0

Ο Ντίνο Ράτζα φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη διετία 1997-99 και παραχώρησε συνέντευξη σε σερβικό Μέσο όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον λόγο που δεν έπαιξε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στο περιστατικό που τον οδήγησε εκτός κλαμπ.

Ο Ντίνο Ράτζα εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1997 και μαζί με τον Μπάιρον Σκοτ, οδήγησαν τους «πράσινους» στην επιστροφή στους τίτλους στην Ελλάδα μετά την απόλυτη κυριαρχία του Άρη και την σπουδαία πενταετία του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες επί του ΠΑΟΚ και εκείνος ο τίτλος έβαλε τις βάσεις για τις επιτυχίες των επόμενων χρόνων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό Μέσο, ο Κροάτης Hall of Famer θυμήθηκε το πέρασμά του από την Ελλάδα μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς.

«Ήθελα να παλέψω για τίτλους. Δεν μετανιώνω που πήγα στην Ελλάδα. Ερωτεύτηκα αυτή τη χώρα. Ο χρόνος που πέρασα στην Αθήνα ήταν ανεκτίμητος. Είναι αληθινοί Βαλκάνιοι! Μοιάζουν με εμάς τους Δαλματούς ως προς την τρέλα, τη νοοτροπία και την αγάπη τους για το μπάσκετ».

Στο άρθρο αναφέρεται πως ο Ράτζα αναγκάστηκε να φύγει από το κλαμπ το 1999 πριν από την έλευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο: «Χτύπησα τον γιο του αφεντικού. Ο νυν πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Λυπάμαι…».

Έτσι έχασε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της EuroLeague, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το σκέφτομαι ακόμη. Ήξερα από τότε που ήμασταν συμπαίκτες και συγκάτοικοι ότι θα γινόταν σπουδαίος προπονητής. Ερχόταν στην προπόνηση και μας τακτοποιούσε. Δεν ξέρεις ποτέ πόσο ψηλά θα φτάσει κάποιος, αλλά για εκείνο ήμουν βέβαιος πως θα γίνει σπουδαίος. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών».

Αθανασίου: «Πρώτα νέο συμβόλαιο για Ιωαννίδη και μετά… βλέπουμε – Με άλλη δυναμική ο Παναθηναϊκός αν κάνει το 2Χ2»

Previous article

Αυτά περιμένει ο Παναθηναϊκός από την επιστροφή του Γεντβάι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.