0

Μια ομάδα στα… μέτρα του, με μπάτζετ αντίστοιχο του δικού του και μόλις δύο ξένους στο παρκέ.

Για τη συντριβή του «τριφυλλιού» στη Σερβία (81-48) έχουν γραφτεί πολλά από το βράδυ της Πέμπτης (4/11). Ήταν τέτοιο το μέγεθος της αγωνιστικής έκπληξης, που οι αναλύσεις που ακολούθησαν την ιστορικά βαριά ήττα ήταν πολλές.

Άλλωστε, είναι δεδομένο πως για μια τέτοια εμφάνιση και μια ήττα με 33 πόντους διαφορά, όλοι φέρουν ευθύνες, με τον Δημήτρη Πρίφτη να κάνει λόγο για «ντροπή». Όπως γράψαμε και μετά το παιχνίδι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν… διασύρθηκαν από την διαστημική Μπαρτσελόνα, ούτε από την γεμάτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ούτε από την έμπειρη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά από μια ομάδα που τους μοιάζει σε επίπεδα μπάτζετ και στόχων. Μάλιστα, αυτή ήταν 2η φορά την τρέχουσα σεζόν που οι «πράσινοι» αναφέρονται σε μια «ντροπιαστική εμφάνιση».

Αυτό που μάλλον πέρασε στα… ψιλά αλλά έχει ξεχωριστή σημασία, στον απόηχο αυτής της βαριάς ήττας, είναι το ρόστερ που παρέταξε ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Την ώρα που οι «πράσινοι» έχουν γίνει η… λεγεώνα των ξένων (8) και έχουν μόλις τέσσερις Έλληνες παίκτες στη δωδεκάδα τους, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου αποτελούν το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα.

Για την ακρίβεια, οι μοναδικοί ξένοι που αγωνίστηκαν στον Ερυθρό Αστέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ο Νέιτ Ουόλτερς (18π., 3ρ., 2ασ., 2κλ.) και ο Όστιν Χόλινς (11π., 5ρ., 1ασ., 3κλ.). Με άλλα λόγια, ένας πλέι μέικερ που «ακούστηκε» για το «τριφύλλι» και ένας φόργουορντ που «έπαιξε» στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Δύο χρήσιμοι ρολίστες για το κορυφαίο επίπεδο, που στον Ερυθρό Αστέρα των οικονομικών δυσκολιών έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό το δεδομένο κάνει ακόμα πιο… βαριά την ήττα στο Βελιγράδι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε με κάτω τα χέρια από τον Σέιν Λάρκιν και τον Βασίλιε Μίσιτς, ούτε από τον Νίκολα Μίροτιτς και τον Κόρι Χίγκινς, αλλά από το δίδυμο Ουόλτερς – Χόλινς.

Για να είμαστε ακριβείς, στη δωδεκάδα υπήρχε και τρίτος ξένος, ο Γερμανός σέντερ Μάικ Τσίρμπες, που δεν αγωνίστηκε. Είναι προφανές πως ηγέτης του συνόλου του Ράντονιτς και πιο καλοπληρωμένος φέτος είναι ο Νίκολα Κάλινιτς, όμως πέραν του έμπειρου Σέρβου σμολ φόργουορντ, οι υπόλοιποι γηγενείς παίκτες δεν… ξεχειλίζουν ποιότητα. Κι όμως, με αυτό το ρόστερ των δύο Αμερικανών και των εννέα Σέρβων, ο Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε μια ήττα με κάτω τα χέρια.

Για την ιστορία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το μπάτζετ των Σέρβων φέτος είναι 5,1 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, στα τέλη Αυγούστου: «Το μπάτζετ μας είναι 5,1 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνονται μόνο οι μισθοί των παικτών, αλλά και του τεχνικού επιτελείου, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας».

Πλέον, το μόνο σίγουρο για το «τριφύλλι» είναι ένα: την ώρα που η ομάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, οι GMs της, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνουν.

Προσφέρει στον Παναθηναϊκό για 55 χρόνια και συνεχίζει ο Θεόδωρος Συνοδινός!

Previous article

Το Sold Out στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.