0

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πολεμά σθεναρά το χρόνο, αλλά ο μύθος του κινδυνεύει…

«Επιστρέφαμε από ένα εκτός έδρας παιχνίδι Champions League ένα βράδυ. Πάντα αργείς να φύγεις από το γήπεδο μετά τα αντιντόπινγκ τεστ. Πτήση, ταλαιπωρία. Έτσι, μέχρι να επιστρέψουμε στο προπονητικό στη Μαδρίτη, η ώρα είχε πάει 04.00. Δεν είχαμε ρεπό την επόμενη μέρα. Κατεβαίνοντας λοιπόν από το λεωφορείο, οι παίκτες άρπαζαν τις τσάντες τους και άκουγες τα αυτοκίνητά τους με τα οποία έφευγαν. ”Αρκετά, είναι 4 το πρωί. Πήγαινε ξεκουράσου”. Γυρίζω και είναι ο Κριστιάνο, που τραβάει τον Πέπε και τον Φάμπιο Κοεντράο προς το κεντρικό κτήριο: ”Πάμε για ένα παγωμένο μπάνιο”.

Είναι 4 το πρωί και όχι μόνο το κάνει, αλλά προσπαθεί να πείσει και τους άλλους να συμμετέχουν. Είναι υπερ-επαγγελματικό. Αυτά είναι τα πράγματα που κάνει, ξανά και ξανά. Και είναι αυτό το σύνθετο αποτέλεσμα του να κάνει τα μικρά πράγματα τόσο σημαντικά, γι αυτό και έφτασε σε αυτό το υπεράνθρωπο επίπεδο» τονίζει ο Πολ Κλέμεντ, πρώην βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα; Απλώς κοιτάξτε τη δουλειά που κάνει. Κοιτάξτε τους αριθμούς του, τα γκολ, τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει — αρκετά τρόπαια και βραβεία χωρούν για να γεμίσει ένα υπόστεγο αεροσκαφών — και τη θέληση, την εμμονή να είναι ο καλύτερος! Ολοι ήξεραν ότι ήταν ξεχωριστός, οπότε του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν ξεχωριστός.

Ο χρυσός κανόνας είναι: κρατήστε τον ευτυχισμένο. Αλλά μερικές φορές αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Είναι ο παίκτης – θρύλος, είναι μύθος, είναι ωραίος άνθρωπος, αρκεί να νιώθει ότι τον αγαπούν. Θέλει να είναι σημαντικός, γι’ αυτό όσοι πέτυχαν μαζί του του φέρθηκαν σα να είναι βασιλιάς.
Ας είμαστε ειλικρινείς, έχει ήδη το βλέμμα ενός άνδρα που πιστεύει ότι το πρόσωπό του πρέπει να είναι σε ένα… χαρτονόμισμα. «Με ρώτησαν στο ραδιόφωνο πόσο καλός πίστευα ότι θα ήταν. Είπα ότι ήλπιζα ότι ο Ρονάλντο θα μας έκανε να ξεχάσουμε τον Εουσέμπιο και τον Λουίς Φίγκο» είχε πει ο Λάζλο Μπόλονι όταν τον είδε στη Σπόρτινγκ… Δικαίωση! Ο Πορτογάλος ξεπέρασε σε φήμη όλους τους συμπατριώτες του, άφησε πίσω στα γκολ τον Πελέ και ο ίδιος συνεχίζει να σπάει ρεκόρ.

Για πολλούς η Γιουνάιτεντ ήταν μια λάθος απόφαση! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολλοί τονίζουν πως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν αξίζουν τον καλύτερο παίκτη των τελευταίων 15 ετών. Πολλοί είπαν ο μύθος του καταρρέει βλέποντας τον να… βουλιάζει μαζί με την πρώτη μεγάλη αγάπη του. Είναι έτσι; Ο χρόνος θα δείξει, αυτός που προσπαθεί να… πολεμήσει τόσο δυνατά τον Πορτογάλο, αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει.
Κριστιάνο Ρονάλντο, ο μύθος, ο θρύλος!

CR7, ο απόλυτος ρέκορντμαν

«Δεν κυνηγώ τα ρεκόρ, τα ρεκόρ κυνηγούν εμένα» ισχυριζόταν μετά το τέλος της τελευταίας του σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους και η πραγματικότητα είναι δύσκολο να τον αντικρούσει. Πως θα μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αποδειχθεί ως απόλυτος μαγνήτης βραβείων, τίτλων και επιτευγμάτων. Και σε ανύποπτο χρόνο ο Πορτογάλος είχε μαρτυρήσει το μυστικό (ή ένα από αυτά) που τον οδήγησε στο θρόνο.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό παιχνίδι, αλλά μέσω της ατομικής υπέρβασης βοηθάμε τις ομάδες μας να πετύχουν τους στόχους τους».

Μια φράση που εγκλωβίζει μέχρι κεραίας τη δική του, ξεχωριστή φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που τον έχει καταστήσει απόκοσμο στα μάτια πολλών, υπερφυσικό στα μάτια άλλων.

Το δεδομένο όμως είναι πως η νοοτροπία που υιοθέτησε καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας του τον βοήθησε να γράψει ένα από τα ομορφότερα και πιο ανατρεπτικά μυθιστορήματα στην εγκύκλιο του αθλήματος. Και ο τίτλος ως ο κορυφαίος σκόρερ έβερ στο ποδόσφαιρο αποτελεί απλώς ένα από τα τελευταία κεφάλαια σε αυτή την ποδοσφαιρική ιστορία.

Είχε προηγηθεί άλλωστε ένας…. τόμος ρεκόρ που πολύ δύσκολα μπορεί να καταγραφεί και να μπει σε μια σειρά. Εκείνα ωστόσο που επισφράγισαν τον μύθο του είναι προορισμένα να χαραχθούν ανεξίτηλα στην ιστορία του αθλήματος και το παρακάτω top 10 δείχνει απλώς την κορυφή του παγόβουνου από την χρυσή Βίβλο του CR7.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος με 807 γκολ

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 450 γκολ

Ο μοναδικός που έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ με τρεις διαφορετικούς συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους)

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 140 γκολ

Ρέκορντμαν συμμετοχών στο Champions League με 183 εμφανίσεις

Ο μοναδικός που έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικούς τελικούς στο Champions League

Μετράει τα περισσότερα γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων με 115

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro με 14 γκολ

Πρώτος σε συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας (182)

Ο γηραιότερος που σκόραρε χατ τρικ σε τελική φάση Μουντιάλ (απέναντι στην Ισπανία σε ηλικία 33 ετών και 130 ημερών)

Η γέννηση ενός μύθου

Αναρίθμητα ρεκόρ, τίτλοι, βραβεία, διακρίσεις, υστεροφημία. Μια μικρή ανακεφαλαίωση του τι εστί πραγματικά CR7. Ένα brand που γιγαντώθηκε με φόντο την στρογγυλή Θεά, μια φιγούρα που αποθεώθηκε και συνάμα δίχασε την ποδοσφαιρική κοινότητα, μα πάνω απ’ όλα έγραψε με χρυσά γράμματα την επιγραφή του στο πάνθεον των κορυφαίων.

Και η αλήθεια είναι πως από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, εκείνα που τον βρήκαν με σύντροφο μια μπάλα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, φάνηκε πως διαθέτει κάτι το ξεχωριστό. Αυτόν τον άγνωστο παράγοντα Χ που ανάγκασε τον Άλεξ Φέργκιουσον να επιχειρήσει να λύσει την εξίσωση και να τον αγοράσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από εκεί και ύστερα, η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή! Ακολούθησαν τρεις Premier League και η πρώτη του Χρυσή Μπάλα το 2008, προτού τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει ένα χρόνο αργότερα για τη Μαδρίτη και τη Βασίλισσα της Ευρώπης.

Στη Ρεάλ, ο δρόμος ήταν ανηφορικός, όπως άλλωστε και ολόκληρη η καριέρα του. Απέναντι στην κορυφαία Μπαρτσελόνα που επανεφηύρε το πρωτόλειο του Μίχελς και δίδαξε το πνευματικό έργο του Κρόιφ, ο Κριστιάνο κατάφερε να αποτελέσει τον μεγάλο της αντίπαλο και να γράψει τον δικό του θρύλο.

Ο απολογισμός έπειτα από εννιά χρόνια σταμάτησε στα δυο πρωταθλήματα, τέσσερα Champions League και ισάριθμες Χρυσές Μπάλες, σαν ένα επιχρυσωμένο επιστέγασμα του απόλυτου μύθου. Ενδιάμεσα ο Πορτογάλος είχε καταφέρει να σωπάσει τους επικριτές του με την κατάκτηση του Euro το 2016 με την εθνική Πορτογαλίας και μετά την εποχή των διαδοχικών Champions League αποφάσισε να συγγράψει τα τελευταία κεφάλαια της ένδοξης καριέρας του.

Το 2018 η υπόκλιση των τιφόζι έπειτα από την παράσταση στο «Juventus Arena» τον έπεισε να φορέσει τα ασπρόμαυρα και να ταξιδέψει στο Τορίνο και στη Serie A, προτού τελικά πάρει την απόφαση να αποχωρήσει το προηγούμενο καλοκαίρι. Και όπως έγραψε ξανά με μια δόση ανατροπής η ιστορία, είχε έρθει η ώρα για το νόστιμον ήμαρ. Για την ποδοσφαιρική του παλιννόστηση, για την ολοκλήρωση του κύκλου και ενδεχομένως του δικού του μυθιστορήματος. Τον Αύγουστο του 2021, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε πως επιστρέφει στο Μάντσεστερ για να γίνει και πάλι Διάβολος. Ή καλύτερα για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, ο άσωτος υιός που επέστρεψε στην «πατρίδα»!

Η διατροφή που… σοκάρει και τους συμπαίκτες του!

Η κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο να βγάλει από μπροστά του ένα μπουκάλι Coca Cola για να πάρει ένα νερό ουσιαστικά ήταν σαν να αφαίρεσε ένα ποσό κοντά στα 5 δις δολάρια από την αξία του προϊόντος παγκοσμίως. Ο Ρονάλντο έχει μία από τις πιο αυστηρές διατροφές στον κόσμο, αλλά και ειδικό πρόγραμμα άσκησης.

Δεν προκαλεί απορία πως ο Ρονάλντο στα 36 του χρόνια του παραμένει σε τοπ επίπεδο στο παιχνίδι του και ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες στον κόσμο. Η σκληρή του προπόνηση είναι γνωστή. Το εξαντλητικό του πρόγραμμα… σοκάρει, ωστόσο οι συμπαίκτες του αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο είναι να τρως μαζί του.

Ο Μέλο, συμπαίκτης του στη Γιουβέντους, είχε πει πως «προπονείται πολύ σκληρά. Σαν ένα θηρίο. Δεν ξέρει το τι θα πει ξεκούραση και σε ενθαρρύνει να τα δώσεις όλα. Πάντα μου λέει τι να τρώω και να μην αφήνω τίποτα στην τύχη».

Ο Πατρίς Εβρά θυμάται: «Ήμουν πραγματικά κουρασμένος, πήγα σε τραπέζι με τον Κριστιάνο και είχε μόνο σαλάτα και κοτόπουλο. Επίσης νερό και χυμό. Ξεκινήσαμε να τρώμε και περίμενα πως θα έρθει και άλλο κρέας, αλλά τίποτα. Μετά τελειώσαμε, σηκώθηκε και άρχισε να παίζει με τη μπάλα και να δείχνει και τις ικανότητές του. H συνέχεια; «Ας κάνουμε μία άσκηση με δύο αγγίγματα της μπάλας’’.

Του είπα ‘μπορώ να συνεχίσω να τρώω;’. Μου λέει ‘όχι, ας παίξουμε. Ξεκινήσαμε να το κάνουμε. Μετά μου λέει να πάμε στην πισίνα για κολύμπι και λέω ΟΚ. Μετά στο τζακούζι και στη σάουνα. Στο τέλος ήμουν αποκαμωμένος.

Εγώ τον ρωτούσα το τι κάνουμε και εάν τα κάνουμε όλα αυτά για τον αγώνα που είχαμε την επόμενη ημέρα ή όχι. Οπότε προτείνω όταν ο Κριστιάνο σε καλεί σπίτι του απλά μην πας. Ο άνθρωπος είναι σαν μηχανή. Δεν σταματά ποτέ να προπονείται».

Μενού και κανόνες για πρωταθλητές

Ο Ρονάλντο είναι ευρέως γνωστός για την αυστηρή διατροφή του. Βρίσκεται στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Στο παρελθόν ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα στο να διαφημίζει την Coca Cola ή τα KFC. Μετά όμως άλλαξε. Έχει δε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που είναι:

Πρωινό: Ζαμπόν και τυρί και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Μεσημεριανό / γεύμα Νο1: Κοτόπουλο με σαλάτα

Μεσημεριανό / γεύμα Νο2: Τόνος, ελιές, αυγά και ντομάτες

Σνακ: Τοστ αβοκάντο και φρέσκα φρούτα

Δείπνο Νο1: Φρέσκος ξιφίας με σαλάτα

Δείπνο Νο2: Μπριζόλα και Καλαμάρι

Υπέροχα πράγματα για εκείνον αλλά και γενικότερα. Άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φρούτα και λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ακριβώς αυτά που χρειάζεται ο Ρονάλντο για να παραμείνει στο αγωνιστικό απόγειό του μέσα σε μία χρονιά.

Τι να πεις σε έναν άνθρωπο που στα 37 του παίζει ακόμα σε τοπ επίπεδο. Ο Ρονάλντο στηρίζει όλη του τη ζωή στο αυστηρό του διατροφικό πρόγραμμα και το ασκησιολόγιό του. Καλύπτεται με τρόφιμα, όπως ο ξιφίας και το κοτόπουλο. Ο Πορτογάλος σταρ τρώει τρελαίνεται για μαύρο ρύζι, λάδι καρύδας και χταπόδι.

Οι πρώην συμπαίκτες του στη Γιουβέντους δεν θα ξεχάσουν το επικριτικό του ύφος όταν καθόντουσαν στο τραπέζι «Δεν είναι αυτό που πρέπει να φας».

Πράγματι, ο Ρονάλντο έκανε γρήγορα τις υγιεινές διατροφικές του συνήθειες τον κανόνα μετά την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι. Ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Λι Γκραντ, αποκάλυψε ότι οι παίκτες φοβήθηκαν να φάνε επιδόρπιο αφού τα επιδόρπια αυτά είχαν εμπνευστεί από τα πιάτα του Ρονάλντο που ενισχύουν τις βιταμίνες.

Ο Έρικ Μπαϊγί παραδέχτηκε τον Δεκέμβριο ότι οι πουτίγκες αφαιρέθηκαν τελείως από το πρόγραμμα της ομάδας. Ο λόγος; Ο Ρονάλντο ζήτησε περισσότερες ποσότητες κινόα, αβοκάντο και βραστά αυγά.  Οι κανόνες του;

1) θεραπεία, 2) εκγύμναση, 3) φαγητό, 4) αποθεραπεία, 5) προπόνηση και 6) ξεκούραση.

Η κόντρα με τον Μέσι, ο Άμλετ και το μυστικό της επιτυχίας

Για κάθε λέξη που έχει σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νους υπάρχει και ένα αντώνυμο. Και στην περίπτωση του CR7, εκείνο αντηχεί στο όνομα του Λιονέλ Μέσι.

Μια κόντρα που σημάδεψε ανεξίτηλα για πάνω από μια δεκαετία την κοινότητα του ποδοσφαίρου και που δίχασε όσο τίποτα τον κόσμο της ποδοσφαιρικής Θεάς. Μέσι ή Ρονάλντο, Ρονάλντο ή Μέσι; Σαν ένα παραποιημένο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το ποδόσφαιρο βρέθηκε στη θέση του Άμλετ και προ του αιώνιου διλήμματος. Ένα δίλημμα που ακόμα δεν έχει βρει την απάντησή του. Και πιθανότατα δεν θα την βρει ποτέ.

Φαίνεται πως τελικά είναι καταδικασμένο να χωρίζει σε στρατόπεδα τους λάτρεις του κορυφαίου αθλήματος, αλλά συνάμα αποτέλεσε και το κρυφό συστατικό της επιτυχίας. Πώς άλλωστε αυτοί οι δύο θρύλοι θα είχαν κάθε χρονιά, κάθε στιγμή, την ίδια δίψα, την αναλλοίωτη μανία να παραμείνουν στην κορυφή; Να ξεπεράσουν τον αντίπαλο, να δώσουν τη δική τους απάντηση στην ερώτηση που τους τυραννούσε.

Στα εννιά χρόνια που χάρισαν ομηρικές μάχες στα Clasico με τις φανέλες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αλλά και γενικότερα σε αυτή την ξεχωριστή εποχή που έφερε τη σφραγίδα τους, είχαν βρει το κίνητρο για να παραμείνουν μύθοι. Διότι μπορεί η σχέση τους να ήταν πάντα εξαιρετική, αλλά ήταν η ποδοσφαιρική κόντρα τους που κρατούσε αναμμένο το φυτίλι.

Και παράλληλα το αιώνιο δίλημμα ζωντανό… Όπως άλλωστε είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο CR7 πλάι στον Μέσι στα Gala της Χρυσής Μπάλας: «Είχαμε αυτή τη μάχη τόσα χρόνια, με ωθούσε και τον ωθούσα για να κάνουμε περισσότερα. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί αυτό ποτέ ξανά στο ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι δυο τύποι να μοιράζονται την ίδια σκηνή για 15 χρόνια»!

Μηχανή χρημάτων με υπογραφή CR7

Γκολ, ρεκόρ, τίτλοι και πολλά, πολλά εκατομμύρια. Σε ευρώ, σε λίρες, σε δολάρια. Κάπως έτσι συνοψίζεται η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μια καριέρα αμύθητη, όπως και τα κεκτημένα του μέσα από το ποδόσφαιρο, τα οποία του επιτρέπουν να σκέφτεται αλλά να μην ανησυχεί για την επόμενη μέρα της απόσυρσής του.

Παράλληλα με τον σχηματισμό του θρύλου του εντός των τεσσάρων γραμμών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τερμάτισε τον όρο «brand-name» για ανθρώπινο ον. Μετατράπηκε σε εμπορικό κολοσσό, κεφαλαιοποιώντας τα επιτεύγματά του με τη στρογγυλή θεά σε πολλαπλάσιο βαθμό. Το 2020 έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε απολαβές καριέρας. Μυθικό, ανεπανάληπτο, μια σταδιοδρομία γεμάτη από «χρυσάφι» που το μικρό παιδί από τη Φουντσάλ της Μαδέιρα ήταν αδύνατον να φανταστεί.

Με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ο CR7 βρίσκει την πιο σημαντική πηγή εσόδων στις διαφημίσεις, τα χορηγικά deals και φυσικά το Instagram! Για μια ανάρτηση, κερδίζει το ποσό του 1,4 εκατομμυρίου ευρώ, αφήνοντας πίσω του τεράστια ονόματα της παγκόσμιας showbiz όπως ο ηθοποιός, Ντουέιν Τζόνσον και η influencer, Κάιλι Τζένερ. Το συνολικό του εισόδημα από το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης, στο οποίο ηγείται σε followers με πάνω από 400 εκατoμμύρια (εξαιρουμένου του προφίλ του ίδιου του… Instagram), φτάνει τα 36 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από τα «χρυσά» του χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο μισθός του συμβολαίου με την ομάδα του αποτελεί σταθερά υποσύνολο των εμπορικών deal.

Η Nike φρόντισε να τον «δέσει» με συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής, τακτική που είχε ακολουθήσει και με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Στο παρελθόν, brands όπως οι Armani, Tag Heuer, Ultrex, PokerStars, Castrol έκαναν τον Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσωπο της εταιρείας και των προϊόντων τους. Τα τελευταία χρόνια «τρέχει» ενεργές συμφωνίες με τη Livescore, καθώς και τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα DAZN. Το 40% του ετήσιου εισοδήματός του καθορίζεται αποκλειστικά από τις χορηγίες του.

Η «αυτοκρατορία» του, όμως, δεν έφτασε στο ζενίθ εν μια νυκτί. Μέσα στην περασμένη δεκαετία ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμβουλάτορές του προχώρησαν σε αμέτρητες επενδύσεις, διαμορφώνοντας την περιουσία που απολαμβάνει σήμερα. Μπορεί στα «χαρτιά» να είναι ο 3ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής, πίσω από Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και Λιονέλ Μέσι, αλλά διαθέτει μακράν τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Εκτός των ακριβών σπιτιών και αυτοκινήτων, ο CR7 διαθέτει και το δικό του χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων. Βασικότερη όλων η αλυσίδα των υπερπολυτελών ξενοδοχείων «Pestana Hotel CR7», η οποία άνοιξε πρώτα στην Πορτογαλία σε Λισαβόνα και Φουντσάλ κι έχει επεκταθεί σε Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Μαρακές και Παρίσι.

Παράλληλα, έχει ανοίξει τις δικές του κλινικές εμφύτευσης μαλλιών με την επωνυμία «Insparua», με βάση τη Μαδρίτη και δέκα franchise σε όλον τον κόσμο. Μεγάλο μερίδιο των επενδύσεών του κατέχει και ο χώρος της μόδας, αφού έχει τη δική του μάρκα εσωρούχων κι αρωμάτων, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 102 εκατομμύρια ευρώ! Έχει επίσης μερίδιο σε εταιρείες κεφαλαίου, καθώς και σε πολυεθνικές όπως η Apple και η Volkswagen.

Ο οικογενειάρχης Ρονάλντο και ο διάδοχος τζούνιορ

«Το να βλέπω την οικογένειά μου να μεγαλώνει είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που είχα ποτέ. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Η πατρότητα μού έμαθε πλευρές του εαυτού μου που δεν γνώριζα ότι υπήρχαν. Με έκανε πιο ευαίσθητο και μου έδωσε νέα οπτική για όσα έχουν πραγματική σημασία στη ζωή».

Η οικογένεια ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του. Έστω κι αν δεν είχε ποτέ το φυσιολογικό πατρικό πρότυπο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να παίξει ιδανικά αυτό τον ρόλο για τα τέσσερα παιδιά του: τον Κριστιάνο Τζούνιορ, τον Ματέο, την Έβα και την Αλάνα Μαρτίνα. Κι έπονται και νέα μέλη: τον Απρίλιο, η σύντροφός του, Χεορχίνα Ροντρίγκες, θα δώσει ζωή σε δίδυμα κοριτσάκια, μεγαλώνοντας τη φαμίλια στα οκτώ άτομα.

Κριστιάνο και Χεορχίνα δεν έχουν παντρευτεί. Προς το παρόν. Ο ίδιος ο Πορτογάλος, όπως άφησε να εννοηθεί η Χεορχίνα στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της που κυκλοφόρησε στο Netflix, το έχει σημαδέψει στον ορίζοντα.

«Λέω πάντα στη Χεορχίνα ότι θα παντρευτούμε μόλις κάνουμε το ‘’κλικ’’ με όλα όσα έχουμε στη ζωή μας, ξέρει καλά τι εννοώ. Μπορεί να γίνει σε έναν χρόνο, μπορεί σε έξι μήνες, μπορεί και σε έναν μήνα. Είμαι 1000% σίγουρος, όμως, ότι θα γίνει».

Αυτή είναι, όμως, μια μικρή λεπτομέρεια στην οικογενειακή ζωή του Κριστιάνο. Ο ίδιος έχει σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα του ως πατέρας πολύ πριν έρθει στη ζωή του η Χεορχίνα. Ο Κριστιάνο τζούνιορ γεννήθηκε το 2010, στον δεύτερο χρόνο του μπαμπά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρωτότοκος κι από το όνομά του και μόνο φαίνεται πως είναι ο διάδοχος στο επαγγελματικό κομμάτι.

Πρόσφατα ο 12χρονος πιτσιρικάς έγινε μέλος της Ακαδημίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παίρνοντας τη φανέλα με (ποιο άλλο;) το νούμερο «7». Από γενιά σε γενιά, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται, αν και υπάρχουν ακόμα πολλά στάδια για να το αποδείξουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο βάσει ποιότητα και κατορθωμάτων δύσκολα θα βγει δεύτερος, ακόμα κι αν έχει κληρονομήσει το γονίδιο. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο. Ο Κριστιάνο Jr έχει αφομοιώσει τις αρετές της πειθαρχίας, της σωματικής επιμέλειας και της προσήλωσης στον στόχο που διέκριναν όσο κανέναν άλλον τον μπαμπά του. Ή τουλάχιστον… προσπαθεί, αφού εκείνος δεν του αφήνει άλλη επιλογή.

Όπως έχει δηλώσει δημόσια, τον συμβουλεύει διαρκώς να αποφεύγει τα αναψυκτικά, τα πατατάκια και το junk food και να πίνει μόνο νερό. Προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να μην τον μυήσει στην τεχνολογία και του απαγορεύει προς το παρόν να έχει το δικό του κινητό.

«Η τεχνολογία μας βοηθάει. Πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε, αλλά όχι να εθιζόμαστε σε αυτή. Ο μεγάλος μου γιος γίνεται 12 σε λίγο καιρό και με ρωτάει συνεχώς ‘’μπορώ να πάρω κινητό’’; Του λέω πως ‘’έχεις χρόνο γι’ αυτά’’ Ξέρω πως τα παιδιά πλέον βρίσκονται πιο μπροστά από την εποχή τους. Είμαι υπέρ να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, αλλά με όριο, όχι όλη την ώρα».

Ο Κριστιάνο, η απόσυρση και το… δαιμόνιο του επιχειρείν!

Οι ελπίδες του Κριστιάνο Ρονάλντο να κατακτήσει το Champions League για έκτη φορά έπεσαν στο κενό, μιας και η Ατλέτικο Μαδρίτης του χάλασε τα σχέδια. Η προοπτική να μην παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια έχει πυροδοτήσει έντονες αμφιβολίες για το μέλλον του στη Γιουνάιτεντ, μιας και η Άρσεναλ δείχνει πως είναι το φαβορί για το 4ο εισιτήριο.

Όμως, παρά τα προβλήματα της ομάδας, την αβεβαιότητα σχετικά με τον διάδοχο του Ράνγκνικ, αλλά και το μέλλον πολλών παικτών, ο Ρονάλντο έχει βάλει στόχο να μείνει στη Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν. Ο Κριστιάνο έχει απογοητευθεί για την εικόνα της κι έχει μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα νοοτροπίας στην ομάδα. Υπήρξαν επίσης αναφορές για εντάσεις με τον Χάρι Μαγκουάιρ στα αποδυτήρια, ενώ ταξίδεψε στην πατρίδα του χωρίς να έχει ενημερώσει τον προπονητή του.

Ωστόσο, ο Ρονάλντο δεν σκοπεύει να επιδιώξει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι κι ελπίζει ότι η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η Μάντσεστερ στις επιτυχίες. Άλλωστε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθυμη ευρωπαϊκή ομάδα να δώσει στον 37χρονο σταρ 775.000 λίρες την εβδομάδα.

Μπορεί για την ώρα να αντιτίθεται σθεναρά στο χρόνο και στους νόμους του, όμως νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της μεγάλης απόφασης. Εκείνης που θα τον βρει να κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του εξάταπα και να ρίχνει τίτλους τέλους σε μια ένδοξη καριέρα, η οποία είναι προδιαγεγραμμένη να χαραχθεί ανεξίτηλα στη Βίβλο του αθλήματος. Ποιες είναι όμως οι σκέψεις του CR7 μετά την απόσυρση; Ο ίδιος άλλωστε παρουσιάζεται μυστήριος για το μέλλον του και το νέο μονοπάτι της ζωής του, καθώς όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται απόλυτα προσηλωμένος στην ατελεύτητη επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και στην αέναη αγάπη για τα… ρεκόρ. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες πτυχές του Πορτογάλου που ζωγραφίζουν, έστω και μερικώς, την γενικότερη εικόνα για μετά το τέλος της καριέρας του. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο 37χρονος σούπερσταρ θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ενεργό ρόλο στα φυτώρια υποδομής για να επιβλέπει την εξέλιξη του γιου του, Κριστιάνο Τζούνιορ, καθώς και την ανάπτυξη των μεγαλύτερων ταλέντων που «φοιτούν» στον σύλλογο. Παράλληλα, ωστόσο, το… βλέμμα του θα είναι στραμμένο μακριά από το ποδόσφαιρο. Και συγκεκριμένα στις πολυάριθμες επιχειρήσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καταστήματα ρουχισμού, μέχρι business ενοικίασης ιδιωτικών τζετ και κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών.

 

 

πηγή: gazzetta.gr

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η βενζίνη – Μικρή ανάσα από την επιδότηση καυσίμων αναμένουν οι καταναλωτές

Previous article

Τώρα θα… μιλήσει η κάλπη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.