0

Η ποδοσφαιρική παράσταση του Παναθηναϊκού στη Λαμία, ήταν πραγματικά υψηλού επιπέδου – σαν αυτά τα τρένα στην Ιαπωνία, τα «Bullet Trains» που πάνε με 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Γενικά «πάει τρένο» ο Παναθηναϊκός στα play-offs, με εξαίρεση την ήττα στην Λεωφόρο κι αν δεν έκανε roller-caster στο τέλος της κανονικής περιόδου, με 3 ισοπαλίες σε τέσσερα παιχνίδια και συνολικά 6 πεταμένους βαθμούς και η μοίρα του θα ήταν διαφορετική και η βαθμολογική του θέση καλύτερη και περιθώρια για απώλειες θα είχε.

Από την άλλη, ίσως να λειτουργεί καλύτερα ο Παναθηναϊκός όταν στριμώχνεται.

Πέρυσι έδειξε ότι δεν αντέχει την πίεση: πρώτα έχασε μια σημαντική διαφορά στην κανονική περίοδο και μετά δεν κατάφερε να πάρει στα playoffs τα παιχνίδια εκείνα που θα του επέτρεπαν να στεφθεί πρωταθλητής.

Δεν ήταν μόνο δική του ευθύνη για όσα έγιναν πέρυσι, ένα ολόκληρο σύστημα τον πολέμησε λυσσαλέα, αποβολές δεν δόθηκαν, σκόπιμα χέρια βαφτίστηκαν ακούσια και η ομάδα υποχρεώθηκε να παίξει με καμιά 20ριά κρούσματα Covid στο «Καραϊσκάκης», διότι οι… κιμπάρηδες της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν μια μέρα αναβολής του αγώνα, αλλά ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.

Και αυτό που έγραψε πέρυσι, ήταν η απώλεια του πρωταθλήματος και η δεύτερη θέση.

 

Το αφήγημα της ωραίας μπάλας

Πέρυσι, με όλα αυτά που έγιναν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, το αφήγημα ή η «καραμέλα» ήταν πόσο ωραία μπάλα έπαιζε η ΑΕΚ.

Φυσικά έπαιζε ωραία μπάλα, αλλά μπορείς να παίζεις ωραία μπάλα και ταυτόχρονα να παίζεις με παίκτη λιγότερο όταν ο Άμπραμπατ κάνει σκόπιμα δεύτερο χέρι και έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα ή όταν ο Μουκουντί κάνει μαρκάρισμα για κίτρινη και έχει επίσης μια.

Κι αφού βόλευε πέρυσι το αφήγημα περί «ωραίας μπάλας» και τελικά «σκέπασε» κάθε άλλη κουβέντα και κάθε διαμαρτυρία, μήπως θέλουν να μας πουν ποιος παίζει την πιο ωραία μπάλα φέτος;

Αν ζορίζονται, ας το αποκαλύψω: ο Παναθηναϊκός παίζει την πιο ωραία μπάλα στα playoffs και μετά έρχεται ο Ολυμπιακός.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν τα θέματά τους, είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω κούρασης, είτε διότι δεν παίρνουν από τον πάγκο τις βοήθειες που περίμεναν οι προπονητές τους.

 

Εμφάνιση για Όσκαρ στη Λαμία

Στη Λεωφόρο με τη Λαμία ζορίστηκε, αλλά στη Λαμία ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία διάθεση να γίνει το ματς «ροντέο» ή ψυχόδραμα, ούτε να βρεθεί πίσω στο σκορ και να κυνηγάει ξανά.

Παρότι έχασε νωρίς τον «μαέστρο» του, τον Μπερνάρ, η ομάδα έδειξε να μην επηρεάζεται στο ελάχιστο – όταν έχεις τέτοιον Ιωαννίδη και τέτοιον Μπακασέτα, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Τα πράγματα που έκαναν οι δυο τους, ήταν απολαυστικά – δίπλα τους και πλάι τους ο Βέρμπιτς και ο Λημνιός έκαναν step-up, το κέντρο με Τσέριν και Αράο δούλεψε υποδειγματικά, η άμυνα δεν ζορίστηκε (με εξαίρεση δυο φάσεις που έκανε η Λαμία μετά το 0-5).

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε νωρίς και εύκολα το παιχνίδι, κανείς δεν καταπονήθηκε ιδιαίτερα. Ο Τερίμ μπόρεσε να ξεκουράσει παίκτες και κάπως να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και με εξαίρεση την αγωνία για την κατάσταση του Μπερνάρ, τόσο η ψυχολογία, όσο και η αγωνιστική κατάσταση είναι ψηλά για το ματς της Τετάρτης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Φώτη Ιωαννίδη, δεν βαριέσαι να γράφεις γι’ αυτόν κάθε τρεις και λίγο, διότι δεν βαριέσαι ποτέ να βλέπεις όλα αυτά που κάνει, πολύ απλά διότι δεν βαριέται ποτέ να εξελίσσεται στο γήπεδο και να προσθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Γκολ και με τα δυο πόδια, με κεφαλιά, απόλυτη αίσθηση του χώρου, το κεφάλι ψηλά για να ψάχνει συμπαίκτη, ασίστ, ντρίπλες, πάθος, ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς.

Ο Φώτης όσο κυλάει η σεζόν εμφανίζει καλύτερες βερσιόν του εαυτού του, δείχνει να είναι σε τοπ φόρμα και απαντάει εντός γηπέδου στον εμετό που δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες στα social media από ένα σωρό ανθρωπάκια, που πίστεψαν ότι θα του τσακίσουν την ψυχολογία και θα του χαλάσουν τη διάθεση.

 

Όλα για όλα με την ΑΕΚ

Κανείς δεν είναι τόσο αφελής που να πιστεύει ότι επειδή ο Παναθηναϊκός νίκησε με 5-0 στη Λαμία και η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Άρη, οι «πράσινοι» έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους.

Και για την ΑΕΚ, όπως και για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι είναι must-win στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα.

Αλλά η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού, μας δίνει προσδοκίες για ένα πραγματικά ενδιαφέρον παιχνίδι, που δεν ξέρω αν θα μας «χαρίσει πρωταθλητή», αλλά μπορεί να μας χαρίσει μια ακόμα όμοργη ποδοσφαιρική παράσταση από δύο τοπ ομάδες.

Νέα μεγάλη πρόταση του Παναθηναϊκού σε Παλάσιος!

Previous article

Το ψάχνει ο Τερίμ…

Next article

You may also like