0

Οι ισορροπίες ενόψει των play offs είναι λεπτές. Βαθμολογικά οι διαφορές, ειδικά στις δύο πρώτες θέσεις, αναμένεται να είναι τέτοιες που δεν θα υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο, όπου για πρώτη φορά διεκδικούν τόσοι πολλοί μνηστήρες. Πλέον έχουν πειστεί άπαντες ότι τα δέκα ματς που θα ακολουθήσουν στην τελική φάση της Super League, θα κρίνουν τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός είναι, προφανώς, ένας απ’ τους βασικότερους διεκδικητές, έχοντας πιάσει αγκαζέ την κορυφή της βαθμολογίας για μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε άλλον και ευελπιστεί να τη διατηρήσει και στο φώτο φίνις του… μαραθωνίου. Το έργο του εξυπακούεται ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Για να γίνει ευκολότερο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα του. Το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, καθώς η Λεωφόρος μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» για την ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων μετά από δεκατρία χρόνια ανομβρίας.

Το «σπίτι» των Πράσινων, σ’ όλη τη σεζόν μέχρι σήμερα, αποτελεί… έξτρα παίκτη για το Τριφύλλι κι όταν κοχλάζει δίνει μεγάλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, η οποία έφερε κοντά της τον κόσμο με τις επιδόσεις της κι αυτός ανταπέδωσε απλόχερα την ποδοσφαιρική προσπάθεια που πραγματοποιείται, προσφέροντας θαλπωρή, συσπείρωση και στήριξη, συντελώντας με τον τρόπο του στην επιστροφή του συλλόγου σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Πιο τρανή απόδειξη απ’ τα sold out που έχουν ήδη γίνει δεν μπορεί να υπάρξει.

Όλες οι ομάδες, ασφαλώς, θα στηρίξουν πολλά στην έδρα τους, ο Παναθηναϊκός ακόμη περισσότερο. Γιατί έχει αποδειχθεί πως στο «Απόστολος Νικολαϊδης» τα πάντα γίνονται ευκολότερα. Ειδικά σε μια διαδικασία όπως τα Play Offs.

Καλύτερος οδηγός για τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη διαδικασία της περασμένης σεζόν. Απ’ τα πέντε εντός έδρας ματς, το Τριφύλλι είχε καταφέρει να πάρει τέσσερις νίκες και μία  ισοπαλία. Εκτός έδρας απ’ την άλλη, είχε μία νίκη, στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, τρεις ισοπαλίες ισοπαλίες και μία ήττα στο αδιάφορο ματς με τον ΠΑΟΚ παραμονές του τελικού Κυπέλλου. Η… δουλειά έγινε, κατά κύριο λόγο, στην καυτή Λεωφόρο.

Αναλύοντας τα φετινά δεδομένα των αγώνων υψηλού δείκτη δυσκολίας, θα διαπιστώσει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα εκτός έδρας και ακόμη και στην κακή του βραδιά για να τον νικήσεις πρέπει να φτύσεις αίμα. Νίκησε στην Τούμπα, νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό κι έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια, σ’ ένα ματς όπου δεν ήταν χειρότερος από την ΑΕΚ και το δικαιότερο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία.

Στη Λεωφόρο ωστόσο είναι… αλλιώς. Η ομάδα παίρνει ώθηση από την ενέργεια της ατμόσφαιρας, οι αντίπαλοι αισθάνονται άβολα και είναι, γενικώς, κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το… φρούριο της Λεωφόρου και να κατακτήσει το μάξιμουμ των βαθμών που μπορεί.

Με τον παλμό και τη στήριξη του κόσμου του. Την υγεία που αποπνέει σ’ όλα τα εντός έδρας ματς του Τριφυλλιού, την άψογη αντιμετώπιση και την αναγνώριση της εξέδρας για τα άλματα προόδου και την αναδόμηση της ομάδας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ακόμη και στα άσχημα αποτελέσματα. Όπως η ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ.

Κάνοντας το καθήκον του το Τριφύλλι στο «κλουβί», αυτόματα θα βελτιώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα εκτός έδρας. Εκεί όπου έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί κανείς να το νικήσει εύκολα.

Από κάθε άποψη λοιπόν, η προάσπιση της Λεωφόρου αποτελεί το βασικότερο «κλειδί» στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Πηγή: sdna.gr

Τα «reunions» με τον Αναστασίου (Vid)

Previous article

«Νίκη με πολλά γκολ για να πάρει ψυχολογία ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.