0

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το μάθημα του στην εκτός έδρας ήττα με την ΑΕΚ. Μπήκε χαλαρός κόντρα στον Άρη και «αυτοκτόνησε» στη Λεωφόρο.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που δέχεται γκολ σε ντέρμπι, καθώς αυτό συνέβη με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη. Χάθηκαν 6 καθοριστικοί βαθμοί σε σημαντικά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα περίμενε κανείς να δει έναν πιο ορθολογικό Παναθηναϊκό. Κυνικό βάσει timing. Οι «πράσινοι» χωρίς τις εξάρσεις του Μπερνάρ και του λαβωμένου με ενοχλήσεις Ιωαννίδη δείχνουν δημιουργικά να είναι άλλη ομάδα. Τα 42 γεμίσματα ήταν βούτηρο στο ψωμί του Άρη.

Για να καταλάβετε πως το «τριφύλλι» πελαγοδρόμησε κόντρα στον Άρη, σας παραθέτουμε τα εξής στατιστικά.

Ο Mαντσίνι είχε 1/6 γεμίσματα και από την άλλη 0/9 ο Μλαντένοβιτς. Από το άγχος, την πίεση και την εσφαλμένη προσέγγιση, η ομάδα είχε αγωνιστικό Vertigo.

Στατιστικά το «τριφύλλι» δεν κάνει σωστή διαχείριση, όταν δέχεται γκολ στην έδρα του πρώτο. Προηγείται; Το…καθαρίζει εύκολα. Όταν όμως δέχεται γκολ πρώτος, «βραχυκυκλώνει»… Μπράγκα, ΠΑΟΚ, Ρεν, Μακάμπι, ΑΕΚ, Ντνιπρο, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λαμία. Και Άρης! Πόσα παραδείγματα.

Πραγματικά παράδοξο για μια τόσο ποιοτική ομάδα, που έχει πάρει εμφατικά «διπλά» και προκρίσεις, σε δύσκολες έδρες. Όμως έχει σαν «αχίλλειο πτέρνα» μια πολύ συγκεκριμένη αντίδραση στην έδρα της. Εφόσον δεχτεί πρώτη γκολ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Οι «πράσινοι» πρέπει να αφήσουν πίσω όσα έγιναν. Οφείλουν να έχουν το μυαλό τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Όμως έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους και καλούνται να βγουν αλώβητοι πλέον από την αρνητική προοπτική της 4ης θέσης στα playoffs της Stoiximan Superleague.

Tίποτε δεν είναι εξασφαλισμένο, παρά μόνο το ότι ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και περιμένει τον Μπερνάρ να επιστρέψει. Οφείλουν οι παίκτες του Τερίμ να θυμηθούν τον πραγματικό τους εαυτό στην τελική ευθεία. Να κλείσουν όσο πιο θετικά μπορούν, μια εξαιρετική χρονιά, που αμαυρώθηκε σε δύο σερί ματς.

Γιαννακόπουλος για τη φάση του Νίμπο: «Αυτή είναι η αφοσίωση της Euroleague…»

Previous article

Ο Σλούκας έμεινε άποντος στη EuroLeague για πρώτη φορά μετά το 2019!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.