0

Οι «παλαβομάρες» του Φατίχ Τερίμ και το αγωνιστικό χάος που δημιουργεί.

Κατάντησε κουραστικό και μονότονο… Σίγουρα αποδείχτηκε γι’ άλλη μία φορά, αναχρονιστικό, αναποτελεσματικό και… καταστροφικό όλο αυτό που επιχειρεί μονίμως ο Φατίχ Τερίμ στα παιχνίδια του, όταν ο Παναθηναϊκός καλείται να ανατρέψει μία σε βάρος του κατάσταση.

Το περίφημο «τακτικό χάος» με τις αποφάσεις υψηλού ρίσκου κι αλλοπρόσαλλης προσέγγισης ενός αγώνα που συνόδευσαν τον Τούρκο τεχνικό καθ’ όλη την προπονητική διαδρομή του, μπορεί να έμοιαζαν κάτι διαφορετικό πίσω στο 2000, όμως εν έτει 2024, όλο αυτό τις πιο πολλές φορές οδηγεί σε… ναυάγιο.

Το βράδυ της Κυριακής, στην καταδικαστική ήττα του Παναθηναϊκού απ’ τον Αρη, ο Τερίμ επέλεξε ν’ αλλάξει διάταξη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου σε 4-4-2 σε ρόμβο, αφαιρώντας και τους δύο εξτρέμ απ’ την ενδεκάδα.

To… παλαβό 3-1-6

Το απόλυτο… χάος, ωστόσο, δημιουργήθηκε με τον δεύτερο και τρίτο κύκλο των αλλαγών του (Γερεμέγεφ αντί Βιλένα στο 62’, Τζούριτσιτς και Βαγιαννίδης αντί Τσέριν και Ούγκο στο 79’), όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να παίζει με διάταξη… 3-1-6, με πλέι-μέικερ τον Τάσο Μπακασέτα που γέμιζε διαρκώς προς τα μέσα ή έσπαγε τις μπάλες στον Φίλιπ Μλαντένοβιτς για σέντρες απ’ τα αριστερά.

Καμία ορθολογική ανάπτυξη, αλλά άλλη μία αποθέωση της… γιόμας -όπως είχε γίνει στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τη Λαμία στην κανονική περίοδο- με τους «πράσινους» να μετρούν 34 γεμίσματα και σέντρες, με μόλις 8 εξ αυτών να είναι εύστοχες, την ώρα που ο μέσος όρος του σ’ όλο το πρωτάθλημα ήταν 17,7 και το ποσοστό ευστοχίας του κοντά στο 36%!

Άγριος καυγάς Αλαφούζου με Τερίμ!

Previous article

Θυμάστε που έσπασε το κινητό ο Τερίμ; Ποιος λέτε να τον έπαιρνε τηλέφωνο εκείνη την ώρα;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.