0

Μεγάλο και σημαντικό διπλό αυτό στο Κλεάνθης Βικελίδης! Το έλεγαν και το τόνιζαν, πριν τη σέντρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Που δεν φαντάζονταν καν, ότι θα έρθει και… δώρο από την κόντρα των «δικεφάλων». Ήρθε και έδεσε το γλυκό…

Το ζήτημα είναι πως σε ένα πρωτάθλημά που κρίνεται κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε μια ικανή συνθήκη να του δώσει το απαραίτητο σπρώξιμο βαθμολογικά. Που μάλιστα έλειψε αρκετά από το ρεπερτόριο του. Τα εκτός έδρας σερί τρίποντα.

Το «τριφύλλι» έχει να πάρει δύο σερί τρίποντα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, από όταν νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης» (δεν ολοκληρώθηκε το ματς) και αμέσως μετά επικράτησε της Λαμίας. Η έλλειψη αυτής της παραμέτρου τον καθήλωνε σε χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Τι πέτυχε, λοιπόν, στα playoffs φέτος και μέχρι τώρα; Να κερδίσει εκτός έδρας σερί τον Ολυμπιακό με 1-3 και τον Άρη με 0-2! Μετά τις έξι σερί νίκες – τρίποντα στη Stoiximan Super league, με ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, Λαμία, Κηφισιά, ουδέποτε στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, κατάφερε να ντουμπλάρει τις εκτός έδρας νίκες στο βαθμό που ήθελε.

Σε σερί αγώνων είχαν βέβαια μεσολαβήσει, τέλος Γενάρη με αρχές Φλεβάρη, τρεις νίκες με Ατρόμητο, Πανσερραϊκό και ΠΑΟΚ. Όμως με τους Θεσσαλονικείς και τους Περιστεριώτες, οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Άλλη φάση.

Κάποιες σημαντικές, λοιπόν, λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην πορεία πρωταθλητισμού μιας μεγάλης ομάδας. Πέρυσι για παράδειγμα το «τριφύλλι» δεν είχε βάθος στον πάγκο. Έπεσε σε κάποια σφυρίγματα… καρμανιόλα. Έκανε τα λάθη του, όπως στο ματς με τον Βόλο εντός. Είχε και την ατυχία στο παιχνίδι τίτλου με τον Ολυμπιακό. Όταν η ομάδα χτυπήθηκε από covid, στο κομβικότερο σημείο του πρωταθλήματος.

Όμως φέτος, αν και δεν βρέθηκε με ανοιγμένη ψαλίδα βαθμολογικά, δείχνει να ελέγχει σε μεγαλύτερο βαθμό τη μοίρα του.

Μην μας διαφύγει πως ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα των playoffs που έχει κερδίσει τρία ντέρμπι ως τώρα στο μίνι πρωτάθλημα, με την επίθεση του να πετάει… φωτιές, με 9 γκολ. Ενώ πέτυχε σημαντική νίκη με την «Ένωση» με ανατροπή. Ουδείς άλλος διεκδικητής, αν λάβουμε υπόψιν και τον Ολυμπιακό, έχει μέχρι τώρα τέτοια αποτελέσματα.

Αν μείνουν ψύχραιμοι και κάνουν το 2/2 με Λαμία οι παίκτες του Τερίμ, θα μεταφέρουν μεγάλη πίεση στους αντιπάλους τους. Ενδεχομένως να βρίσκονται και στη δεύτερη θέση, πριν την σέντρα του «τελικού» στην «ΟPAP Αrena» με την ΑΕΚ, αφού θα παίξουν Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Βήμα βήμα, κάθε φορά, ο τίτλος θα αχνοφαίνεται στο βάθος. Και θα έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Να αποφύγει τις παγίδες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν

Previous article

Τα εισιτήρια για Λαμία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.