0

Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Τερίμ από την πρώτη μέρα στο Ντραγκόφσκι και ο Πολωνός κίπερ που τον έβγαλε… ασπροπρόσωπο.

Ο Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι μπορεί να μην έχει κλείσει ούτε έναν μήνα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο έχει καταφέρει ήδη να πάρει… σπίτι του τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» κοντραριζόμενος μάλιστα μ’ έναν εξαιρετικό κίπερ, όπως είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο προπονητής των «πρασίνων», Φατίχ Τερίμ έριξε τον Πολωνό τερματοφύλακα στο γήπεδο μόλις έξι μέρες μετά την έλευσή του στην Αθήνα σ’ ένα ματς, όπου ήταν… άγνωστος μεταξύ αγνώστων, εκείνο με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο στην Λεωφόρο, όμως αυτός ανταποκρίθηκε και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό από τον Τούρκο τεχνικό, που δεν τον έβγαλε ξανά ποτέ από την ενδεκάδα στα επόμενα τρία κρίσιμα παιχνίδια.

Ο λόγος της απόκτησής του και το ισχυρό του κίνητρο

Η απόφαση για την απόκτηση του Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι μπήκε σχετικά ξαφνικά στα πλάνα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, αφού, όταν είδαν ότι τα πράγματα δύσκολα θα πάνε πλέον καλά με την υπόθεση ανανέωσης του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ξεκίνησαν το ψάξιμο στην αγορά για έναν τερματοφύλακα, που θα ανταγωνιζόταν τον Γιούρι Λοντίγκιν για την θέση του βασικού.

Το τελικό «επεισόδιο» με τον Ιταλό κίπερ και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά από την ομάδα επιτάχυνε τις διαδικασίες, με τον Ντραγκόφσκι να είναι τελικά ο «εκλεκτός», ο οποίος έξι μέρες μόλις μετά, ανακοινώθηκε από τους «πράσινους» ως δανεικός από την Σπέτσια για έξι μήνες.

Ο 26χρονος Πολωνός κίπερ έφυγε από την ιταλική ομάδα, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Serie B και ήρθε στην χώρα μας μ’ έναν και μόνο σκοπό, να πάρει παιχνίδια για να κερδίσει μία θέση στην εθνική Πολωνίας για το Euro του ερχόμενου καλοκαιριού, σε περίπτωση πάντα που εκείνη βρεθεί εκεί, αφού πρέπει να εξασφαλίσει την συμμετοχή της από τα Play-offs του Nations League τον Μάρτιο, την ίδια διαδικασία δηλαδή που θα ακολουθήσει και η Εθνική μας.

Ο Τερίμ του έδειξε κατευθείαν πόσο τον υπολογίζει

dragowski_eurokinisi1

Όταν ο Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα στις 19 του Γενάρη, κανείς δεν περίμενε πως ο Τερίμ θα του έδινε τόσο γρήγορα την ευκαιρία του, αφού οι μνήμες ήταν ήδη ακόμα… νωπές από την μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, που είχε πετύχει το «τριφύλλι», με μπροστάρη τον Γιούρι Λοντίγκιν λίγες μέρες πριν, ο οποίος απέκρουσε και πέναλτι στην διαδικασία, αγωνιζόμενος με ράμματα.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα που ακολούθησε ο Ελληνορώσος κίπερ ήταν εκείνος που έπαιξε και πάλι βασικός και με εξαίρεση ένα λάθος, που τελικά δεν στοίχισε, είχε αρκετά καλή εικόνα.

Στο παιχνίδι όμως με τον Ατρόμητο, που ακολούθησε, τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων στην Λεωφόρο, ο Τερίμ ήθελε να δει τους νεοαποκτηθέντες και αποφάσισε να τους ρίξει όλους μαζί στο χορτάρι, με τους Μπακασέτα, Ούγκο και Ντραγκόφσκι να κάνουν ντεμπούτο και μάλιστα ως βασικοί και τον Ακαϊντίν να παίζει για πρώτη φορά «ενδεκαδάτος». Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Ούγκο – Ακαϊντίν) και ο Πολωνός κίπερ δεν είχαν παίξει ξανά μαζί και όπως είναι λογικό, αυτό έκρυβε δυσκολίες και για τους τρεις. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 2-1 με ανατροπή έχοντας προβλήματα στην ανασταλτική τους λειτουργία, όμως ο 26χρονος κίπερ είχε καλή απόδοση, παρά τις συνθήκες δεν τον ευνοούσαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τερίμ να τον διατηρήσει στην ενδεκάδα και στο κρίσιμο ντέρμπι της Τούμπας για το πρωτάθλημα, όπου παρά την ήττα (ξανά με 2-1), ο ίδιος είχε εκ νέου καλή παρουσία με αποτέλεσμα να παίξει βασικός τόσο στην κρίσιμη ρεβάνς με τον Ατρόμητο όσο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (04/02), όπου κι έκανε την κορυφαία του εμφάνιση με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Το -0,71 με τον Ολυμπιακό και τα πολύ καλά νούμερά του στις μεταβιβάσεις

dragowski_intime_

Συνολικά στα τέσσερα αυτά παιχνίδια, τα δύο με Ατρόμητο στο Κύπελλο κι εκείνα με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο Ντραγκόφσκι έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα. Οι ευκαιρίες που αντιμετώπισε στα ματς αυτά ισοδυναμούν με 3,53xCG σύμφωνα με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης,, ήτοι έχει δεχθεί μόλις 0,47 γκολ περισσότερα από το φυσιολογικό.

Μπορεί ο δείκτης αυτός να μην φαίνεται καλός, όμως μην ξεχνάμε την δυσκολία των αγώνων και των συνθηκών κατά τις οποίες ξεκίνησε να παίζει. Κόντρα στον Ατρόμητο όπου εκείνος και τα στόπερ της ομάδας έπαιζαν πρώτη φορά μαζί, ο δε Ούγκο είχε μόλις μία προπόνηση με την ομάδα, αλλά και ενάντια στον ΠΑΟΚ στο επόμενο παιχνίδι, όπου οι «πράσινοι» έπαιξαν στην Τούμπα έχοντας αρκετές απουσίες κι απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος στο διάστημα που διανύουμε.

Στα δύο ματς ο Ντραγκόφσκι δέχθηκε από δύο γκολ από ευκαιρίες που αναλογούσαν σε 1,39 xCG (δέχθηκε 6 σουτ) και 1,43 xCG (δέχθηκε 4 σουτ). Παρά την μικρή αυτή αρνητική διαφορά που υπάρχει (+0,61 στο πρώτο και +0,57 στο δεύτερο), δεν είναι κάποιο γκολ στο οποίο μπορείς να του καταλογίσεις ευθύνη ενώ ταυτόχρονα και στα δύο ματς υπάρχουν αποκρούσεις που κράτησαν τον Παναθηναϊκό «ζωντανό».

Aλεξάντερ Γερεμέγεφ: Η αδιανόητη ευστοχία του πιο επικίνδυνου παίκτη του πρωταθλήματος

Previous article

Αρβανίτης: «Συμφωνώ και πιστεύω τις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου, είναι αυθεντικός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.