0

Άπαντες έλεγαν «ποιος Ουόλτερς»…

Θυμάμαι σαν χθες να σχολιάζω την μεταγραφική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού περίπου τον Ιούλιο, όταν και οι «πράσινοι» αναζητούσαν ένα ακόμη PG, πλάι στον Κέντρικ Πέρι. Τότε λοιπόν ακουγόταν έντονα ο Νέιτ Ουόλτερς και εγώ προσπαθούσα να βρω λογική πίσω από αυτή τη κίνηση του Δημήτρη Πρίφτη.

Στο μυαλό μου, με τόσα στοιχήματα και παίκτες χωρίς εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, με αθλητές που έχουν μάθει να παίζουν με το ένστικτο(βλ. Φλόιντ, Πέρι, Μέικον), ο Νέιτ Ουόλτερς έμοιαζε σαν ιδανικός ισορροπιστής στη πράσινη backcourt.

Φυσικά όλοι τότε έπεσαν να με φάνε. Αυτά που είχα γράψει τότε δεν τα παίρνω πίσω, ούτε νιώθω δικαιωμένος. Απλά ο καλός Νέιτ Ουόλτερς δεν βλέπει πολλούς από τους γκαρντ της λίγκας και τα νούμερα του το αποδεικνύουν ήδη στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές.

13 πόντους με 71% στα δίποντα και 4.4 ασσίστ μέσο όρο αγωνιζόμενος περίπου 25 λεπτά το παιχνίδι.

Θα έκανε κάτι αντίστοιχο στο Παναθηναϊκό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ο σκοπός δεν είναι να ευλογήσουμε τα γένια μας ή να αρχίσουμε «κλισέ» ατάκες, τύπου «Σας τα έγραφα για τον Ουόλτερς».

Όπως είπα, ότι έγραφα τον Ιούλιο του 2021, το συνεχίζω το Νοέμβριο του 2021. Τηρουμένων των συνθηκών, του μπάτζετ και των επιλογών που υπήρχαν στην αγορά, ο Ουόλτερς θα ήταν μια ΠΟΛΥ λογική κίνηση για την εποχή.

Πάμε παρακάτω…

Σίγουρα δεν περιμένατε να κάνω βίντεο-ανάλυση στο σημερινό παιχνίδι γιατί πραγματικά θα έπρεπε να κόψω όλο το παιχνίδι. Στο τακτικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε την απίστευτη πίεση του Ερυθρού Αστέρα, δεν έβγαλε καθόλου δυναμισμό σε μια έδρα που σε καταπίνει από το πρώτο δευτερόλεπτο και φυσικά είχε ΠΟΛΥ κακές αποφάσεις με τη μπάλα στα χέρια (8 ασσίστ για 20 ΛΑΘΗ!). Επέτρεψε στον Αστέρα να ανανεώσει 13 δικές του επιθέσεις. Μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε σε κανένα σημείο, ότι μπορούσε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ να επιστρέψει στο παιχνίδι. Δεν έδειχνε να θέλει να ανατρέψει τη κατάσταση.

Το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και έπειτα αγωνιστικό. Το εύκολο είναι να ρίξεις την ευθύνη στο προπονητή και στους παίκτες. Το δύσκολο είναι να στηρίξεις και να δείξεις υπομονή. Η χρονιά θα είναι δύσκολη, μεταβατική, αλλά χρειάζεται να υπάρξει πίστη στο πλάνο και στο τεχνικό τιμ.

 

“Ξύπνησε” ο Αλαφούζος;;; Σε ανοιχτή κόντρα με Μελισσανίδη-Σαββίδη!

Previous article

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τσάβι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.