0

Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για τον Παναθηναϊκό…

Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν σαν σκωτσέζικο ντους για τον Κώστα Σλούκα.

Από τους 29 πόντους και το ρεκόρ καριέρας στην  Euroleague στο Game 2 απέναντι στην Μακάμπι Τελ-Αβίβ, μέχρι στο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ και στο ολοστρόγγυλο μηδενικό πέντε μέρες αργότερα στο Βελιγράδι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο!

Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που χαρακτηρίζει τον Κώστα Σλούκα, το οποίο είναι η σταθερότητα, η σιγουριά.

Σε όλη του την μπασκετική διαδρομή ο Έλληνας γκαρντ είναι μία εγγύηση. Είναι ένας floor general, ένας ηγέτης στο παρκέ, ο οποίος καθορίζει με τις ενέργειες του, αυτά που πρόκειται να συμβούν.

Κακή μέρα στην δουλειά

Είναι αυτός που παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις με την μπάλα στα χέρια, αυτός που καθορίζει το τέμπο, αλλά και το στρατηγικό πλάνο.

Τι έγινε και έμεινε στο απόλυτο μηδέν την Τρίτη; Μία κακή μέρα στην δουλειά. Μία από αυτές τις σπάνιες κακές μέρες στην δουλειά. Ο Σλούκας δεν μπήκε ποτέ στον ρυθμό του ματς, δεν ζεστάθηκε ποτέ και δεν κατάφερε να γίνει παράγοντας του Game 3.

Τώρα όμως αυτό αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός χάνει με 2-1 και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Θα παίξει για την επιβίωση του στο Game 4, κάτι που σημαίνει ότι οι μεγάλες προσωπικότητες που έχει, οι ηγέτες του, θα πρέπει να  βγουν μπροστά.

Είναι η ώρα του αρχηγού του, η ώρα του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έχει πάει ήδη σε 10 Final-4  και ξέρει όσο κανείς άλλος το μονοπάτι προς εκεί.

Χαμηλά τα lines

Είναι σίγουρο ότι το αμυντικό πλάνο του Όντετ Κάτας θα είναι και πάλι προσαρμοσμένο πάνω του, αφού ξέρει ότι αν εξουδετερώσει τον Έλληνα γκαρντ, θα έχει κάνει την μισή δουλειά.

Μόνο που ο Σλούκας, αυτή τη φορά, θα μπει στο παρκέ πιο συγκεντρωμένος από ποτέ για να κάνει την δουλειά. Οι στοιχηματικές εταιρίες τον αδικούν λιγάκι, του φέρονται σαν να είναι ένας ακόμα απλός παίκτης.

Μόνο που δεν είναι έτσι. Σήμερα, ο Σλούκας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει πάνω από 30 λεπτά και θα αναλάβει πολύ περισσότερες πρωτοβουλίες.

Οι 11,5 πόντοι που δίνει το line του μοιάζουν λίγοι, το ίδιο και οι 5,5 ασίστ.

Για έναν παίκτη που δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα, τέτοιοι αγώνες είναι αυτοί που τον κάνουν να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του…

Τερίμ: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γράψω µια ιστορία»

Previous article

Άρχισε ήδη η φημολογία των μεταγραφών: «Ο Παναθηναϊκός εξετάζει Γκουέι, η Παρτιζάνι περιμένει πρόταση»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.