0

Οι παγίδες που κρύβει το παιχνίδι με την Λαμία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και η υποχρέωση του Παναθηναϊκού να πάρει τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός την έχει πατήσει μία φορά από την Λαμία φέτος. Στο παιχνίδι στην Λεωφόρο, που ήρθε 2-2 και έχασε δύο βαθμούς, ενώ και στον πρώτο γύρο στην Λαμία είχε νικήσει με ένα γκολ του Σπόραρ στο τέλος του αγώνα, όταν είχε αποβληθεί ο Αράο με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ που δεν έκανε ποτέ!

Και την προηγούμενη Κυριακή ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με ανατροπή νίκησε την Λαμία. Αυτό το ματς στην Λαμία έχει παγίδες, που ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να τις αποφύγει.

Στις εξέδρες θα είναι 4500 φίλοι του Παναθηναϊκού, που θα μετατρέψουν σε Λεωφόρο το γήπεδο της Λαμίας και οι παίκτες θα νιώσουν σαν να παίζουν στην έδρα τους. Χρειάζεται , όμως, μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Οσο και αν προκληθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να αντιδράσουν. Πρέπει να σκεφτούν, ότι πάνω από όλους είναι το καλό της ομάδας και η ομάδα θέλει μία γεμάτη Λεωφόρο στα ματς με τον Αρη και τον Ολυμπιακό. Οτιδήποτε συμβεί στην Λαμία θα κλείσει η Λεωφόρος και αυτό θα είναι καταστροφικό στην προσπάθεια, που κάνει η ομάδα να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.

Στον αγωνιστικό χώρο οι προκλήσεις είναι πιθανό να έρθουν από τους αντιπάλους. Είδαμε τι έγινε με τον Τσιλούλη στην Λεωφόρο και την προσπάθεια να σπάσει τα νεύρα του Ιωαννίδη. Είναι πιθανό να γίνει το ίδιο και σε αυτό το ματς και παίκτες σαν τον Ιωαννίδη, σαν τον Μπερνάρ, τον Μπακασέτα να προκληθούν από τους αντιπάλους, ώστε και να χάσουν την συγκέντρωσή τους και να αποβληθούν και να χάσουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οπότε όλοι όσοι παίξουν στην Λαμία πρέπει να ξέρουν, ότι πάνω από όλα χρειάζεται συγκέντρωση, υπομονή και ψυχραιμία. Να έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη και να αδιαφορήσουν όποια πρόκληση και αν δεχθούν. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη, για να κλείσει με έξι βαθμούς τα δύο βατά παιχνίδια, που είχε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και να πάει την Τετάρτη να παίξει ένα μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη σε αυτό το ματς με την Λαμία θα κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό και θα πετάξει ότι προσπάθεια έχει κάνει η ομάδα μέχρι τώρα στα play off και τις νίκες, που έχει κάνει στα ντέρμπι. Για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός στην Λαμία πρέπει να μπει δυνατά από την αρχή να αποφύγει τα αμυντικά λάθη και να πιέσει να σκοράρει, ώστε στη συνέχεια και με την βοήθεια του κόσμου να φθάσει στο τέλος σε μία νίκη. Το ιδανικό θα ήταν η ομάδα να φθάσει σε μία άνετη νίκη, για να μπορέσει και ο Τερίμ να κάνει διαχείρηση και να βγάλει από το παιχνίδι βασικούς παίκτες ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

*Ευαγγέλου διαιτητής, στο var o Διαμαντόπουλος στην Λαμία. Μιλάμε για τον χειρότερο συνδυασμό για τον Παναθηναϊκό, ας ελπίσουμε μετά το ματς να μην ασχολούμαστε μαζί τους.

*Με ενδιαφέρον έμαθα τις τελευταίες ημέρες, ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές πορείες και ότι η πρόκριση στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι επιτυχία και δεν ισχύει το «πορείες κάνουν μόνο οι συνταξιούχοι», που άκουγα για χρόνια ολόκληρα από αυτούς που σήμερα χαίρονται σωστά για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference. Nιώθουμε ευλογημένοι σαν Παναθηναϊκοί, διότι αυτό το ζήσαμε για πρώτη φορά το 1971, όταν τελικά η ομάδα έφθασε στον τελικό του πρωταθλητριών, για δεύτερη φορά το 1985 και τον ημιτελικό στο πρωταθλητριών με την Λίβερπουλ και για τρίτη φορά το 1996 στον ημιτελικό του τσάμπιονς λιγκ με τον Αγιαξ. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός έφθασε τρεις φορές στα ημιτελικά και ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του το 2024 το ζει αυτό στην τρίτη-κατά σειρά- ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι επιτυχία σίγουρα και δεν θα γίνουμε και εμείς κομπλεξικοί σαν και αυτούς, που μείωναν τότε τις μεγάλες πορείες του Παναθηναϊκού. Εστω και μετά από τόσα χρόνια αυτοί, που κορόιδευαν κατάλαβαν τι σημαίνει να παίζεις ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης του αγώνα Λαμία – Παναθηναϊκός

Previous article

Ώρα Λαμίας για τον Παναθηναϊκο – Στοίχημα νίκης – Που ποντάρουν οι «πράσινοι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.