0

Χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών, ο Παναθηναϊκός πέρασε από μια δύσκολη έδρα, μια κακή διαιτησία και ένα ακόμα μεγάλο «πρέπει» να τον βαραίνει.

Αυτό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ως τώρα στα play-offs. Κι ας είχαν προηγηθεί τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ήταν το πιο δύσκολο, το πιο απαιτητικό και το πιο «πονηρό» για ένα σωρό λόγους. Πρώτος και κυριότερος, το τεράστιο «πρέπει» που έχει βάλει ο Παναθηναϊκός από το τέλος της κανονικής περιόδου και τις μαζεμένες απώλειες βαθμών, που τον έβαλαν στο μίνι – πρωτάθλημα με χάντικαπ. Αλλά και η ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, που τον αναγκάζει πλέον να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να μην έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες βαθμών. Δεύτερος, ότι ο Άρης τον κέρδισε στην κανονική περίοδο στο «Βικελίδης» και είναι μια ομάδα που δεν κυνηγά τίποτα, δεν έχει κανένα άγχος και καμία σκοπιμότητα στα play-offs – μοναδικός του στόχος, να παραμείνει σε καλή κατάσταση ενόψει του μεγάλου ραντεβού του τελικού κυπέλλου. Και τρίτος λόγος, κάτι που προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα: μια διαιτησία αλλοπρόσαλλη, προκλητική ώρες – ώρες, που σφύριζε αυστηρά κάθε «πράσινη» επαφή και έδινε κάρτες για ψύλλου πήδημα, αφήνοντας από την άλλη τους γηπεδούχος να παίζουν σκληρά, συχνά αντιαθλητικά και να μένουν ατιμώρητοι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε

10-4 ήταν οι τελικές στο πρώτο μέρος, υπέρ του Άρη. Όχι φυσικά 10 καραμπινάτες ευκαιρίες, αλλά ενδεικτικές του τρόπου που οι γηπεδούχοι «διάβασαν» και αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Επέβαλαν το ρυθμό τους, έτρεξαν πολύ, εξυπηρετήθηκαν από τα σφυρίγματα και τα μη-σφυρίγματα του ρέφερι, που κιτρίνισε άνευ λόγου και αιτίας από νωρίς δυο αμυντικούς (Βαγιαννίδη – Γέντβαϊ), αναγκάζοντάς τους να έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη συνέχεια. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε έναν πολύ ψύχραιμο και σταθερό Ντραγκόφσκι, που «έσβησε» κάθε κίνδυνο που πήγε στο χώρο ευθύνης του, ενώ από την πλευρά του προσπάθησε να βγει μπροστά όποτε βρήκε την ευκαιρία, με κύριο εκφραστή τον Ιωαννίδη.

Υπήρχε διάθεση από τους «πράσινους» αλλά υπήρχε και κούραση, από τα συνεχόμενα και απαιτητικά ντέρμπι. Και μόνο δυο αλλαγές στην 11άδα, σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ: Βαγιαννίδης αντί του ασθενή Κώτσιρα, Παλάσιος αντί του Βέρμπιτς. Οι υπόλοιποι 9 ήταν οι ίδιοι, με ορισμένους, όπως ο Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης, ο Μπακασέτας ή ο Αράο, να έχουν γράψει το τελευταίο διάστημα περισσότερα χιλιόμετρα κι από φορτηγό τροφοδοσίας που ταξιδεύει Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την υπογραφή Τερίμ και τη σφραγίδα Σπόραρ

Όταν στην επανάληψη ο Φατίχ Τερίμ έβγαλε τον «φρέσκο» Παλάσιος για να ρίξει τον Σπόραρ και άλλαξε το σχηματισμό του σε 3-5-2, υπήρχε μια αγωνία για το τι θα δούμε. Διότι σε προηγούμενα παιχνίδια που είδαμε τον ίδιο σχηματισμό και Ιωαννίδη με Σπόραρ στην κορυφή, τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά – με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.Αυτή τη φορά όμως όλα ήταν διαφορετικά.

Η τριάδα στην άμυνα και η ενισχυμένη μεσοαμυντική λειτουργία, μαλάκωσαν την επιθετικότητα του Άρη, τη στιγμή που οι δυο επιθετικοί έβαλαν πίεση στο build – up των γηπεδούχων. Σε μια τέτοια στιγμή, ένα λάθος κοντά στο κέντρο του γηπέδου έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάρ να πασάρει γρήγορα στον Σπόραρ και στον Σλοβένο να πετύχει το (πιθανότατα) πιο ωραίο γκολ στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό: τέλειο πλασέ πάνω στην κίνηση, με παίκτη πάνω του, στην αριστερή γωνία του Κουέστα και σε σημείο που ήταν αδύνατον να το πιάσει.

Χρειάστηκε να γίνουν διάφορα μέχρι να πετύχει ο Παναθηναϊκός το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Κυρίως, να σώσει ο Γέντβαϊ την ισοφάριση πάνω στη γραμμή, ελάχιστα λεπτά νωρίτερα από το 0-2, σε μια στιγμή που ήταν «όλο το ματς» για τους πράσινους.  Συνολικά πάντως, το αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο, καθώς η επιθετικότητα του πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους «έσβησε» στην επανάληψη, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός, πρώτα με την αλλαγή σχηματισμού αλλά και με τις αλλαγές προσώπων, βρήκε φρέσκα πόδια και φρέσκιες σκέψεις, που του έδωσαν πρώτα τις λύσεις και μετά τη νίκη.

Πηγή: monobala.gr

 

Για αυτό «φόρτωσε» ο Ιωαννίδης!

Previous article

Νικολογιάννης: «Πολύ μεγάλη η νίκη του Παναθηναϊκού, έπαιξε 100-0 ο Στάβρεφ – Τον τραβάει η επίθεση στα playoffs»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.