0

Στις κατατακτήριες δοκιμές του «τελικού» στο Άμπου Ντάμπι ο Μαξ Φερστάπεν μ’ έναν εκπληκτικό προτελευταίο γύρο πήρε την pole, αφήνοντας δεύτερο τον Χάμιλτον. Τρίτος από το… πουθενά ο Νόρις, τέταρτος ο Πέρες.

Το χρειαζόταν σχεδόν απελπισμένα. Τι σχεδόν, δηλαδή, απελπισμένα σκέτο: στους τελευταίους 6 αγώνες μετρούσε μόνο μία pole position, την στιγμή που η Μερσέντες είχε 5/6 και, μάλιστα, πήγαινε από περίπατο σε περίπατο εντός της εκάστοτε πίστας. Αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για το τελευταίο grand prix της χρονιάς, σε μια συνθήκη που τον φέρνει ισόβαθμο με τον μεγάλο του αντίπαλο, τότε η ανάγκη του Φερστάπεν για την 1η θέση στις κατατακτήριες ήταν αδήριτη.

Και, ως συνήθως φέτος, ο Μαξ έκανε αυτό που έπρεπε: μ’ έναν αδιανόητο προτελευταίο γύρο πήρε πανεύκολα την 10η pole της σεζόν, μπαίνοντας με το δεξί στην υπέρτατη μάχη.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε ακριβώς πίσω από τον Ολλανδό, αν και απείχε σχεδόν 4 δέκατα. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς και… μαύρα όλα για τον Χαμ, δεδομένου του ότι θα εκκινήσει με medium (άρα και διαφορετική στρατηγική), την στιγμή που όλοι οι άλλοι έχουν soft. Άσος στο μανίκι από την Μερσέντες ή αγωνιστική αυτοκτονία με στιλ; Θα φανεί…

Ο Λάντο Νόρις ήρθε από το πουθενά και πήρε παλικαρίσια 3η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Πέρεζ. Σάινθ, Μπότας (κάκιστο τελευταίο Σάββατο με τα χρώματα της Μερσέντες για τον Φινλανδό), Λεκλέρκ, Τσουνόντα, Οκόν και Ρικιάρντο συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι 3… άλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές (Αλόνσο 11ος, Φέτελ 15ος, Κίμι 18ος).

Μαξ, λοιπόν, το πρώτο αίμα. Ο Ολλανδός της Ρεντ Μπουλ (απ)έδειξε πως έχει ακόμα σφυγμό και θα προσπαθήσει να καθαιρέσει τον ανίκητο Λιούις Χάμιλτον, που πάει αύριο για το 8ο στέμμα.

Ο Βρετανός έχει, αν και εκκινεί 2ος, το οριακό πλεονέκτημα, αλλά…

Αλλά θα γίνει μάχη.

Αμφιβάλλει κανείς;

Ανάλυση: Με συνταγή Πρίφτη, όργια Μέικον και «κλειδί» τον Μαντζούκα

Previous article

Γιαννακόπουλος: «Να βρεθεί αγοραστής για την ΚΑΕ – Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για τον Παναθηναϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.