0

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο Κώστας Ταράσης, που τον είχε στην Ακαδημία τού Παναθηναϊκού από το 2010.

“Τον έλεγα Μπαλαδόφατσα – Δεν έχει έπαρση – Δεν χαμπαριάζει από τίποτα”

“Είναι παιδί-παράδειγμα για όλους, τον έζησα αρκετά χρόνια, είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του, όπως δούλεψαν κι άλλοι προπονητές βέβαια. Παρότι έχει στοιχεία και χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει, δεν έχει καθόλου έπαρση. Δουλεύει σεμνά και ταπεινά, δίκαια είναι εκεί που είναι, δίκαια έχει τη θέση που έχει, χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του. Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, έχει βάλει στόχους, μπορεί και διαχειρίζεται το συναίσθημα της χαράς και της λύπης, παίρνει πρωτοβουλίες. Τον έλεγα Μπαλαδόφατσα στο παρατσούκλι, από τότε”, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στον «Πράσινο Τύπο», ο Κώστας Ταράσης.

Τι είχατε ξεχωρίσει όταν ήταν στην Aκαδημία;

“Δύο λέξεις: Το θάρρος και το πάθος που είχε. Δεν χαμπάριαζε από τίποτα, δεν υπήρχε προπονητής που να μην τον έχει ξεχωρίσει. Αυτό που έχει το πήρε δικαιωματικά, δεν του έκανε κανείς χάρη. Χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του”.

 

“Συγκλονιστικός στη θέση του Βαγιαννίδη – Την επίθεση στο μυαλό του – Στο σπίτι τη φανέλα του βασικού”

Πώς τον βλέπετε σήμερα στον Παναθηναϊκό;

“Αν είναι καλά, να έχει την υγεία του, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τον βάζει περισσότερο 6άρι, δηλαδή εκεί που έχει ρόλο ανασταλτικό. Αλλά έχει και δημιουργικά στοιχεία, αν και αυτά είναι θέματα προπονητή το πώς τον αξιοποιεί. Θυμάμαι κάποια στιγμή στην Κ19, σε ένα παιχνίδι που απουσίαζε ο Βαγιαννίδης, τον είχαμε βάλει να παίξει δεξιός μπακ και ήταν από τους κορυφαίους, ήταν συγκλονιστικός. Κορυφαίος στη νοοτροπία”.

Ο Γιοβάνοβιτς δείχνει να τον εμπιστεύεται στη βασική 11άδα και, με τα τρεξίματά του, έχει ανεβάσει πολύ και τον Ρούμπεν.

“Αν χάσει την μπάλα θα τρέξει για να την πάρει, έχει πάντα την επίθεση στο μυαλό του. Και είναι πολύ θετικός, περισσεύει το θετικό πνεύμα που έχει. Για εμένα, γιατί δεν θέλω να πω πολλά, δικαιούται τη φανέλα του βασικού να την πάρει στο σπίτι”.

 

“Πάθος και ενέργεια – Εξαφάνισε τον αντίπαλο – Είναι παιδί-βιολί”

Βλέπετε θέμα σύγκρισης ακόμα και με τον Μαντί Καμαρά, που έχουν ανοίξει κάποιοι κύκλοι;

“Είναι παιδί 19-20 ετών, είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις; Σημασία έχει να βελτιώνεται, να βγάζει πάθος και να έχει τέτοια ενέργεια και διάθεση. Είναι δεδομένο ότι θα εξελιχθεί και, σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής”.

Θυμάστε κάποιο περιστατικό που να βοηθάει για να συγκροτήσουμε καλύτερα την εικόνα του;

“Σε ένα παιχνίδι στην Ξάνθη τον είχαμε πάρει ξανά από τη Κ17 στην Κ19. Τότε η Ξάνθη είχε ένα παιδί που ήταν επαγγελματίας, δεν θέλω να πω το όνομά του, αλλά τον έβαλαν να παίξει μαζί μας. Τότε είχε πει ο Αλεξανδρόπουλος ότι θα τον παίξει man to man. Τον βάλαμε στην άμυνα και, πράγματι, τον εξαφάνισε! Δεν υπήρχε στο γήπεδο αυτό το παιδί. Του εύχομαι υγεία, τα υπόλοιπα τα ξέρει και μόνος του να τα κάνει”.

Τέλος, πείτε μου ποια συμβουλή θα του δίνατε για τη συνέχεια της καριέρας του.

“Θα του έλεγα: Όπως σε γνώρισα επικαιρικά στην ακαδημία, αυτά που έκανες, τα ίδια να κάνεις και τώρα. Ο,τι και να του πεις, δεν θα αλλάξει. Τον έζησα αρκετά χρόνια, όλοι οι προπονητές που δούλεψαν μαζί του (γιατί τέτοιον παίκτη τον βγάζει η ακαδημία, όχι ένας προπονητής) μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Είναι παιδί-βιολί”.

 

 

 

πηγή: prasinostypos.gr

«Σε πολύ καλό σημείο οι διαπραγματεύσεις Παναθηναϊκού-Χατζηγιοβάνη και ο ρόλος Αλαφούζου»

Previous article

Mega Αφιέρωμα: Ο Καρλίτος και οι θρύλοι του Παναθηναϊκού! (vids+pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.