0

Χωρίς να πατήσει το… γκάζι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πέρασε με χαρακτηριστική άνεση (43-75) από την έδρα του Αμύντα κι έτσι οι πρωταθλήτριες Ελλάδος συνεχίζουν την πορεία τους στο Κύπελλο.

Υπόθεση ενός δεκαλέπτου ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη στην αγωνιστική περίοδο 2021-22, αφού ο Αμύντας δεν ήταν ικανό εμπόδιο για τις πρωταθλήτριες, που έκαναν μία καλή προπόνηση ενόψει της αναμέτρησής τους στο Eurocup με την Πολκοβίτσε (14/10, 20:00).

Χωρίς τις Ακίλ Τακ και Όλγα Χατζηνικολάου στη σύνθεσή του το «τριφύλλι» επικράτησε με 75-43 του Αμύντα στο κλειστό του Υμηττού για την Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ομολογουμένως εύκολο βράδυ, παρά τους όποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει η πρεμιέρα στη σεζόν.

Το 4-24 του πρώτου δεκαλέπτου είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Αφενός έδιωξαν κάθε άγχος και «καθάρισαν» από νωρίς τη νίκη, αφετέρου έδωσαν την ευκαιρία στην Ελένη Καπογιάννη να δοκιμάσει σχήματα και να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής και στις πιο νεαρές αθλήτριες.

Η Τσάτιστι Ριντ ήταν αυτή που ξεχώρισε για τον Παναθηναϊκό. Η Αμερικανίδα φόργουορντ/σέντερ πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Στους 12 πόντους σταμάτησε η Έμα Στακ, ενώ 8 είχε η Άντρις Χολμς. Χωρίς πόντο ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Λολίτα Λύμουρα, η οποία σε 15 λεπτά πήρε μόλις μία προσπάθεια και έδειξε το ταλέντο της στη δημιουργία, μοιράζοντας 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 4-24, 19-44, 34-65, 43-75

Αμύντας (Δρακάκη): Καραδήμου, Κλείτσα 10, Μαργώνη 7(1), Πολιτοπούλου 4, Ντάνου Λ. 16(3), Αθανασούλια 2, Ντάνου Α. 4, Βαρβιτσιώτη, Σιδηροπούλου, Τσαχιρίδη.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 23(1), Ζιάκα 4, Σταμάτη 5(1), Λύμουρα, Κωτούλα 2, Βιντσιλαίου 2, Μπουντούρη 8, Γρηγοροπούλου 9, Στακ 12(3), Χολμς 8(2), Παλάσκα 2.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Ο Αλαφούζος πλήρωσε τα χρέη ΤΟΥ

Previous article

Τι τρέχει με Διούδη;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.