0

Η Ευρωλίγκα δεν έκανε το αναμενόμενο. Δεν έκανε αυτό που άπαντες θεωρούσαν αυτονόητο. Να ακυρώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Εφές.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη και μετράει πληγές και θύματα, έπειτα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, οι παίκτες του Παναθηναϊκού, το τεχνικό επιτελείο και όλος ο οργανισμός στο σύνολό του έπρεπε να «κατέβουν» για την αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα.

Με ποιο μυαλό; Με ποια ψυχολογία; Ήταν ξεκάθαρο, σε όλους όσους βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο γήπεδο πως το βράδυ θα είναι… δύσκολο. Πως το βράδυ δεν θα ήταν σαν όλα τα άλλα. Η ατμόσφαιρα «μαύρη», μουντή, βαριά, με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται στο κλειστό. Όπως και σε όλη τη χώρα άλλωστε…

Η Ευρωλίγκα μπορεί να μην έκανε το χρέος της, ο Παναθηναϊκός όμως έκανε το δικό του. Οι «πράσινοι» μπορεί να αναγκάστηκαν να βρεθούν στο παρκέ, έπειτα από την απόφαση της διοργανώτριας αρχής (παρά το τριήμερο Εθνικό πένθος), αλλά το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τιμώντας, ως όφειλαν, τις μνήμες όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που έφυγαν άδικα την Τρίτη το βράδυ στην καταραμένη περιοχή των Τεμπών.

Μαύρα περιβραχιόνια στις φανέλες του «τριφυλλιού» (μιας και δε μπορούσαν να φορέσουν τις μαύρες λόγω Εφές και των φονικών σεισμών), ένα τεράστιο μαύρο πανό πίσω από τους πάγκους, καθόλου μουσική, καμία δράση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενός λεπτού σιγή, ενώ σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο με μαύρα κουστούμια.

Ένα βράδυ που κανείς μας δε θέλει να ξαναζήσει…

Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν «αναγκασμένος» να παίξει και μπάσκετ. Και έπαιξε. Και παρά τα προβλήματά του (Γκουντάιτις και Αγραβάνης εκτός), μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να είναι πλήρως ανταγωνιστικός. Είναι ξεκάθαρο από τα δύο πρώτα παιχνίδια του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο της ομάδας ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Η ψυχολογία των παικτών εμφανώς αλλαγμένη, παίκτες που δεν… έστριβαν να βρίσκουν τον εαυτό τους και τον Παναθηναϊκό να κάνει τα βασικά. Σε σημείο που να λες λίγο… δουλεμένη να ήταν η ομάδα τότε θα είχε μια άλλη διαφορετική πορεία.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε, γιατί πολύ απλά η Εφές είναι μια καλύτερη ομάδα, οι «πράσινοι» όμως έχουν να κρατήσουν κάτι σημαντικό από αυτό το παιχνίδι. Τον Μάριους Γκριγκόνις. Με το ημερολόγιο να «γράφει» 2 Μαρτίου 2023 ο Λιθουανός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, κάτι που άπαντες περίμεναν πάρα πολύ καιρό.

Αν αυτό το παιχνίδι ήταν αυτό που έψαχνε ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να ξεμπουκώσει και να βρει ρυθμό, μάλλον θα βάλει δύσκολα στον Χρήστο Σερέλη ο οποίος (μετά τα όσα… ανεπανάληπτα έκανε ο Ντέγιαν Ράντονιτς) έχει μόλις μία αλλαγή να κάνει στο εγχώριο ρόστερ, με τους υποψήφιους για τη μία θέση να είναι… περισσότεροι.

Άλλωστε αυτό είναι κάτι που είπε και ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα. Πως θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το ποιο θα είναι το ρόστερ με το οποίο θα βαδίσει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε…

ΥΓ: Κάτι τέτοιες ημέρες, το μπάσκετ και όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Αυτό που βιώνει όλη η χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι βγαλμένο από την πιο «άρρωστη» φαντασία. Μια τραγωδία που «έκλεισε» δεκάδες σπίτια χωρίς λόγο. Δεκάδες παιδιά, δεκάδες συνάνθρωποί μας «έφυγαν» άδικα, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια, δύναμη, κουράγιο και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει ο Θεός στις οικογένειες που αποχωρίστηκαν τόσο άδικα, τόσο πρόωρα και τόσο βίαια τους δικούς της άνθρώπους.

Ζητούμενο κυριαρχία και γκολ – Δουλειά σε κατοχή και τελειώματα

Previous article

Τα «reunions» με τον Αναστασίου (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.