0

Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν την καλύτερη πορεία τους στο πρωτάθλημα εδώ και 13 χρόνια, από την τελευταία φορά δηλαδή που στέφθηκαν πρωταθλητές.

Μπορεί να έφτασαν στην πηγή, αλλά στο τέλος να μην κατάφεραν να πιουν νερό, παρότι βρίσκονταν στην κορυφή ως την προτελευταία αγωνιστική, δεδομένα όμως ήταν τεράστια τα βήματα που έκαναν. Κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ, ομάδες με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ και μαζί με τη 2η θέση, πήραν και το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μία διοργάνωση που είναι συνυφασμένη με την ιστορία τους.

Φυσικά οι απαιτήσεις για τη νέα σεζόν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Παρά την πικρία που έμεινε στο τέλος για τη φετινή πορεία, το Τριφύλλι δεδομένα τρύπησε το ταβάνι του. Όταν όμως τη μία χρονιά τερματίζεις 2ος, προφανώς ο στόχος του την αμέσως επόμενη είναι μόνο η κορυφή. Τίποτα άλλο!

Δεδομένο ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο ποσοτικά, αλλά φυσικά και ποιοτικά. Έχουμε και λέμε: Είναι υπέρ-απαραίτητοι: Δυνάμει βασικός στόπερ, βασικός δεξιός μπακ, βασικός μέσος (6-8), βασικός εξτρέμ, αλλά φυσικά και συμπληρωματικές κινήσεις. Στην κορυφή της επίθεσης χρειάζεται σίγουρα κάτι ακόμα, στα χαφ επίσης, αναπληρωματικό αριστερό μπακ, ίσως και τέρμα αν δεν μείνει ο Λοντίγκιν.

Μιλάμε δηλαδή για τουλάχιστον 6-7 μεταγραφές, οι περισσότερες εκ των οποίων θα πρέπει να είναι από το πάνω ράφι. Στο “πράσινο” στρατόπεδο υπάρχει διάθεση να αυξήσουν το μπάτζετ και να ενισχυθούν με ποιοτικές μεταγραφές, αλλά σαφώς τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ευνοϊκά αν καταφέρει η ομάδα να μπει και σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Για να συμβεί αυτό, αρκεί μία και μόνο πρόκριση. Αν για παράδειγμα καταφέρει να περάσει στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός, έχει ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία του στους ομίλους του Conference League. Αν περάσει και και στα πλέι οφ (του Τσάμπιονς Λιγκ), θα έχει σφραγίσει τους ομίλους του Europa League.

Αυτό, εκτός από… ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ, συνεπάγεται κι αυξημένες απαιτήσεις. Άλλο να έχεις ένα ματς απαιτήσεις κάθε εβδομάδα κι άλλο να παίζεις σε διπλό (ή και τριπλό μαζί με το Κύπελλο) ταμπλό. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιοβάνοβιτς θα φροντίσει να ενισχύσει αναλόγως την ομάδα του. Εξ ου και η Ευρώπη θα παίξει σημαντικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Αν σταθούν τυχεροί οι Πράσινοι στην κλήρωση που θα έχουν, μπορούν να βάλουν με το καλημέρα της σεζόν τις βάσεις για να… φτιάξουν τη χρονιά τους, να ανοίξουν το μπάτζετ τους και να κάνουν κινήσεις που θα τους καταστήσουν πρωταγωνιστές και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Περιμένει την πρόταση του Παναθηναϊκού ο Λινγκρ – Αυτή είναι η πρόταση που καταθέτουν οι “πράσινοι”!

Previous article

Απαντάει ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου ο Κουρμπέλης!

Next article

You may also like