0

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να πρέπει να εξηγήσουμε την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού μακριά από την Λεωφόρο, με όρους μεταφυσικούς και λογικές από την… πύλη του ανεξήγητου.

Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν νικά εκτός έδρας, το ψυχολογικό βάρος θα μεγαλώνει και τα πόδια ασυναίσθητα θα γίνονται πιο «βαριά», το άγχος θα μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και η συγκεκριμένη συζήτηση. Οι «πράσινοι» έχασαν στους Ζωσιμάδες, έχασαν στο Βικελίδης, έχασαν και στην Τρίπολη και μόνο στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό κατάφεραν να μείνουν όρθιοι.

Μέχρι στιγμής και επειδή μιλάμε για μια νέα ομάδα σε όλα τα επίπεδα(πρόσωπα ενδεκάδας, προπονητής, αγωνιστική φιλοσοφία) σίγουρα επιβαρύνουν την ψυχολογία τα απανωτά «στραπάτσα» στην επαρχία αλλά δεν αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο αυτής της μεταμόρφωσης. Προς το παρόν το μεγαλύτερο «θέμα» του «τριφυλλιού» μακριά από το «Απόστολος Νικολαϊδης» έγκειται στην παραγωγή φάσεων, στην δημιουργία ευκαιριών, στις ελάχιστες ποιοτικές ευκαιρίες που φτιάχνει η ομάδα του Σέρβου προπονητή.

Υπερπαραγωγικός στην Λεωφόρο, «φτωχός» στα εκτός

Ανεξάρτητα από τα γκολ, όπου είναι και θέμα αποτελεσματικότητας και ημέρας, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πολύ λιγότερες σημαντικές φάσεις μακριά από το γήπεδό του. Με την βοήθεια του δείκτη των Xgoals, μπορούμε με ευκολία να διακρίνουμε το σημαντικότερο πρόβλημα των «πρασίνων». Κι ας έχασαν στην Τρίπολη από δύο παιδικά αμυντικά λάθη, εδώ έχουμε ένα πιο ασφαλές δείγμα, τεσσάρων παιχνιδιών.

 

prbme

Ως γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός, είχε:

  • 1.55 xGoals με τον Απόλλωνα
  • 3.49 xGoals με τον Βόλο
  • 2.23 xGoals με τον Ιωνικό

Σύνολο 7.27xG με μέσο όρο 2.42xG ανά παιχνίδι! Επίδοση που μας δείχνει μία ομάδα πολύ καλή στην δημιουργία, ένα σύνολο που δουλεύει καλά με την μπάλα στα πόδια και φτιάχνει ιδιαίτερα απειλητικές στιγμές για τον αντίπαλο.

Ως φιλοξενούμενος, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε:

  • 1.01 xGoals στους Ζωσιμάδες
  • 0.78 xGoals στο Βικελίδης
  • 0.14 xGoals στο Φάληρο
  • 0.58 xGoals στην Τρίπολη

Σύνολο 2.51xGoals με μέσο όρο 0.62 ανά παιχνίδι!

Όταν, λοιπόν, στην Λεωφόρο υπάρχει μια ομάδα που φτιάχνει σχεδόν 2.42 «σίγουρα» γκολ και εκτός μόλις 0.62, το πρόβλημα είναι κυρίως στην δημιουργία. Τώρα το γιατί συμβαίνει αυτό; Σίγουρα παίζει ρόλο ο αντίπαλος, σίγουρα παίζει ρόλο που σε κάποια ματς έμεινε πίσω στο σκορ και αντιμετώπισε πολύ «σφιχτές» άμυνες και δεν κατάφερε να βγάλει πρωτίστως ψυχολογική αντίδραση, σίγουρα και το έχουμε ξαναπεί, η φετινή έκδοση πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις της απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες, να είναι πιο αποτελεσματική σε οργανωμένες επιθέσεις.

 

 

πηγή: gazzetta.gr

Με VAR το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός με έξοδα των ομάδων!

Previous article

Αρνητικό ρεκόρ για Μέσι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.