0

Ο Αμερικανός που έρχεται να λύσει τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Γιόγκι Φερέλ αποτελεί και επισήμως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Όπως σας είχε ενημερώσει από νωρίς σήμερα το πρωί το SDNA, οι «πράσινοι» είχαν έρθει σε συμφωνία με τον πρώην NBAer για να καλυφθεί το κενό της περιφέρειας. Και λίγη ώρα αργότερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τη μεγάλη μεταγραφή.

Και κάπως έτσι έλαβε τέλος μια συζήτηση που κράτησε για πάρα πολλούς μήνες. Μια συζήτηση που είχε να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, με τα… κουκιά της περιφέρειας και με τις προτεραιότητες της διοίκησης και του προπονητικού επιτελείου.

Για τις προτεραιότητες το έχουμε αναλύσει προ πολλού. Και μάλιστα αρκετές φορές. Ένας μεταγραφικός σχεδιασμός είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολος από μόνος του. Στην περίπτωση του φετινού και του περσινού Παναθηναϊκού όμως (λόγω των οικονομικών ιδιαιτεροτήτων) τα πράγματα είναι δυο φορές πιο δύσκολα. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο προσπαθούν νυχθημερόν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τους φίλους της ομάδας να είναι αναγκασμένοι να δείξουν… υπομονή. Γιατί στο τέλος της ημέρας η κίνηση που έπρεπε να γίνει έγινε. Και μένει να δούμε στο παρκέ αν είναι η ιδανική.

Όμως, πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του Γιόγκι Φερέλ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι ακόμα. Ο Παναθηναϊκός πριν από δύο μήνες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μεταγραφή τύπου Φερέλ. Και για τον λόγο αυτό είχαμε σημειώσει πολλάκις (και από εδώ αλλά και από τις εκπομπές του SDNA) πως στρατηγική των «πράσινων» ήταν να κάνουν την κίνησή τους στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Όπως και έγινε. Ο Παναθηναϊκός δεν αναγκάστηκε να πάρει παίκτη τώρα γιατί δεν έβλεπε το κενό. Και το βλέπαμε όλοι εμείς. Αναγκάστηκε να πάρει τώρα για να μπορέσει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων. Και ας έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ο παίκτης που «δένει» την περιφέρεια

Ο Γιόγκι Φερέλ λοιπόν έρχεται να προστεθεί στην περιφέρεια των πρωταθλητών. Δίπλα στους Κέντρικ Πέρι, Νεμάνια Νέντοβιτς, Ντάριλ Μέικον, Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Λευτέρη Μποχωρίδη. Ένας παίκτης ο οποίος έρχεται για να καλύψει τη θέση του point guard μαζί με τον Περί και στο «2» να υπάρχει «καθαρά» το δίδυμο των Νεμάνια Νέντοβιτς και Ντάριλ Μέικον.

Ο Φερέλ είναι ένας παίκτης σκόρερ. Έχει πολύ καλό σουτ, έχει το drive και παράλληλα έχει και τη δημιουργία. Μπορεί να μην είναι ο κλασικός play maker που θα… ξυπνήσει και θα έχει στο μυαλό του πως θα πασάρει, αλλά μπορεί να το κάνει με μεγάλη ευχέρεια. Και να δημιουργήσει μέσα του pick and roll, αλλά και μέσα από το ένας εναντίον ενός. Και φυσικά ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο που έκανε τον Πρίφτη να θέλει ακόμα περισσότερο τη μεταγραφή του είναι πως μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα σε περίπτωση που είναι εκτός ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Σκληρός και αποφασιστικός

Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του γηπέδου, αντιθέτως με κάποια από όσα λέγονται και γράφονται ο Φερέλ είναι ένας πολύ καλός αμυντικός. Πέρα για πέρα αξιόπιστος. Πιέζει στην μπάλα, προσπαθεί να βγει μπροστά μέσα από την άμυνά του. Μπορεί να μην έχει το size αλλά είπαμε η μπασκετική του οξυδέρκεια του δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει τις αδυναμίες του. Η σκληράδα που έχει ως παίκτης και ο πολύ δυνατός του κορμός είναι από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο ΝΒΑ και να έχει αυτή τη μακρά καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Παράλληλα ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του τσέκαραν τα του… χαρακτήρα του και της εξωαγωνιστικής του παρουσίας με απόλυτη επιτυχία και πλέον ο Φερέλ ετοιμάζει βαλίτσες για να πατήσει Ελλάδα, λογικά προς τα τέλη της εβδομάδας που ξεκινάει από αύριο. Και αν όλα πάνε καλά να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα στο Τελ Αβίβ, κόντρα στη Μακάμπι.

ΥΓ1: Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως με τα ανοιχτά θέματα που είχε ο Παναθηναϊκός αυτός το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει ταυτόχρονη διαχείριση σε όλα. Και φυσικά το οικονομικό κομμάτι έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Στη συνέντευξη που είχε δώσει ο Δημήτρης Πρίφτης στο SDNA είχε πει «Στην αρχή των μεταγραφών οι παίκτες που κοιτάμε δε μας κοιτάνε. Όσο περνάει ο καιρός όμως οι παίκτες αυτοί αρχίζουν και κοιτάνε και προς το μέρος μας». Κάπως έτσι επήλθε και ο «γάμος» με τον Φερέλ.

ΥΓ2: Το σημαντικότερο μείον που έχει ο Φερέλ είναι το ότι δεν έχει καμία ευρωπαϊκή εμπειρία. Στον Παναθηναϊκό όμως είναι σίγουροι ότι ο παίκτης θα πάρει… γρήγορα μπροστά.

Την Τρίτη ο Βέλεθ για Ιωνικό

Previous article

Το φοβερό κάρφωμα του Θανάση (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.