0

Ο Κέντρικ Ναν άλλαξε ριζικά τη σεζόν του Παναθηναϊκού AKTOR, κάτι που αναδεικνύεται και από δύο απίθανα στατιστικά.

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας από τα «μεγάλα σαλόνια» της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός AKTOR κινείται σε ρυθμούς playoffs, αφού τερμάτισε δεύτερος στην κατάταξη και θα παίξει με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για μία θέση στο Final Four.

Φυσικά, η πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν αλλά και οι μπόλικες υψηλού επιπέδου μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ομάδας. Παρόλα αυτά, η κίνηση-κλειδί, που μετέτρεψε το «τριφύλλι» σε διεκδικητή, ήταν η απόκτηση του Κέντρικ Ναν λίγο μετά την έναρξη της σεζόν.

Αυτό ακριβώς αναδεικνύεται και από δύο νούμερα, στα οποία έδωσε έμφαση ο πολύ γνωστός Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας, θέλοντας να εκφράσει τον τρόπο που ο Αμερικανός γκαρντ «μεταμόρφωσε» τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR.

Αναλυτικά, από τη στιγμή που ο Ναν έκανε ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ 21-7, είχαν δηλαδή ποσοστό νικών 75%, μόλις 4% κάτω από το αντίστοιχο της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, οι 15,4 πόντοι που είχε κατά μέσο όρο ο πρώην ΝΒΑer στη Regular Season, είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει ρούκι της Ευρωλίγκας από τη σεζόν 2014-15, όταν ο «μπόμπερ» Άντριου Γκάουντλοκ έκανε απίθανες εμφανίσεις με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Η τριάδα που κάνει την αντεπίθεσή της ενόψει… Μακάμπι!

Previous article

«Τρέχει» για να προλάβει την ΑΕΚ ο Μπερνάρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.