0

Ντέρμπι με… αέρα Κούβας με τον Ερνάντες να υποδέχεται τον Ιντάλγκο στο Μαρούσι!

Η ώρα του πρώτου ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών 2022-2023 επιτέλους έφτασε, καθώς απόψε στις 9:30μ.μ. (Live Streaming PAO T.V.) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά τον Ολυμπιακό για την 6η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Η «μητέρα των μαχών» και στο βόλεϊ είναι το ντέρμπι «αιωνίων», όπου ο πρωταθλητής, Παναθηναϊκός με «όπλο» τον κόσμο του θέλει να υποτάξει τον αήττητο και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό (Γυμναστήριο Aγίου Θωμά, Μαρούσι, 6η αγωνιστική, 26/11, 21:30, Live Streaming PAO T.V.).

Το «τριφύλλι» αν και βρίσκεται στην 3η θέση την οποία «μοιράζεται» μαζί με την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Μίλωνα και τον ΑΟΠ Κηφισιάς, είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης καθώς μετρά 5-0 νίκες στις τελευταίες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Ενώ φέτος οι «πράσινοι» για πρώτη φορά θα δώσουν ένα ντέρμπι με την παρουσία οπαδών τους στον Άγιο Θωμά, καθώς λόγω της τιμωρίας τους έπαιξαν χωρίς θεατές τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Φοίνικα Σύρου. Έτσι μετά την ήττα με 3-0 σετ από το Μίλωνα και τον χαμένο βαθμό στην Ορεστιάδα θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, να πάρουν τη νίκη κατά προτίμηση «καθαρή» προκειμένου να «κλείσουν» την ψαλίδα στην βαθμολογία, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος ήδη έχει οικοδομήσει προβάδισμα με +4 βαθμούς.

Στην αντίπερα όχθη ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός, δεν είναι διατεθειμένος να απωλέσει άλλους βαθμούς – όπως έκανε στην Ορεστιάδα- και θέλει επίσης μια «καθαρή» νίκη για να δηλώσει ηχηρά το «παρών» στην υπόθεση τίτλου.

Οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα τους, με τον Δημήτρη Ζήση -ο οποίος επέστρεψε φέτος από τον Ολυμπιακό ξανά στον Παναθηναϊκό- να τίθεται ξανά στη διάθεση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα εμφανιστεί επηρεασμένος από την απουσία του.

Ντέρμπι με… αέρα Κούβας!

Το «αιώνιο» ντέρμπι αναμένεται ιδιαίτερα εκρηκτικό, φέτος για έναν λόγο παραπάνω καθώς οι δύο ομάδες διαθέτουν από έναν Κουβανό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Ερνάντες Φερνάντο Ράμος και ο Ολυμπιακός τον Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα!

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Volley League ανδρών, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε πει στον ομόλογό του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι:

«Εσύ έχεις τον Ιντάλγκο και εγώ τον Ερνάντες, θα δούμε δυνατές μονομαχίες»!

Η πρώτη παράσταση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον με τους δύο Κουβανούς να έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και μένει να δούμε το… ταπεραμέντο τους και στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της φετινής χρονιάς!

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα αστέρια που μπορούν να λάμψουν απόψε. Ιδιαίτερο είναι το συγκεκριμένο ντέρμπι για τον Λούκας Βίκτορ Ρανγκέλ, ο οποίος… σεληνιάζεται βλέποντας κόκκινα. Ενώ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, σε ντέρμπι αιωνίων με την φανέλα του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί ξανά ο Γιώργος Πετρέας.

Ο Βραζιλιάνος μπλοκέρ του Παναθηναϊκού, Λούκας Βίκτορ Ρανγκέλ από την πλευρά του ανέφερε:

«Το βράδυ του Σαββάτου έχουμε ακόμα ένα πολύ σημαντικό ματς για τo πρωτάθλημα το οποίο έχει την ίδια σημασία όπως και όλοι οι αγώνες. Είμαστε προετοιμασμένοι και πάντοτε έτοιμοι και ειδικά για τα ματς που έχουν τον χαρακτήρα των ντέρμπι. Περιμένουμε τους οπαδούς μας να μας μας στηρίξουν και να μας δώσουν την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια για να πάρουμε το ματς , όπως άλλωστε κάνουν πάντα».

Ενώ ο λίμπερο του «τριφυλλιού», Βασίλης Κωστόπουλος που κλήθηκε ουκ ολίγες φορές φέτος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Ζήση, δήλωσε:

«Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Volleyleague. Είναι ένας αγώνας με τη δική του σημασία εκτός των τριών βαθμών. Πιστεύω ότι η αναμέτρηση θα κριθεί σημαντικά από το σέρβις των δύο ομάδων. Σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι και πιστεύω πως μαζί με την δύναμη των φιλάθλων μας θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για το γόητρο φυσικά αλλά και για να αποκτήσει τεράστια βαθμολογικό πλεονέκτημα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν πολύ πιο δυνατοί από πέρσι και θέλουν να σπάσουν το πράσινο σερί των 5 συνεχόμενων νικών. Και έχουν όλα τα μέσα να το πετύχουν αυτό, μένει μόνο να δούμε στην πράξη πως θα διαχειριστεί το υλικό του ο Ντράγκαν Τράβιτσα.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έχει 14 βαθμούς σε 5 αγώνες με μοναδική απώλεια τον βαθμό που άφησε στην Ορεστιάδα. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

O Iταλός προπονητής των Πειραιωτών, Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν θέλω να κρύψω τις φιλοδοξίες μας, πως θέλουμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Πάμε για τη νίκη! Ωστόσο, ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ σημαντικός για τον αντίπαλο, γιατί είναι πίσω στη βαθμολογία. Οπότε, ως συνήθως, περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα, για τον οποίο θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Ενώ ένα άλλο πρόσωπο του φετινού πρωταθλήματος, ο Ιταλός πασαδόρος του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα σημείωσε:

«Το Σάββατο, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, για πολλούς λόγους! Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε σκληρά, για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ, βάζοντας όλη μας την καρδιά στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, οπότε πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη, για να δώσουμε και στους φιλάθλους μας χαρά».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 73 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 45-28.  Ο Παναθηναϊκός στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό μετράει σερί νικών 5-0.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο GoogleNews στο Facebook στο Twitter στο Instagram

Ο Παναθηναϊκός είναι η 3η ομάδα με το πιο βελτιωμένο ρεκόρ σε σύγκριση με πέρυσι! (Pics)

Previous article

Κοντά στις υπογραφές με Ρούμπεν Πέρεθ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.