιά του Ζβόνιμιρ Σάρλια από τη μικρή περιοχή, ο… πρωταγωνιστής μας με κεφαλιά σημείωσε το 0-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!

Πέντε γκολ, δέκα βαθμοί!

Επιστροφή στο σήμερα, όμως. Δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική επισημαίνοντας ότι ο Σπόραρ έχει ακούσει τα… χίλια μύρια όσα! Από πέρυσι, αλλά ειδικά φέτος, το όνομά του έχει ακουστεί δίπλα σε ουκ ολίγα υποτιμητικά σχόλια και όχι μόνο οπαδών αντιπάλων ομάδων ή «ειδικών». Από την άλλη, υπάρχει και η στάση (υπο)στήριξης από μεγάλο κομμάτι της κερκίδας, μέσω της εμψύχωσης και της αποθέωσής του, όταν χρειάστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, φέρει και ο ίδιος το δικό του, μεγάλο αν θέλετε, μερίδιο ευθύνης για το κράξιμο που έπεφτε και πέφτει εναντίον του. Λόγω -και- του «χαλαρού» στυλ του. Με κάποιες μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, αλλά και με το ντεφορμάρισμα που πέρασε. Όπως… κάθε ποδοσφαιριστής, βέβαια, και δη επιθετικός.

Είναι, ωστόσο, τα πράγματα ακριβώς έτσι; Είναι, δηλαδή, ο Άντραζ Σπόραρ τόσο κακός σέντερ φορ, ειδικότερα έχοντας τον ρόλο του -ξεκάθαρου- αναπληρωματικού σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως είναι ο Παναθηναϊκός εδώ και μια διετία;

Όχι! Ξεκάθαρα και χωρίς να υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας, τι αρέσει και τι όχι στον καθένα μας. Μιλούν τα στατιστικά επ’ αυτού, βλέπετε, και είναι… αμείλικτα!

Επί της αρχής, λοιπόν, ο 30χρονος στράικερ πέτυχε χθες το 13ο φετινό τέρμα του σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, σε 37 εμφανίσεις. Παράλληλα, αυτό ήταν το όγδοο γκολ στο πρωτάθλημα.

Επιδόσεις που τον καθιστούν αμφότερες δεύτερο σκόρερ των «πράσινων», πίσω μόνο από τον βασικό και αναντικατάστατο Ιωαννίδη, για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης της επιδραστικότητας του στην ομάδα…

Το ακόμα πιο σημαντικό από την αναλογία τερμάτων/λεπτών συμμετοχής, όμως είναι πως, τα πέντε από οκτώ γκολ του, έχουν προσφέρει και δέκα ολόκληρους πόντους στην βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού, στην κανονική περίοδο της φετινής Stoiximan Super League!

Συγκεκριμένα, η πρώτη «τρίποντη» συνεισφορά του καταγράφηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2023 και την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία. Αντικαθιστώντας στο 82’ τον Ιωαννίδη και πετυχαίνοντας στο 90’ το τελικό 1-2, με κεφαλιά μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπερνάρ, ενώ στις καθυστερήσεις κέρδισε και… έχασε πέναλτι.

Ακολούθησε άλλη μια νίκη των «τριφυλλοφόρων» δια… ποδός Σπόραρ, κόντρα στον Παναιτωλικό, στις 7 Ιανουαρίου του 2024 στη Λεωφόρο. Όταν μπαίνει στο ματς στην ανάπαυλα και καταφέρνει να πετύχει όχι ένα αλλά δύο γκολ, με κεφαλιά σε γέμισμα του Χουάνκαρ και φοβερό διαγώνιο σουτ, στο 2-0.

Ενώ στις 3 Μαρτίου του 2024 προστέθηκε ένας ακόμα πόντος στο «σακούλι» του Παναθηναϊκού, στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο εξαιτίας του καθώς σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης στο 82’ και ενώ είχε μπει στο παιχνίδι 11 λεπτά νωρίτερα.

«Μέσα» και σε δύο προκρίσεις

Άντραζ Σπόραρ δεν σημαίνει μόνο γκολ και βαθμούς, στο πρωτάθλημα. Αντιθέτως, ο εν λόγω έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλες δύο διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα του, συνδυάζοντας την παρουσία του μάλιστα με ισάριθμες προκρίσεις!

Αρχικά, με την παρουσία του στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Ντνίπρο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Παιχνίδια στα οποία σημείωσε τα τρία από τα… πέντε συνολικά τέρματα των «πράσινων», δίνοντάς τους την δυνατότητα να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ήταν εκείνος ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του και στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με 1-0, με κοντινή προβολή στο 53ο λεπτό. Νίκη που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να χάσει στη ρεβάνς της Λεωφόρου και να πάρει ταυτόχρονα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης στα πέναλτι…

Η διαφοροποίηση βέβαια στις δύο αυτές περιπτώσεις ήταν ότι, ο Σπόραρ είχε ξεκινήσει και στις τρεις αναμετρήσεις στο βασικό σχήμα. Δείχνοντας πως… μπορεί να κάνει την δουλειά εξίσου αποτελεσματικά.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Νικολογιάννης: «Πολύ μεγάλη η νίκη του Παναθηναϊκού, έπαιξε 100-0 ο Στάβρεφ – Τον τραβάει η επίθεση στα playoffs»

Previous article

Όσο γυαλίζει το μάτι του Ιωαννίδη, μη φοβάστε τίποτα!

Next article

You may also like