0

Ο Ιανουάριος προμηνυόταν ήσυχος μεταγραφικά για τον Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μέχρι που άλλαξαν όλα, ήρθε ο Φατίχ Τερίμ στον πάγκο και ο Γιάννης Αλαφούζος άνοιξε την… κάνουλα για τις μεταγραφές για τα καλά.

Το αφεντικό τρελάθηκε… Ή σε πιο παναθηναϊκή γλώσσα, ο Γιάννης Αλαφούζος παίζει τα ρέστα του για τον τίτλο του πρωταθλητή. Πρώτα απέλυσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και προσέλαβε τον Φατίχ Τερίμ, τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην Τουρκία με ένα παλμαρέ 15 τροπαίων και έπειτα κλείνει τον έναν ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή μετά τον άλλο.

Η αγορά και το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον Τάσο Μπακασέτα. Οι συμφωνίες με τον Σαμέτ Ακαϊντίν και τον Βίτορ Ούγκο. Η άμεση αντικατάσταση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι με τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι. Η ελληνική πινελιά με τον Δημήτρη Λημνιό.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την πιο ηχηρή μεταγραφή του Ιανουαρίου: την απόκτηση του Σέρβου μέσου, Νεμάνια Μαξίμοβιτς από τη Χετάφε. Ο Μαξίμοβιτς έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 και αυτό επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι»: να συμφωνήσουν μαζί του και μετά να πιέσουν τη Χετάφε για την άμεση παραχώρηση του.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου προτείνει ένα ηγεμονικό deal στον Μαξίμοβιτς για να τον δελεάσει. Τόσο η προσφορά, όσο και η θέληση του Τριφυλλιού, πετυχαίνουν τον σκοπό τους και ο 28χρονος άσος προσανατολίζεται να απαντήσει θετικά. Τουλάχιστον, οι ενδείξεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι πως στον Παναθηναϊκό συντελέστηκε μία απότομη μεταβολή. Εάν δεν είχε προηγηθεί η εναλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο μήνας θα ήταν πολύ πιο ήρεμος. Ο προγραμματισμός του Γιοβάνοβιτς προέβλεπε έναν κεντρικό αμυντικό, ίσως έναν μεσοεπιθετικό και την απόκτηση του Λημνιού, που προέκυψε εκτός σχεδιασμού και στο πλαίσιο της ελληνοποίησης.

Γιατί άλλαξε ξαφνικά η μεταγραφική πολιτική; Αφενός, εξαιτίας του ανθρώπου που κάθεται στον πάγκο. Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε με αποκλειστική αποστολή να στέψει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και έλαβε τις αναγκαίες εγγυήσεις για την ενίσχυση του δυναμικού. Μία πρόθεση που είχε εξαρχής ο Αλαφούζος, αλλά δεν συμβάδιζε με την πιο λογική συντηρητική λογική του Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος δεν έχει κρύψει πως δεν του αρέσουν οι πολλές μεταγραφές και προτιμά να δουλεύει με ένα σταθερό υλικό, με μετρημένες προσθαφαιρέσεις. Άλλωστε, είχε παίκτες τους οποίους είχε διαλέξει ο ίδιος, είχε καλλιεργήσει το κλίμα που ήθελε στα αποδυτήρια και εκτιμούσε πως θα πετύχαινε με αυτές τις προϋποθέσεις.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Αλαφούζος συγκρούστηκε με τον Γιοβάνοβιτς. Επειδή έκρινε πως για να μεγιστοποιήσει ο Παναθηναϊκός τις πιθανότητες του για να τερματίσει πρώτος, έπρεπε να ενισχυθεί με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Εφόσον ο Τερίμ εργάζεται πλέον στο Κορωπί, ο Αλαφούζος υλοποιεί την αρχική σκέψη του ακολουθώντας τις οδηγίες του Τούρκου.

Ο Τερίμ δεν νιώθει τους συναισθηματισμούς του Γιοβάνοβιτς σχετικά με τους ποδοσφαιριστές, έχει σε προτεραιότητα να κερδίσει τρόπαια και θα πορευτεί με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα ανταποκριθούν. Οι υπόλοιποι θα μείνουν πίσω στην ιεραρχία του Τούρκου, ειδικά τώρα που το δυναμικό συνεχίζει να δυναμώνει όλο και περισσότερο.

Επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο από τον Τσουκαλά με αφορμή την Τουρκία! (Vid)

Previous article

Ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλο…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.