0

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού παίκτη και αναλύουμε το σκεπτικό της μεταγραφής.

Η προτελευταία κίνηση του Παναθηναϊκού οριστικοποιήθηκε. Οι “πράσινοι” ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τζέρεμι Έβανς “κλείνοντας” ουσιαστικά τη γραμμή των ψηλών τους για τη νέα σεζόν. Ο 34χρονος παίκτης πλέον θα φοράει τη φανέλα με το “τριφύλλι” στο στήθος δίνοντας ποιοτικές λύσεις και στη θέση “4” και στη θέση “5”.

Για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της μεταγραφής έπρεπε να γίνουν πολλά μιας και ο Δημήτρης Πρίφτης είχε στο μυαλό του όλα τα ενδεχόμενα. Από τη μία ο Νάιτζελ Χέιζ, ένας παίκτης που παίζει στο “4” και θα πήγαινε και στο “3” και από την άλλη ο Τζέρεμι Έβανς που από το “4” πηγαίνει στο “5” και “δένει” με τον καλύτερο τρόπο τη front line.

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται κατά κόρον στα social media ο έμπειρος power forward/center είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του “τριφυλλιού”. Και είναι ένας παίκτης τον οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης έχει σε μεγάλη εκτίμηση, μιας και μπορεί να δώσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού όσα αναζητά ο Έλληνας τεχνικός.

Εμπειρία από τις λίγες

Και για να θυμηθούμε για τι επίπεδο παίκτη μιλάμε, ο Έβανς “κουβαλάει” στην πλάτη του μια καριέρα 250 αγώνων στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ, Ντάλας Μάβερικς και Ατλάντα Χοκς. Πέραν των αμερικανικών “παρασήμων” του ο Έβανς είναι άριστος γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας έχοντας πατήσει τα παρκέ της Euroleague με την ομάδα της Νταρουσάφακα, της Χίμκι, ενώ πέρσι έφτασε μέχρι το Final-4 της διοργάνωσης με την Αρμάνι Μιλάνο υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα.

Και το τελευταίο ήταν ένα από τα ισχυρότερα στοιχεία που έκαναν τον Δημήτρη Πρίφτη να πάρει την οριστική του απόφαση. Από τη στιγμή που φάνηκε ότι η υπόθεση του Νάιτζελ Χέζι δεν θα προχωρούσε τότε στο μυαλό του 54χρονου προπονητή δεν υπήρχε άλλος παίκτης. Που και να τον ήθελε και να συγκέντρωνε τα στοιχεία που έχει ο Έβανς και “κουμπώνουν” στα θέλω του Δημήτρη Πρίφτη.

Τι δίνει και πως “κινείται” στο παρκέ ο Παναθηναϊκός με τον Έβανς

Αγωνιστικά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Έβανς είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις και στο “4” και στο “4”. Το παιχνίδι του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό επιθετικά από τους συμπαίκτες του στην περιφέρεια, αλλά τα αθλητικά του προσόντα είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά. Η αθλητικότητα, η εμπειρία, οι αμυντικές του ικανότητες αλλά και ο χαρακτήρας του είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και πλέον είναι δεδομένο πως η άφιξή του στο ΟΑΚΑ (το πιθανότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη) θα διαφοροποιήσει και τους συμπαίκτες του. Με τον Έβανς στο “4-5”, Παπαπέτρου και Κασελάκης θα πηγαίνουν και αυτοί στο “4”, ενώ ο Σαντ-Ρος στο “3”.

Και φυσικά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει τα… μάτια του ανοικτά, έτσι ώστε να βρει και έναν ακόμα παίκτη που θα “κλείσει” την περιφερειακή του γραμμή. Οι “πράσινοι” δεν νιώθουν πίεση για να πάρουν την οριστική τους απόφαση, μιας και θέλουν να αναλύσουν όλα τα δεδομένα και να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.

 

Κύριε Αλαφούζο τι πήγατε να κάνετε στο γήπεδο;;;

Previous article

Επιβίβαση στο …τραίνο της Γιουνάιτεντ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.