0

Η αλλοίωση που έγινε με το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Παναθηναϊκό και τα λάθη, που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο που στοίχισαν στην ομάδα.

Πόσο ακόμα θα συνεχίσουν να μην του δίνουν αυτά, που δικαιούται; Πόσο ακόμα θα του συμπεριφέρονται σαν να μην τον υπολογίζουν. Για άλλο ένα παιχνίδι, δεύτερο συνεχόμενο ο Παναθηναϊκός είδε αυτή την φορά έναν ξένο διαιτητή τον Τρειμάνις να τον πηγαίνει ….καροτσάκι μέσα στην Τούμπα. Το 0-1 δεν έγινε 0-2 και στο τέλος έγινε 2-1.

Στο 28 σε μία φάση, που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι δεν θα δοθεί πέναλτι ο Τσιγγάρας διώχνει την μπάλα και στη συνέχεια βρίσκει καθαρά τον Αϊτόρ χαμηλά στο πόδι και  τον ανατρέπει. Ναι άθελά του τον ανέτρεψε, αλλά είναι ανατροπή. Όπως άθελά του ανέτρεψε στον πρώτο γύρο ο Βιγιαφάνιες τον Μιχαηλίδη , αλλά το πέναλτι δόθηκε και ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΟΚ. Όπως τότε είπα ότι ήταν πέναλτι μέσω var έτσι και τώρα λέω ότι είναι πέναλτι μέσω var. Ο ΠΑΟΚ το πήρε στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός δεν το πήρε στην Τούμπα. Αν γινόταν το αυτονόητο και δινόταν το πέναλτι ένα πιθανό 0-2 θα άλλαζε την μορφή του αγώνα και με πολύ καλή ψυχολογία είναι πιθανό να μην βλέπαμε τέτοιο δεύτερο ημίχρονο.

Πέρα από αυτό ο Τρεϊμάνις έχει χαρίσει δύο κάρτες στον Τσιγγάρα, στο 3 για ανατροπή του Αϊτόρ και στο 50 για ανατροπή από πίσω του Βιτάλ. Αφησε το πλεονέκτημα , αλλά στη συνέχεια την κάρτα στον Τσιγγάρα δεν την έχει βγάλει.

Πάμε τώρα στην εικόνα της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κακή, ήταν αυτό που βλέπαμε πέρυσι επί Μπόλονι και το κατηγορούσαμε. Καμία σχέση με αυτό που θέλει να παίξει ο Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα, που αμυνόταν, αμυνόταν και περίμενε το μοιραίο και το μοιραίο ήρθε.

Σαφέστατα για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και την διαχείρηση του αγώνα έχει ευθύνες ο Γιοβάνοβιτς. Ναι στάθηκε άτυχος, που μετά τον Λούντγκβιστ έχασε και τον Αλεξανδρόπουλο με τραυματισμό, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχε στο μυαλό του να βάλει στην θέση του τον Αγιούμπ. Ποιος Αγιούμπ; Πλάκα κάνουμε. Και γιατί να βγει ο Ιωαννίδης από το παιχνίδι και αντί να μπει ο Καρλίτος μπαίνει ο Γκατσίνοβιτς με τον Παλάσιος να περνάει σαν φορ; Σίγουρα μέτρησαν οι απουσίες του Βιγιαφάνιες και του Μαουρίσιο, αλλά και ο τραυματισμός του Αλεξανδρόπουλου. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η συμμετοχή του Αγιούμπ. Ενός τελειωμένου ποδοσφαιριστή.

Με αυτές τις αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς πιθανότατα ήθελε να κρατήσει μπάλα, διότι αυτό δεν γινόταν, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Το έβλεπες ότι θα έρθει το γκολ και ήρθε και το 1-1 και στη συνέχεια και το 2-1. Επίσης πέρα από τον Αγιούμπ που δεν θυμάμαι από πότε έχει να παίξει μπαίνει αλλαγή και άλλος ένας παίκτης, που είναι εκτός ρυθμού, ο Χατζηγιοβάνης. Και όταν μπήκε ο Καρλίτος στο 80 το πουλάκι είχε πετάξει, το 1-1 είχε γίνει και η ανατροπή ήρθε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι εδώ και ένα μήνα αντιμετωπίζεται σαν μικρή ομάδα από την διαιτησία με συνεχόμενο προκλητικό τρόπο. Από την άλλη και ο ίδιος όμως δεν είναι καλά δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που βλέπαμε στα περισσότερα ματς στον πρώτο γύρο και στις αρχές του δευτέρου. Ο Γιοβάνοβιτς που προσπαθεί να μάθει τον Παναθηναϊκό να παίζει ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο κάνει λάθη στις αλλαγές του ειδικά το τελευταίο διάστημα και τα πράγματα αντί να βελτιώνονται, χειροτερεύουν.

Ανεξάρτητα από την διαιτησία οι τρεις συνεχόμενες ήττες είναι ντροπή για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει. Διότι αλλιώς θα μιλάμε για ένα μεγάλο κάζο και μία καταστροφική χρονιά. Και αυτό, που δεν μου άρεσε στην Τούμπα ήταν ο τρόπος που έπαιξε η ομάδα.

Ξυπνήστε διότι αν η ομάδα δεν βγει Ευρώπη θα είναι μία ακόμα ξεφτίλα, που δεν θα είναι ανεκτή από κανέναν.

*Κρίμα για τον Παλάσιος και την γκολάρα, που έβαλε και το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε μέχρι να πάει στην θέση του φορ από τα άκρα, που ήταν.

*Δεν είναι ντροπή, όταν δεν σου βγαίνει το ματς να βάζεις ένα τρίτο στόπερ για να πάρεις το αποτέλεσμα. Δεν το έκανε στην Κρήτη ο Γιοβάνοβιτς, δεν το έκανε ούτε στην Τούμπα. Ετσι και αλλιώς η ομάδα μπάλα δεν μπορούσε να κρατήσει , από την στιγμή που η μπάλα θα ερχόταν στην περιοχή , χρειαζόταν ένα ακόμα στόπερ, με στόχο να μην δεχθεί γκολ.

*Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έζησε μία μαύρη εβδομάδα με τρεις συνεχόμενες ήττες είναι στα κάγκελα με την διαιτησία, με όλους στην ομάδα. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, βρείτε τον τρόπο να γίνει το αυτονόητο και να βγάλετε την ομάδα στην Ευρώπη. Εχουμε χάσει τον ύπνο μας δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ξυπνήστε να κάνετε αυτό που πρέπει , να πάρετε το κύπελλο και να βγάλετε την ομάδα στην Ευρώπη.

*Ο Βέλεθ μίλησε για την διαιτησία μετά το ματς και καλά έκανε σαν αρχηγός. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να μην χαλάσει το μυαλό από το κυνήγι της διαιτησίας. Και εγώ βλέπω ότι αυτό έχει γίνει και είναι πολύ ανησυχητικό.

Απίστευτο: Τελευταία τελική του Παναθηναϊκού στο …27ο λεπτό!

Previous article

Σίγουρος ο Πέρεθ ότι ο Χάλαντ θα επιλέξει Μαδρίτη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.