0

Η τρομερή ανοδική εξέλιξη του Γιώργου Βαγιαννίδη με τα «πράσινα»

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε τροχιά play off. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κατάφερε να θριαμβεύσει στο Φάληρο, και πλέον κοιτάει τους επόμενους «9 τελικούς» για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πολλοί παίκτες του τριφυλλιού βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο Έλληνας δεξιός μπάκ έχει υπογράψει με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2025. Ήρθε από την βελγική Σίντ Τρούιντεν και πλέον αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» του Παναθηναϊκού. Κάθε χρόνο ο «Βάγια» γίνεται όλο και καλύτερος. Και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά του.

Πιο συγκεκριμένα ο Βαγιαννίδης την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε σε 19 αγώνες και βρέθηκε βασικός στους 7. Επιπλέον έπαιξε συνολικά 667 λεπτά ενώ είχε γενική αξιολόγηση 6,67. Έκανε συνολικά 315 επιτυχημένες πάσες, ενώ είχε 85,1% στην ακρίβεια πάσας, σημείωσε 55,2% στην ακρίβεια μεγάλης μπάλας, δημιούργησε 9 ευκαιρίες και είχε 16 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές.

Όσο αφορά το αμυντικό κομμάτι πέρσι, σημείωσε 14 επιτυχημένα τάκλιν με 87,5% ποσοστό επιτυχίας. Κέρδισε 43 μονομαχίες, με 51,8% επιτυχία. Κέρδισε 8 εναέριες μονομαχίες, με 57,1% ποσοστό επιτυχίας. Κατάφερε να κάνει 7 κοψίματα, 27 ανακτήσεις και 7 πετυχημένες ντρίπλες. Ενώ να σημειώσουμε ότι πέρσι στο πρωτάθλημα δεν δέχθηκε ούτε μια κάρτα.

Το «διαμάντι» του Παναθηναϊκού μετράει φέτος 17 αγώνες, όπου ξεκίνησε βασικός στους 14. Σημείωσε 1153 λεπτά συμμετοχής, μοίρασε μια ασίστ, ενώ είχε και 7,01 μέσο όρο αξιολόγησης. Κατέγραψε 549 επιτυχημένες πάσες, 84,6% στην ακρίβεια πάσας, είχε 15 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές, σημείωσε 60% ακρίβεια μεγάλης πάσας, ενώ δημιούργησε 9 ευκαιρίες.

Όσο αφορά το αμυντικό κομμάτι, σημείωσε 14 τάκλιν, με 58,3% ποσοστό επιτυχίας, κέρδισε 79 μονομαχίες με 56,4% επιτυχία, κέρδισε 12 εναέριες μονομαχίες με 57,1% επιτυχία, έκοψε 9 μπάλες, απέκρουσε 5, ανέκτησε 65 φορές και κατάφερε να κερδίσει κατοχή στο 1/3 του γηπέδου του αντιπάλου 5 φορές. Ενώ φέτος, συγκριτικά με πέρσι, δέχτηκε 3 φορές κίτρινη κάρτα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με τα στατιστικά που αναφέραμε τις δυο χρονιές, ο Γιώργος Βαγιαννίδης βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Και αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος.

Πηγή: paopantou.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον Ντόρσεϊ για μεταγραφή, ποια τα δεδομένα (Pic)

Previous article

Tον θέλουν πολύ τον Ιωαννίδη, αλλά ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ !

Next article

You may also like