0

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Τάσος Μπακασέτας έκαναν πάρτι στη Λαμία και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα άνετο 5-0, λίγες ημέρες πριν τον «τελικό» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θα εύχονται να μην τον είχαν στοχοποιήσει, θα εύχονται να μην είχαν προσπαθήσει ποτέ να του χαλάσουν το μυαλό, θα εύχονται να μην είχαν προσπαθήσει ποτέ να του σπιλώσουν το όνομα, εκεί στον βόθρο των social media. Γιατί το μόνο που κατάφεραν είναι να τον θυμώσουν ακόμη περισσότερο, είναι να βάλουν τον Φώτη Ιωαννίδη σε… Hulk mode!

Για την ακρίβεια να τον διατηρήσουν σε αυτή την έκδοση. Ο Έλληνας στράικερ συνεχίζει να μην βλέπει κανέναν και μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα, διέλυσαν σήμερα την Λαμία. Αυτοί οι δύο Έλληνες παιχταράδες!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο, αλλά ο κυνισμός, η σοβαρότητα, η συγκέντρωση και η θέληση των παικτών του Τριφυλλιού, το έκανε εύκολο, σε ένα γήπεδο που ήταν σαν την Λεωφόρο. Respect στον κόσμο τόσο για την εκδρομή όσο και για την γενικότερη συμπεριφορά του που έκαναν τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Φώτης Ιωαννίδης, λοιπόν. Παράσταση υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας. Κάθετη κίνηση, «σπάσιμο» της μεσαίας γραμμής άμυνας του αντιπάλου, Λημνιός δοκάρι, Βέρμπιτς, γκολ. Στη πρώτη επαφή. Σε κομβικό σημείο, σε σημείο που ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Θα έμενε μόνο εκεί; Φυσικά και όχι. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, έστειλε τον Κορνέζο να αγοράσει πυξίδα για να τον εντοπίσει, τον χόρεψε πάνω στη τελική γραμμή και σέρβιρε το 2-0 στον Μπακασέτα, ολοκληρώνοντας έναν συνδυασμό, ένα μεγάλης απόστασης «1-2» με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος.

Το μενού του Φωτάρα είχε και… γλυκό. Νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 3-0, πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Λαμίας για το 5-0. Τα όσα καταπληκτικά κάνει φέτος ο διεθνής φορ, δεν περιορίζονται μόνο στο σκοράρισμα.

Δεν είναι κάποιος που μόνο εκτελεί, δεν είναι κάποιος που μόνο ψάχνει τις επαφές στην περιοχή για να συνδεθεί με το αντίπαλο πλεκτό. Είναι αυτός που θα στείλει την μπάλα μέσα αλλά κι αυτός που θα δημιουργήσει, θα προσφέρει ασίστ, παραγωγή ευκαιριών.

Δεκαπέντε γκολ στη Super League, ναι. Αλλά και εννιά ασίστ. Ολοταχώς για ένα double-double που θα ζήλευαν ακόμη και οι σπουδαιότεροι φορ που φόρεσαν την φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Ο Ιωαννίδης βρήκε τον τρόπο να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο, ίσως την πιο δύσκολη εβδομάδα της ποδοσφαιρικής του ζωής, πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό σε αυτό το 5-0 αλλά δεν ήταν μόνος του.

Είχε άξιο συμπαραστάτη τον Τάσο Μπακασέτα. Τον διεθνή χαφ που θυμίζει σε επιδραστικότητα την μεταγραφή του Έκι Γκονζάλες τον Γενάρη του 2004, ακριβώς είκοσι χρόνια πριν.

Τότε ο παιχταράς από την Αργεντινή είχε αλλάξει την μοίρα του Παναθηναϊκού, με 5 γκολ και 1 ασίστ, βάζοντας μεγάλη ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Ο «Μπάκα» έχει προσφέρει ήδη έξι γκολ και τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα και αποτελεί μία μεταγραφή που μπορεί να έχει την ίδια προσφορά με εκείνη του «Έκι».

Να αποτελέσει δηλαδή τον «x factor» στην διεκδίκηση του και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπέροχες εκτελέσεις στις μεγάλες του ευκαιρίες, εξαιρετικό χτύπημα στο κόρνερ για το κεφάλι του Φώτη, μία εμφάνιση από αυτές που θα έχει ανάγκη το Τριφύλλι για να φτάσει στη γη της επαγγελίας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την επικίνδυνη αποστολή στη Λαμία να μοιάζει με περίπατο στην εξοχή και αξίζει να προσθέσουμε ακόμη κάτι, όσον αφορά σε ατομικό επίπεδο:

Ο Λημνιός ως επιλογή μπορεί να ξένισε αρκετούς-κι εμάς η αλήθεια είναι- αλλά του βγήκε του Τερίμ, καθώς ο Έλληνας εξτρέμ παρά το γεγονός πως είχε αγωνιστεί μόνο 11 λεπτά στα play off, έκανε ένα καλό παιχνίδι. Εξαιρετικός και ο Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και μάλιστα σε ένα σημείο του ματς, όπου όλα είχαν κριθεί.

Εξαιρετική νοοτροπία από τον ομογενή κίπερ που «καθάρισε» τρεις πολύ καλές στιγμές με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το Τριφύλλι έκανε την δουλειά άριστα και αυτό βοήθησε τον Τούρκο προπονητή να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του ενόψει του ματς της χρονιάς που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ.

Το μοναδικό μελανό σημείο έχει να κάνει με την αναγκαστική αλλαγή του Μπερνάρντ. Στο χειρότερο σημείο της χρονιάς ήρθε αυτό το μυϊκό για τον Βραζιλιάνο παιχταρά που φαίνεται πως το πρόλαβε και γλίτωσε τα χειρότερα. Tο αν θα προλάβει το παιχνίδι της Τετάρτης είναι, βέβαια, κάτι διαφορετικό και προφανώς άπαντες στο «πράσινο στρατόπεδο» εύχονται να είναι διαθέσιμος ο «Μπέρνι» για αυτό το πολύ σπουδαίο παιχνίδι.

 

Νικολογιάννης: Πόλεμο εσείς, δεν σας βλέπει ο Φωτάρας και με Τάσο μαζί απάντησε με πεντάρα!

Previous article

Η βαθμολογία της Super League μετά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των playoffs

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.