0

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μία σειρά ζητημάτων να ρυθμίσει μέχρι την Πρωτοχρονιά και αυτά δεν σχετίζονται μόνο με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Τόσο μακριά και όμως, τόσο κοντά… Με το ημερολόγιο να δείχνει 26 Οκτωβρίου, μέχρι τον Ιανουάριο μεσολαβούν δύο ολόκληροι μήνες. Είναι ένα πυκνό χρονικό διάστημα, περιέχονται έξι αγωνιστικές και η διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως σε μία ποδοσφαιρική ομάδα επιβάλλεται να εκπονηθεί ένας σχεδιασμός.

Τα πιο φανερά ζητήματα που επικεντρώνονται όλοι είναι τα μεταγραφικά. Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να διαχειριστεί το ρόστερ και άλλα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού, σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Καταρχάς, o Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μετά το ματς, ο Γιοβάνοβιτς θα αφήσει ελεύθερους τους παίκτες του για μερικές ημέρες, προκειμένου να ξεκουραστούν. Εκτιμάται πως η ανάπαυση των «πράσινων» θα διαρκέσει από μία εβδομάδα μέχρι ένα δεκαήμερο.

Έπειτα, η ομάδα θα συγκεντρωθεί ξανά για μία μίνι προετοιμασία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η αποστολή θα μεταβεί στο εξωτερικό για προπονήσεις και φιλικά, ούτως ώστε να μονταριστεί πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η «σέντρα» του δευτέρου γύρου έχει οριστεί για τις 21 Δεκεμβρίου.

Αξιοποίηση του ρόστερ στο έπακρο

Ο Γιοβάνοβιτς έχει σκοπό να δουλέψει στη διακοπή με παίκτες που δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως. Ο Σέρβος αντιλαμβάνεται την ανάγκη για ενίσχυση, αλλά παράλληλα αξιοποιεί στο έπακρο το δυναμικό του. Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης και θα το επιδιώξει.

Βέβαια, είναι γεγονός πως οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει πάρει τις βοήθειες που περιμένει από παίκτες όπως οι Βέρμπιτς, Τσόκαϊ, ακόμα και ο Γκάνεα. Ενώ δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη ακόμα και αν οι παροπλισμένοι Καμπετσής και Σαβιέ χρειαστεί να προσφέρουν μερικά λεπτά.

Μεταγραφές και ανανεώσεις

Σε ότι αφορά τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις, ο Γιοβάνοβιτς έχει σχηματίσει άποψη για τους παίκτες. Ο Σέρβος έχει ήδη να κινηθούν οι διαδικασίες για την παραμονή των Αϊτόρ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν και Κουρμπέλη και η διοίκηση θα συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των τεσσάρων «πράσινων». Η υπόθεση του Αϊτόρ ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ισπανού εξτρέμ.

Για τις μεταγραφές, οι ανάγκες έχουν καταγραφεί. Ένας βασικός εξτρέμ, ένας box-to-box με έφεση στη δημιουργία και υπό προϋποθέσεις, ένας στράικερ ελαφρού τύπου, με δυνατότητα να παίζει στην κορυφή και στα άκρα. Έτσι και αλλιώς, ο Ιβάν δεν αρέσκεται στις πολλές προσθήκες τον Ιανουάριο και προτιμά τις μετρημένες ενέργειες. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πως για να αντέξει το ρόστερ του, χρειάζεται εφεδρείες και έχει αρχίσει την αναζήτηση από τις λίστες του.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Eνωτικό μήνυμα Ντόκεν ενόψει Βόλου

Previous article

Αποκάλυψη: Το ταξίδι στη Δανία και το σκάουτινγκ στον Κρίστενσεν! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.