0

Γύρισε από την… κόλαση και πήγε για μια ανατροπή που ίσως δεν έχει ξαναγίνει στο μπάσκετ γυναικών ο Παναθηναϊκός. Η Χολμς αστόχησε στο τρίποντο της εκπνοής, η έμπειρη κι ανώτερη Πολκοβίτσε νίκησε 64-67, όμως οι πράσινες και η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η Θ13 κέρδισαν τις εντυπώσεις. Έλαμψε η Βιντσηλαίου με 20 πόντους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» εν πολλοίς το κακό δεύτερο δεκάλεπτο όταν δέχτηκε επιμέρους σερί 0-18, την ώρα που και στο τρίτο δεκάλεπτο υπήρχε μπλακ-άουτ για περισσότερο από 5 λεπτά. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και το -14 στην δ’ περίοδο (46-60), το ματς κρίθηκε στο σουτ (64-67), με την Χολμς να μην στέλνει το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο από τα 8 μέτρα. Σπουδαία εμφάνιση από την Βιντσηλαίου που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, στους 17 πόντους με 8 ριμπάουντ η Ριντ. Καλή εμφάνιση στο τέλος από την Χολμς με 12 πόντους, στους 3 πόντους με 7 ασίστ η Λύμουρα. Κορυφαία για την Πολκοβίτσε η Μαβούνγκα με 15 πόντους, η Σπανού είχε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στο έτερο παιχνίδι του Α’ ομίλου η Χατάισπορ κέρδισε πολύ εύκολα την Ενισέι (100-76) και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Κρασνογιάρσκ για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ρωσική Ενισέι (21/10).

Λύμουρα σέρβιρε, Ριντ εκτελούσε
Η Τσάστιτι Ρίντ ήταν εκείνη που πέτυχε τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή του επιστροφή (4-5 στο 3′), με την Σπανού από πλευράς Πολκοβίτσε να αναλαμβάνει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Σε ρόλο οδηγού, όπως αναμενόταν για τις «πράσινες», ήταν η Λολίτα Λύμουρα που είχε 3 ασίστ και… άλλες τόσες που δεν μετουσιώθηκαν σε καλάθι. Οι φιλοξενούμενες βρήκαν κάποιες λύσεις από την περιφέρεια (5-10 στο 5′) αλλά τα πολλά λάθη (6), η καλή άμυνα των παικτριών της Ελένης Καπογιάννη και η εξαιρετική Ριντ (8π.) έφεραν τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στο φινάλε της α’ περιόδου (14-12 στο 10′).

Πάτησε γκάζι η Πολκοβίτσε με 0-18 σερί, μερική επιστροφή Παναθηναϊκού
Με κλέψιμο και καλάθι της Βιντσηλαίου ξεκίνησε το β’ δεκάλεπτο (16-12), με την Πολκοβίτσε να απαντά δυναμικά. Βρίσκοντας λύσεις στην άμυνα-ζώνης άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ (3/4 3π. στο διάστημα αυτό για το 19-23 στο 12′). Το εντυπωσιακό σερί της, μάλιστα, έφτασε ως το 0-18 (19-32 στο 18′), με τον Παναθηναϊκό να αναλώνεται σε βιαστικές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Ενδεικτικό είναι πως έμεινε χωρίς σκορ για περισσότερο από 6:30 προτού η Βιντσηλαίου δώσει ανάσα με σουτ μέσης απόστασης. Κάταφερε, πάντως, να «ρίξει» την διαφορά κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 10 πόντων (27-36 στο 20′).

Νέο «νεκρό» διάστημα, τρομερή Βιντσηλαίου
Το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, παρέμενε. Η αστοχία και τα λάθη είχαν ανέβει (10/42 εντός πεδιάς) με τις παίκτριες της Καπογιάννη να μένουν ξανά χωρίς σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα (5:19′). Και πάλι η λύση δόθηκε από την Βιντσηλαίου. Ένα καλάθι και φάουλ (30-41) «έσπασε» την ανομβρία, αρχικά, με την διεθνή γκαρντ να πραγματοποιεί συνολικά εξαιρετική εμφάνιση (16π.) και να μειώνει ξανά στους 9 με το δεύτερο τρίποντο του Παναθηναϊκού (2/17 3π., 39-48 στο 30′).

Η τεράστια ανατροπή κρίθηκε στο σουτ
Η πρώτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει (43-50) βρήκε σθεναρή αντίσταση. Δύο μακρινά σουτ επέτρεψαν στην Πολκοβίτσε να ξεφύγει και πάλι (43-55 στο 33′). Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις επόμενες απόπειρες των παικτριών του «τριφυλλιού» που είτε έκαναν αβίαστα λάθη είτε δεν έβρισκαν τα μεγάλα σουτ που χρειάζονται για τέτοιες ανατροπές (46-60 στο 38′). Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν τα παράτησε. Με ένα επικό ντεμαράζ στο οποίο η Χολμς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η διαφορά έπεσε στους τρεις στα 14,5″ (64-67), με την Αμερικανίδα στο φινάλε να χάνει ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση με σουτ από τα 8 μέτρα. Εντέλει, η Πολκοβίτσε πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός όμως κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε ικανός για το κάτι παραπάνω και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-36, 39-48, 64-67

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο έλεγχος όλων των μεταγραφών του Παναθηναϊκού έως τώρα

Previous article

Έγραψε και νέο τραγούδι ο Βαγγέλας Μαρινάκης για την Θεοδωρίδου! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.