0

Στην απαιτητική διαδικασία των playoffs, όλα παίζουν ξεχωριστό ρόλο για μια ομάδα.

Από τις στιγμές που θα έχει σε ένα παιχνίδι, τη σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα, μέχρι τα όσα κάνουν ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός, στα περσινά playoffs δυσκολεύτηκε πολύ στο τελευταίο κομμάτι. Φέτος, είναι αναγκαίο να εκμεταλλευτεί το βάθος στο ρόστερ του.

Έκριναν το παιχνίδι

Στο πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο ήταν και αυτοί που έκριναν το αποτέλεσμα. Πρώτος και καλύτερος ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος σημείωσε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση και ήταν στους κορυφαίους της αναμέτρησης. Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς έδωσε πνοή στην αριστερή πλευρά της ομάδας και είχε την κούρσα και μπαλιά για το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, με το οποίο το «τριφύλλι» σφράγισε τη νίκη. Όσο για τον Τζούριτσιτς, είχε καλή παρουσία και από τα δικά του πόδια η μπάλα πάει πρώτα στον Κουέστα και στη συνέχεια στον Μπράμπετς για το 0-2. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι οι συγκεκριμένοι τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως αλλαγή ήταν οι απόλυτοι game changers.

Η δήλωση-μήνυμα του Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ δικαιώθηκε απόλυτα με τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι και γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του θα χρειαστεί και στη συνέχεια σημαντική βοήθεια/συνεισφορά από τους παίκτες που θα έρχονται να βοηθήσουν από τον πάγκο. Στους 6 τελικούς που απομένουν το βάθος στο ρόστερ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα με τα όσα δήλωσε μετά τη νίκη επί του Άρη: «Θέλω να ξέρουν οι οπαδοί μας ότι όλοι κάνουν θυσίες για τον σύλλογο κι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Από τον πρόεδρο και όλους. Όλοι δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να χρησιμοποιώ τον κάθε παίκτη μου. Τους αγαπώ και τους σέβομαι όλους. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Πέρα από το ενωτικό μήνυμα ενόψει της συνέχειας, ο Τερίμ έκανε μια δήλωση στήριξης προς όλους τους ποδοσφαιριστές του. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι σε αυτή τη συγκυρία και τη διαδικασία των παιχνιδιών με τεράστιο «πρέπει», άπαντες είναι αναγκαίοι. Όλοι είναι εν δυνάμει βασικοί (κι έτσι πρέπει να νιώθουν), όλοι οφείλουν να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμοι για να δώσουν τη δική τους μάχη στο χορτάρι για τον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος.

Αθανασίου: “Ξεκάθαρη μπηχτή από τον Αλαφούζο – Δεν είναι δομημένο το ρόστερ για 3-5-2”

Previous article

Ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής του Παναθηναϊκού προς Παλάσιος με νέο αυξημένο διετές συμβόλαιο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.