0

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία με τη Νεπτούνας στη Λιθουανία, μίλησε στο Basketnews και αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπηρέτησε για εννέα χρόνια και στάθηκε στη φετινή πολύ καλή σεζόν των πρασίνων.

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και τον Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός άλλαξε εντελώς το ρόστερ.  Δεν είναι εύκολο να κάνεις τέτοια ανανέωση και να πηδήξεις από τη 17η θέση στη 2η θέση. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν στη EuroLeague. Φυσικά, έχει πολύ ταλέντο, σπουδαίους παίκτες, αλλά το να φτάσει ο προπονητής σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα από την πρώτη χρονιά είναι μοναδικό. Πρέπει να σεβόμαστε στον οργανισμό του Παναθηναϊκού.

Και πρόσθεσε: «Φυσικά, η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν με τον Καμπάτσο. Νομίζω ότι η Ρεάλ θα είναι ξανά στο Final Four και θα είναι η βασικότερη διεκδικήτρια του τροπαίου».

Για το τουρνουά Play-In της EuroLeague είπε: «Ήταν μια σπουδαία απόφαση για την EuroLeague. Είδαμε πολλές ομάδες να αγωνίζονται μέχρι το τέλος για τις θέσεις των play in. Τώρα, θα δούμε ενδιαφέροντες αγώνες στους προημιτελικούς.

Για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό: «Πέρασα σχεδόν εννέα χρόνια στον Παναθηναϊκό, βιώνοντας μεγάλες στιγμές και κερδίζοντας τρόπαια. Παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες των τελευταίων 2-3 σεζόν, διατηρώ έναν ισχυρό δεσμό με όλο το κλαμπ. Ήταν η οικογένειά μου για σχεδόν εννέα χρόνια. Μπορούμε να δούμε ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που έπρεπε φέτος. Το ΟΑΚΑ είναι sold out σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, περίπου 4.000 οπαδοί ταξίδεψαν για το παιχνίδι στο Μόναχο. Είμαι χαρούμενος για τον Παναθηναϊκό».

Για την ανανέωση του Γκριγκόνις: «Ο Μάριους έχει παίξει σπουδαία και σε υψηλό επίπεδο αυτή τη σεζόν. Έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Κατά τη γνώμη μου, ο Αταμάν είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της EuroLeague τα τελευταία 10 χρόνια. Μου αρέσει επίσης που ο Αταμάν φτιάχνει το ρόστερ ακριβώς όπως θέλει και ο Γκριγκόνις ταιριάζει απόλυτα στο σύστημα.

Ο Γκριγκόνις έχει προσαρμοστεί στις επιθυμίες του προπονητή και ο Παναθηναϊκός δεν σκέφτεται μόνο μια σεζόν. Ήθελαν να φτιάξουν έναν κορμό, του έδωσαν ένα συμβόλαιο που του άξιζε πλήρως. Του αρέσει η Ελλάδα, όπως και στην οικογένειά του. Ως οπαδός του Παναθηναϊκού, είμαι χαρούμενος με αυτή την απόφαση».

Το μεγαλύτερο παράσημο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η δήλωση του Μιλουτίνοφ

Previous article

Λύγισαν τα «φίνα κορίτσια»

Next article

You may also like