EDITORIALΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EDITORIAL

Ολόκληρος… ο Μπερνάρ σε μια φάση

0

Μείον ένα εμπόδιο στον Παναθηναϊκό, στο δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή. Άστρο λαμπρό οδηγεί το «τριφύλλι» αυτήν την περίοδο! Και ένας… πράσινος μάγος, ο Μπερνάρ Ντουάρτε, δεν σταματάει να λάμπει!

Οι γηπεδούχοι πήραν ακόμη μια σημαντική νίκη στη μάχη του τίτλου. Έδειξαν χαρακτήρα, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Κατάφεραν να βγάλουν την κατάλληλη αντίδραση και να αποτινάξουν τα βαρίδια του 0-1, καθώς ξύπνησαν άσχημες μνήμες. Η άμεση απάντηση ήταν και το κλειδί, που… ξεκλείδωσε μια πολύ σημαντική νίκη για το «τριφύλλι».

Ο Μπερνάρ ήταν απλά απίθανος, μαγικός! Βραζιλιάνος μάγος, που μοίραζε απλόχερα τα πράσινα δώρα… Τι κρίμα να μην μείνει! Τι κρίμα που ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, τώρα που προσαρμόστηκε και πήρε μπροστά στον Παναθηναϊκό.

Τα έκανε όλα ο Βραζιλιάνος που εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα της Λεωφόρου… Την αποθέωση του κόσμου. Την αγκαλιά του Τερίμ στον πάγκο. Την αναγνώριση και αποθέωση των συμπαικτών του.

Ο βραχύσωμος βιρτουόζος μέσος έκανε τη διαφορά με τη διάθεσή του, τα τρεξίματά του, την εκτελεστική του δεινότητα. Το πρώτο γκολ που πέτυχε, ήταν εντυπωσιακό… Το δεύτερο τέρμα του «κλείδωσε» το ματς. Στο 1-1 άνοιξε την αντίπαλη άμυνα με κάθετη πάσα. Ο man of the match αποθεώθηκε και υποκλίθηκε -με την ποδοσφαιρική ταπεινότητα που τον διέπει- στον κόσμο της ομάδας. Κάνοντας τον Τερίμ να το ρίξει… στο χιούμορ αναφορικά με την παραμονή του. Αφού έριξε ιδέα να… ψήσουν τη Μινέιρο! Φυσικά και δεν θα συμβεί αυτό.

Όμως, με αυτόν τον δαιμόνιο χαφ/εξτρέμ ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αρκεί να κάνει το καθήκον του με το 2×2 στη Λαμία και μετά να παίξει τις τελευταίες ζαριές με ψυχή σε τρεις «τελικούς».

Ο Τερίμ, είναι αλήθεια, ότι τον έχει βοηθήσει σε αυτήν την επιθετική αναγέννηση. Αφού ο ρόλος του στο αριστερό άκρο, με συγκλίσεις στον άξονα, έχει ξεδιπλώσει όλο το ρεπερτόριό του. Το ανέβασμα του Αράο, αλλά βασικά η παρουσία του Μπακασέτα, του έχουν αφαιρέσει ευθύνες. Ένας εξαιρετικός αθλητής, κόσμημα! Με πολύ καλό χαρακτήρα.

Ολόκληρος ο Μπερνάρ, όμως, ξεδιπλώνεται σε μια φάση… Παρατηρήστε την αντίδραση του στο «golazo», με την απίθανη εκτέλεση φάουλ. Πρώτα σκοράρει, πανηγυρίζει και λυτρώνεται. Πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Ο σεβασμός των υπόλοιπων «πράσινων» αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Ζέκα. Ο παλιός του γυαλίζει τα παπούτσια για την γκολάρα που πέτυχε.

Ο Μπερνάρ, σχεδόν αποκαμωμένος από τη ζέστη και την κούραση, πανηγυρίζει. Γονατίζει και δείχνει τον ουρανό, ευχαριστεί τον Θεό. Καθώς πιστεύει πολύ.

Γυρίζει προς τον κόσμο με σφιγμένες γροθιές και δείχνει το πάθος του, την πίστη του. Κρατάει το σήμα με το τριφύλλι. Ζει την προοπτική της κατάκτησης του τίτλου όσο πάει…

Αυτός είναι ο Μπερνάρ, που πήρε δικαίως και για πάντα θέση στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών.

 

 

Φραστικό επεισόδιο Μπαρτζώκα με τον πάγκο του Παναθηναϊκού! (Vid)

Previous article

Έγινε… κατοστάρης ο Κώτσιρας

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show