0

Η Εθνική όχι μόνο δεν πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης αλλά στον επίλογο τα έκανε θάλασσα

Αν ονειρεύεσαι προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, αν θέλεις να διεκδικείς ως το τέλος στόχους, αντιπάλους όπως το Κόσοβο θα πρέπει να τους κερδίζεις μέσα – έξω.

Προς το παρόν, τέτοιους αντιπάλους η Εθνική δεν τους κερδίζει ούτε μέσα, αλλά ούτε έξω!

Για τρίτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι, το Κόσοβο αποδείχθηκε κακός μπελάς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τρίτη σερί ισοπαλία (1-1) και άσχημη γεύση στο στόμα όσο κυλούσε το παιχνίδι.

Κι όμως η Εθνική δεν ήταν κακή, ούτε ληθαργική, τουλάχιστον για 75 λεπτά. Κατέθεσε ενέργεια και ποιότητα. Είχε νεύρο, χάλασε το παιχνίδι του αντιπάλου, έφτασε να έχει 70% κατοχής, προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ του Μασούρα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, είχε δοκάρι με τον Μπουχαλάκη στο ξεκίνημα (10’) και τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες με Δουβίκα (33’), Μασούρα (53’) και Πέλκα (74’) για να τελειώσει το ματς.

Έπαιζε κυριαρχικά, είχε σωστές ανακτήσεις μπάλας, ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά ξέχασε το πιο βασικό: να τελειώσει το ματς.

Τα κουράγια φαίνεται ότι στέρεψαν στο τελευταίο τέταρτο, όπου για μία ακόμα φορά η Εθνική Ελλάδας έσβησε όταν κάτι πήγε στραβά.

Μία άσχημη αντίδραση σε στατική φάση, έφερε το 1-1 από τον Ραχμάνι (76’) και μετά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα… ήπιε θάλασσα.

Οι γραμμές άνοιξαν, το πλάνο πήγε περίπατο, ο πανικός εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και το 1-2 αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ πιο κοντά από το 2-1.

Οι Κοσοβάροι που μυρίστηκαν… αίμα άγγιξαν την ολική ανατροπή σε τουλάχιστον τρεις φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ζεργκόβα που άλλαξε όλη την ενέργεια του ματς και το φινάλε (1-1) ήταν πικρό και άδοξο για την ομάδα του Φαν’τ Σχιπ που στο τέλος χάλασε όλη την καλή / αξιοπρεπή εικόνα που είχε στα προκριματικά.

Όταν δεν μπορείς να κερδίζεις ομάδες όπως το Κόσοβο, δεν δικαιούσαι να ομιλείς για τίποτα. Ούτε για στόχους, ούτε για προκρίσεις, ούτε για μεγάλες διοργανώσεις…

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ / 3-5-2): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80’ Παυλίδης),  Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80’ Βρουσάι), Τσιμίκας, Μασούρας (86’ Λημνιός), Δουβίκας (66’ Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ (Πρίμοζ Γκλίχα / 4-4-1-1): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζλί, Αλίτι, Λοσάι (46’ Ζεγκρόβα), Σάλα (70’ Χαλίμι), Ιντρίζι (86’ Καστράτι), Μπερίσα, Ρασίτσα (80’ Σελμάνι), Μουρίτσι.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Βοηθοί: Ντμίτρι Ζουκ, Ολεγκ Μασλιάνκο (Λευκορωσία)

Τέταρτος: Τζμίτρι Τζιμιτργιέου (Λευκορωσία)

VAR: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

AVAR: Αλεξέι Λούνεφ (Ρωσία)

https://www.youtube.com/watch?v=DNVzSxI5r0Y&ab_channel=UrgetID

Η ελπίδα του Βαγιαννίδη

Previous article

Ώρα δύσκολων αποφάσεων: Ανακοινώνουν lockdown στη χώρα;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.