0

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη σε όλους. Στις καρδιές σας, στις ψυχές σας . Και πάνω από όλα υγεία.


Για να μπούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες στο παρασύνθημα… Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φέτος την δίκη του Ανάσταση στο πρωτάθλημα. Όμως έχει μπροστά του, ως τον ελάχιστο  δυνατό στόχο που μπορεί να θέσει , μια διττή σημαντική πρόκληση . Την κατάκτηση του Κυπέλλου ως υποχρέωση. Και την αποφυγή της 4ης θέσης στην Super league , ως επιτακτική ανάγκη.

Οι «πράσινοι» είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να αποφύγουν την τέταρτη θέση που μπορεί να τους βάλει σε μπελάδες.  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξουν τον τελικό του Κυπέλλου με πρόσθετο βάρος στις πλάτες.  Οφείλουν  να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο από την διαδικασία των playoff.

Φυσικά στη συνέχεια να κατακτήσουν το Κύπελλο, στο ραντεβού, στον μεγάλο τελικό της 25ης Μαϊου, με αντίπαλο  τον Άρη στο Πανθεσσαλικό. Με επίσης βασικό στόχο, να πάρουν ουσιαστικά το καλύτερο εισιτήριο,  για τις διοργανώσεις της UEFA, (πλην του πρωταθλητή) αυτό για τα προκριματικά του Europa League.

ΠΑΟΚ στη Τούμπα, Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και Άρης στον μεγάλο τελικό. Τρία παιχνίδια όλη η σεζόν πλέον! Με ζητούμενο τις τρεις νίκες. Απαραίτητη προϋπόθεση την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.  Ήδη οι «πράσινοι» κάνουν αποφόρτιση από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έγιναν αρκετές συζητησεις πριν αποχωρήσουν. Χωρίς να πάρουν ιδιαίτερη έκταση στη δημοσιότητα. Στόχος να βάλουν άπαντες πλάτη , για την επίτευξη των στόχων.

Η ψυχολογία είναι η βάση. Το ανέβασμα της απόδοσης η προϋπόθεση. Η ουσιαστική βελτίωση σημαντικών παραμέτρων, του παιχνιδιού των «πράσινων» το σκαλοπάτι…

Εάν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες του για το 3/3, ο Παναθηναϊκός, πρέπει να αρχίσει πρώτιστα από την ανασταλτική λειτουργία του. Πριν την ΑΕΚ οι «πράσινοι» διέθεταν την καλύτερη άμυνα και επίθεση. Αυτό άλλαξε αισθητά σε δυο κολλητά παιχνίδια. Με εξαίρεση την αναμέτρηση  στην Λαμία και το ματς στο Βικελίδης ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί Τουλάχιστον ένα τέρμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα!

Για την επίθεση δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα. Με τον Ιωαννίδη υγιή, την επιστροφή του Μπερνάρ, το restart του Μπακασέτα, πιο ξεκούραστους τους παίκτες, το «τριφύλλι» θα κάνει αυτό που ξέρει καλά. Το άφησε μεν στα αποδυτήρια, σε δυο σερί αναμετρήσεις. Το λάνσαρε όμως στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Γιατί το έχει! Ήταν μια κακή παρένθεση , που στοίχισε. Αυτό δεν αλλάζει. Όμως μπορεί να αλλάξει συνολικά η ομάδα, ώστε να κάνει αυτό που αρμόζει στη περίσταση. Να εκπληρώσει τους βασικούς στόχους που απομένουν.

Η υπογραφή Παναθηναϊκού-Ιωαννίδη έρχεται με τον τελικό του Κυπέλλου

Previous article

Ο έρωτας δεν κρύβεται…μαζί με την Ελένη Βουλγαράκη στην Ανάσταση ο Ιωαννίδης (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.