0

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά για τον Παναθηναϊκό, με το “τριφύλλι” να είναι… αήττητος πρωταθλητής χειμώνα. Μια καταγραφή της προσφοράς του κάθε παίκτη ξεχωριστά, ποιοι ήταν οι κορυφαίοι.

Αναλυτικά:

 

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του διανύει ο Ιταλός κίπερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι αρκετά ανεβασμένος σε σχέση με πέρσι, έχει καθοριστικές επεμβάσεις και μετράει 9 clean sheets σε 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού συμμετέχει και στην ανάπτυξη της ομάδας (έχει 1 ασίστ) και αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας σε αυτό το πρώτο μισό.

Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο “βράχος” της πράσινης άμυνας! Ο Ολλανδός πραγματοποιεί μία τρομερή σεζόν, όντας σχεδόν αλάνθαστος στο παιχνίδι του και ενδέχεται, μάλιστα, να είναι και ο πιο φορμαρισμένος σέντερ μπακ στο πρωτάθλημα φέτος. Στα 31 του, πλέον, έχει πάνω του την ταμπέλα του ηγέτη, ενώ είναι και ο 2ος αρχηγός της ομάδας πίσω από τον Κουρμπέλη.

Χόρντουρ Μάγκνουσον: Το ισλανδικό “βουνό” ήρθε και έδεσε γρήγορα με τον Σένκεφελντ και πραγματοποιεί, σε γενικές γραμμές, πολύ καλές εμφανίσεις με το “τριφύλλι” και είναι -και αυτός- ένας από τους λόγους που η ομάδα έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ανά διαστήματα κάνει λάθη που δεν δικαιολογούνται για την κλάση του, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρασε σχεδόν όλη την περσινή σεζόν στα “πιτς”, ενώ είχε και ένα ιδιαίτερα γεμάτο καλοκαίρι με αρκετά παιχνίδια με την εθνική Ισλανδίας. Θετικό το πρόσημο για τον 29χρονο, ο οποίος αναμένεται να είναι ανεβασμένος μετά τη διακοπή. Έχει, μάλιστα, σκοράρει και 1 γκολ με το “τριφύλλι” με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ κόντρα στον Ατρόμητο.

Ζβόνιμιρ Σάρλια: Ήταν μεταξύ του να μείνει και να φύγει από το “τριφύλλι” το καλοκαίρι, ωστόσο -ελλείψει σοβαρής πρότασης- παρέμεινε στην ομάδα. Οι τραυματισμοί των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον του έδωσαν χρόνο συμμετοχής. Ήταν πολύ κακός στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Σλάβια στην Πράγα, ωστόσο βοήθησε -χωρίς να αποφύγει τις γκέλες- στο πρωτάθλημα τις 7 φορές που αγωνίστηκε.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Παρόμοια κατάσταση με τον Σάρλια. Ήταν αμφίβολο το μέλλον του στο “τριφύλλι”, ωστόσο ήταν εξαιρετικός σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε (6 στο σύνολο) και δείχνει πως μπορεί να υπολογίζεται σοβαρά ως τρίτη λύση πίσω από τους Σένκεφελντ – Μάγκνουσον. Ίσως είναι από αυτούς που έχουν αδικηθεί ελαφρώς από τον χρόνο συμμετοχής τους (ως και την 9η αγωνιστική, καθώς στη συνέχεια τραυματίστηκε).

Χουάνκαρ: Για δεύτερη σερί χρόνια αποτελεί το καλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός είναι εξαιρετικός (1 ασίστ φέτος), κομβικός και δικαίως σχεδόν αναντικατάστατος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κανένα ψεγάδι για τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, η ανανέωση του οποίου ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη το προηγούμενο καλοκαίρι.

Κρίστιαν Γκάνεα: Επιτέλους ένα σοβαρό μπακ-απ για τα αριστερά στον Παναθηναϊκό! Ο Ρουμάνος ήρθε το καλοκαίρι από τον Άρη και αν και άργησε να προσαρμοστεί, από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά έχει σταθερά καλή απόδοση όποτε χρειάστηκε να βοηθήσει. Προφανώς δεν είναι στο επίπεδο του Χουάνκαρ, αλλά αποτελεί μία σοβαρή εναλλακτική, ενώ μετράει ήδη 1 ασίστ σε 10 παιχνίδια.

Γιάννης Κώτσιρας: Θετικό είναι και το πρόσημο για τον Κώτσιρα, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται -ακόμη- στο επίπεδο το οποίο έκλεισε την σεζόν πέρσι. Μετά το μέτριο ξεκίνημα στα παιχνίδια με την Σλάβια, ανέβηκε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια τραυματίστηκε και έχασε 5 παιχνίδια. Επανήλθε στο παιχνίδι με τον Βόλο και αναμένεται, και αυτός, να επιστρέψει καλύτερος μετά τη διακοπή.

Φακούντο Σάντσες: Ένας από τους “τίμιους εργάτες” που διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Κάλυψε ικανοποιητικά το κενό του Κώτσιρα, χωρίς να αποφεύγει κάποια σκαμπανεβάσματα, και δηλώνει πάντα “παρών” όποτε τον χρειάζεται η ομάδα. Σε 8 συμμετοχές φέτος μετράει 1 γκολ.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ήταν δεδομένο πως φέτος θα έπαιρνε παραπάνω χρόνο. Ο νεαρός μπακ-χαφ-εξτρέμ μετράει ήδη 10 συμμετοχές (οι 8 ολιγόλεπτες) και βγάζει τεράστια διάθεση και όρεξη στο χορτάρι, πράγμα σημαντικό για το άμεσο μέλλον. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και ο νεαρός μπακ θα πάρει σίγουρα και άλλες ευκαιρίες.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Αναγεννημένος είναι φέτος ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε κανονικά προετοιμασία, έμεινε μακριά από τραυματισμούς και ως τώρα έχει εξαιρετική παρουσία (και) στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά αποτελεί μία εσωτερική μεταγραφή που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα φέτος.

Ρουμπέν Πέρεθ: Ο “υπολογιστής” του Παναθηναϊκού, ο άνθρωπος από τον οποίον αρχίζει το παιχνίδι της ομάδας. Ο Ισπανός είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθοριστικός και ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Δεν έχει χάσει αγώνα (15/15), έχοντας βγάλει 13 90λέπτα (!) και έχοντας μοιράσει δύο ασίστ. Η διακοπή έρχεται στο κατάλληλο σημείο για τον Ισπανό, καθώς στα τελευταία 3 παιχνίδια ήταν εμφανής η κούρασή του.

Ένις Τσοκάι: Από τις πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού (ως προς το ποσό που δαπανήθηκε σε ομάδα), ο Αλβανός χαφ έχει δείξει στις 6 ολιγόλεπτες συμμετοχές του πως είναι “σκύλος”. Μπαίνει δυναμικά σε όλες τις φάσεις και μοιάζει ακούραστος. Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν ακόμη, ωστόσο δείχνει πως θα βοηθήσει αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Άνταμ Τσέριν: Από τα μεγαλύτερα “λαβράκια” που έκαναν την εμφάνισή τους φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Σλοβένος χαφ κέρδισε γρήγορα τη θέση του βασικού στην 11αδα της ομάδας και αποτελεί έναν παίκτη με μεγάλη προοπτική για το μέλλον. Ο 23χρονος χαφ “οργώνει” το γήπεδο με τα τρεξίματά του, μοιάζει ακούραστος και συνεισφέρει τόσο στο επιθετικό, όσο και στο ανασταλτικό παιχνίδι της ομάδας. Σε 14 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει 1 γκολ.

Αλέξις Τρουγιέ: Ένας από τους δύο μεγάλους άτυχους της σεζόν. Μόλις 19 λεπτά είδαμε τον νεαρό Γάλλο, ο οποίος τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του στην Λαμία και θα χάσει όλη τη σεζόν με ρήξη χιαστού.

Μπερνάρ: Από άποψη ονόματος είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή που έκανε φέτος το “τριφύλλι”. Ο διεθνής Βραζιλιάνος έχει δείξει σε κάποια παιχνίδια (π.χ. με Λαμία, Βόλο, Άρη) τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε, ωστόσο ακόμη δείχνει να ψάχνεται και δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο. Αναμένουμε να ανέβει, και αυτός, μετά τη διακοπή.

Μπενιαμίν Βέρμπιτς: Στα 28 του, ο διεθνής Σλοβένος αποτελεί ένα από τα “ηχηρά μπαμ” που έκανε το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Λίγο ο τραυματισμός του στο τελευταίο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου, λίγο που ασθένησε με COVID και λίγο η εξαιρετική φόρμα των Αϊτόρ – Παλάσιος στο ξεκίνημα (με αποτέλεσμα να είναι στον πάγκο) δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να βρει ακόμη ρυθμό. Έχει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 12 συμμετοχές και δεδομένης της θέλησης και της έντασης που βγάζει, είναι δεδομένο πως μετά τη διακοπή θα είναι καλύτερος.

Σεμπαστιάν Παλάσιος: Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για τον Αργεντίνο, ο οποίος άρχισε την χρονιά, ακριβώς όπως τελείωσε την προηγούμενη. 11 συμμετοχές σε Ελλάδα & Ευρώπη με -κιόλας- 4 γκολ για τον δυναμικό εξτρέμ, ο οποίος απουσίασε με τραυματισμό από τα τελευταία 2 παιχνίδια της ομάδας και αναμένεται να είναι έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αϊτόρ: Ο έτερος μεγάλος άτυχος της σεζόν. Ο Ισπανός πραγματοποιούσε σεζόν καριέρας με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 11 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, έως ότου η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Τεράστια απώλεια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε τον MVP του για το 2022.

Αντράζ Σπόραρ: Η πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα. Ο 28χρονος φορ αποκτήθηκε έναντι 3,5 εκ. ευρώ από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα επιδραστικός για το “τριφύλλι”. Σε 13 παιχνίδια έχει 6 γκολ και 3 ασίστ, καθώς επίσης και 1 κερδισμένη αποβολή στην Πράγα. Δεν είναι κίλερ στα τελειώματά του (1 γκολ ανά 5.6 τελικές), ωστόσο η προσφορά του στο παιχνίδι είναι πολυδιάστατη. Εξαιρετικό ξεκίνημα στα “πράσινα” για τον Σλοβένο.

Φώτης Ιωαννίδης: Η τελευταία εβδομάδα (τα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναιτωλικό & Ατρόμητο) είχε φαρδιά – πλατιά την σφραγίδα του, με τον 22χρονο επιθετικό να σημειώνει τα 2 μοναδικά του γκολ (ως τώρα) και να κερδίζει το πέναλτι (ασίστ) με το οποίο ο Σπόραρ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την συγκεκριμένη εβδομάδα, ο υψηλόσωμος φορ δεν δείχνει κάποια εξέλιξη σε σχέση με την περσινή σεζόν, καθώς δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την επαφή με τα δίχτυα, το να βλέπει γήπεδο ή την φυσική του κατάσταση. Ο νεαρός έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αρκεί να κάτσει και να δουλέψει.

Αργύρης Καμπετσής: Υπολογίζεται ως τρίτη λύση στους επιθετικούς, ωστόσο ουσιαστικά είναι “τελειωμένος” μετά το τραγικό λάθος στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας (1-1). Ιδανικά ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε τον Γενάρη να αποκτήσει κάποιον αναπληρωματικό φορ με καλή σχέση με τα δίχτυα (α λα Πέτριτς / Φιγκερόα) και να αποδεσμεύσει τον 23χρονο.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Πήρε το «θρίλερ» με τον Υδραϊκό ο Παναθηναϊκός

Previous article

Αυτά είναι….Μετά τον Τσουκαλά, σκέφτεται εκπομπή και ο Καραπαπάς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.