0

Απίστευτα τα ποσά που μπορεί να φέρει ο Παναθηναϊκός με πρόκριση επί των Πορτογάλων. Πέρα από την ευρωπαϊκή δόξα και την επιστροφή στο κλαμπ των “μεγάλων”, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει απέναντι στη Μπράγκα και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα ενισχύσει τα ταμεία του συλλόγου.

Στα δύο ματς με τους Πορτογάλους, ο Παναθηναϊκός θα παίξει και για το money prize της UEFA, η οποία “χρυσώνει” τις ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων του Champions League.

To Τριφύλλι έχει εξασφαλίσει το μίνιμουμ των 9 εκ. ευρώ μετά την πρόκριση του στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο θα διεκδικήσει διπλάσια έσοδα μόνο από τα χρηματικά bonus που δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

To ελάχιστο που θα λάβει ο Παναθηναϊκός στο ενδεχόμενο πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League είναι 15.640.000, ενώ σε αυτό το ποσό θα προστεθεί το market pool που αναλογεί στους Πράσινους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και διανέμεται ανάλογα με το συμβόλαιο που υπάρχει σε κάθε χώρα με τον τηλεοπτικό πάροχο και τις ομάδες που συμμετέχουν.

Πέρα από τα δεδομένα χρηματικά bonus της UEFA, κάθε νίκη στη διοργάνωση δίνει 2.800.000 ευρώ, κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ, ενώ πρόκριση στους “16” το έξτρα ποσό των 9.600.000 ευρώ.

Παράλληλα σημαντικά θα είναι τα έσοδα και από τα εισιτήρια για τα τρία εντός έδρας παιχνίδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς θα πρόκειται για εμπορικούς αντιπάλους, οι οποίοι θα είναι “πόλος έλξης” για τους φιλάθλους.

Η μεταγραφική συνέχεια μετά τον Αράο

Previous article

Νικολογιάννης: «Πιο δεμένη από Μαρσέιγ, αλλά με κενά πίσω η Μπράγκα – Ενεργοποιεί Αϊτόρ ο Ιβάν»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.