0

Τα ξεκάθαρα δεδομένα που κρατούν τον 24χρονο επιθετικό στον Παναθηναϊκό και η απόφαση του Αλαφούζου.

Το προχθεσινό (πρωτοσέλιδο) δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Record επανέφερε έντονα στο προσκήνιο το δεδομένο -εδώ και καιρό- ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Οι Πορτογάλοι παρακολουθούν καιρό την εξέλιξη και την πρόοδο του 24χρονου επιθετικού κι όπως επεσήμανε το πορτογαλικό δημοσίευμα, είναι στις πρώτες επιλογές τους εφόσον πωληθεί το προσεχές καλοκαίρι ο «θαυματουργός» Σουηδός φορ, Βίκτορ Γκιόκερες (36 γκολ και 14 ασίστ σε 39 επίσημα ματς φέτος) σε μία εκ των Τσέλσι, Αρσεναλ ή Μίλαν (τον θέλει ο Ιμπραΐμοβιτς), με ένα ποσό που θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οταν μόλις πριν από 8,5 μήνες (!) τον είχε αγοράσει με 21 εκατ. ευρώ απ’ την Κόβεντρι της Τσάμπιονσιπ. Οσα γράφει δε η Record για το συγκεκριμένο θέμα, αποκτούν επιπλέον σημασία, καθότι η εν λόγω εφημερίδα έχει εξαιρετική (κι άμεση) πρόσβαση στα υψηλά κλιμάκια του κλαμπ της Λισσαβώνας κι ως εκ τούτου, αποτυπώνουν σε απόλυτο βαθμό τις σκέψεις (και) της ηγεσίας της.

Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ είναι υπαρκτό και είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση. Κάτι που ισχύει και για τις άλλες ομάδες που παρακολουθούν πολύ στενά τον Ιωαννίδη, όπως η Στουτγκάρδη, η Αταλάντα, η Σέλτικ, η Σεβίλλη και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ειρήσθω εν παρόδω, η τελευταία (Αϊντραχτ) είναι η μοναδική ομάδα μέχρι σήμερα που κατέθεσε επίσημη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό για τον 24χρονο άσο στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, προσφέροντας 14 εκατ. ευρώ, ωστόσο η προσέγγισή της απορρίφθηκε με τη μία…

Το δια ταύτα όμως είναι διαφορετικό κι όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν τη συνολική προσέγγιση του κλαμπ γύρω απ’ το θέμα του Ιωαννίδη. Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σύντομα το ζήτημα της επέκτασης της συνεργασίας τους με νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028 (αυτό που υπέγραψε τον Μάιο του ’23, λήγει το 2027) με υπερδιπλάσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ είναι ξεκάθαρη η διάθεση όλων (με πρώτο τον Αλαφούζο, που έχει τεράστια αδυναμία στον Ιωαννίδη) να παραμείνει ο διεθνής άσος στο «τριφύλλι» και την επόμενη σεζόν, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Απ’ την άλλη πλευρά κι ο Ιωαννίδης νιώθει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, είναι ηγετικό μέλος μίας ομάδας που «μεγαλώνει» διαρκώς (κι ο ίδιος μεγαλώνει μαζί της ποδοσφαιρικά) κι επιστρέφει στη φυσική της θέση. Νιώθει σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ, αισθάνεται γεμάτος και «δεμένος» με το «τριφύλλι» και το σύνολο που δημιουργείται, διεκδικεί τίτλους και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη νέα χρονιά και προσώρας δεν έχει ως βασική προτεραιότητά του να φύγει στο εξωτερικό.

Επιπλέον, μετράει πολύ για τον ίδιο η σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που έχει με τον ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» και η στήριξη που έχει εισπράξει απ’ τον Αλαφούζο κι απ’ τον Παναθηναϊκό στα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα. Σαφώς θα έρθει στο μέλλον η στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα προς το εξωτερικό, όμως για την ώρα δεν διαφαίνεται (άμεσα) κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά…

Βαγιαννίδης: Ένα «διαμάντι» που λάμπει όλο και περισσότερο

Previous article

Δύσκολα θα παραμείνει ο Αϊτόρ μετά το καλοκαίρι…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.