0

Με τις αλλαγές του, έκανε πιο αργό τον Παναθηναϊκός και αφαίρεσε πίεση από τους στόπερ του ΟΦΗ

Ο Αλεξανδρόπουλος, μπορεί να είχε λανθασμένες μεταβιβάσεις, όμως μπορούσε να παίξει κάθετα, να τρέξει την μπάλα, ακόμα και να πιέσει ψηλά. Στο διάστημα κόπωσης των μεσοαμυντικών του ΟΦΗ, η αντιμετώπιση του, πιθανότατα να ήταν πιο δύσκολη για την αντίπαλη άμυνα.

Η είσοδος του Μαουρίσιο, κράτησε τον Παναθηναϊκό, και τον άξονα του, σε μεγάλη απόσταση από την αντίπαλη περιοχή και στέρησε, ένταση στην πίεση στον αντίπαλο. Συνολικά δεν βοήθησε, καθόλου το γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός, κυνήγησε με το δίδυμο Πέρεζ, Μαουρίσιο το τέρμα της νίκης.

Δεν βοήθησαν όμως και οι υπόλοιπες αποφάσεις. Ο Βιτάλ, ήταν εκτός αγώνα και άργησε πολύ να βγει από το γήπεδο. Ο Παλάσιος ήταν ο μοναδικός που υπήρχε στον πάγκο και θα μπορούσε να πίεσει τα αντίπαλα στόπερ και μπήκε πολύ αργά στο 81′ στον αγώνα και όταν μπήκαμε στις καθυστερήσεις, πήρε εντολή να παίξει σαν επιθετικός.

Η επιλογή να αντικατασταθεί ο Ιωαννίδης, με τον Βιγιαφάνες έδωσε περισσότερη ανάσα, στην άμυνα του ΟΦΗ. Όχι επειδή δεν προσπάθησε ο Αργεντίνος χαφ, φιλότιμος ήταν, όμως σε ένα σημείο του παιχνιδιού, που ο δεύτερος φορ, μπορεί να δημιουργούσε συνθήκες, για να κουραστεί η αντίπαλη άμυνα, η έξοδος του, έφερε ανακούφιση.

Στην πράξη, είχαμε την ανάποδη, διαδρομή, από αυτήν που χρειαζόταν ο αγώνας. Για αυτόν τον λόγο επιμένω πως για να ξεκινήσεις με δύο φορ, πρέπει να έχεις τουλάχιστον τρεις στην αποστολή σου. Γιατί αν δεν πάρεις προβάδισμα, είσαι υποχρεωμένος, να μείνεις με την αρχική σου απόφαση, μέχρι τέλους, ή να αφαιρέσεις πίεση, από τα αντίπαλα στόπερ.

Χωρίς νόημα και λογική, ήταν ακόμα και η επιλογή να βγάλει τον Χατζηγιοβάννη στο 81′. Ο Έλληνας εξτρέμ, έκανε εκείνο το διάστημα, δύο, τρεις κακές επιλογές και γκρίνιαξε η εξέδρα, ήταν όμως ο μόνος που μπορούσε, να δημιουργήσει ρήγμα, στην άμυνα του ΟΦΗ. Με την επιλογή, να βγει και να περάσει στην θέση του, ο Μπουζούκης, στέρησε πλάτος, από την ανάπτυξη, το δικαίωμα, να συνεχίσει να πιέζει από την δεξιά πλευρά, με την ελπίδα έστω στο τέλος του αγώνα, να βγει μία σωστή επιλογή, με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε σε διάρκεια να απειλήσει ο Παναθηναϊκός.

«Τελειώνει τον Ράμος η Παρί» (pic)

Previous article

Όταν ο Αλέφαντος έπαιζε με την φανέλα του ..Παναθηναϊκού! (pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.