0

Υπάρχουν στιγμές που η ομάδα δείχνει έλλειψη συντονισμού και σίγουρα θέλει πολύ δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν είναι ένα σύνολο που όταν ο αντίπαλος ξεκινά το χτίσιμο της επίθεσης του, η πρώτη γραμμή άμυνας βρίσκεται ψηλά στο τερέν, στο επιθετικό τρίτο, αλλά ο φορ και ο επιτελικός, δεν πιέζουν για να πάρουν την μπάλα αλλά για να κλείσουν γραμμές πάσας και να δυσκολέψουν στην μεταβίβαση της μπάλας, να οδηγήσουν σε λάθος. Οι περισσότερες παγίδες των πρασίνων είναι σε δεύτερο χρόνο, όταν η μπάλα περάσει ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη γραμμή. Είναι λίγες οι φορές σε αυτά τα πρώτα δέκα παιχνίδια που το Τριφύλλι κατέθεσε μεγάλη ένταση, διάθεση και σωστό timing ως σύνολο για να αποσπάσει την μπάλα τόσο ψηλά. Υπάρχουν στιγμές που η ομάδα δείχνει έλλειψη συντονισμού και σίγουρα θέλει πολύ δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Λαμία, σε ένα παιχνίδι όπου οι πράσινοι έχουν 75% κατοχή της μπάλας αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούν να βρουν τρόπο να απειλήσουν ουσιαστικά στις λίγες στιγμές που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να παίξουν από πίσω, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πρεσάρει με μεγαλύτερη διάθεση να κλέψει μπάλες ψηλά. Στο πρώτο τέταρτο η Λαμία έχει κάνει τρία λάθη στο build up, χωρίς να έχει ιδιαίτερη πίεση στην μπάλα.

πχππ

Σε αυτά τα ματς, δεν φαίνεται να έχει νόημα να είναι τόσο παθητικός ο Παναθηναϊκός πίσω από την μπάλα. Υπήρχε ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο όπου η Λαμία κράτησε την μπάλα στα πόδια της 66 δευτερόλεπτα, αλλάζοντας πάσες στο αμυντικό και το μεσαίο τρίτο, χωρίς καμία απολύτως πίεση στην μπάλα από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και χωρίς καλά επίπεδα συντονισμού. Από το 21.06 μέχρι το 22.12 του αγώνα, οι παίκτες του Γρηγορίου σαν σε προπόνηση αλλάζουν κοντινές πάσες, οι «πράσινοι» μαρκάρουν εντελώς παθητικά και στον χώρο και ένα πούλημα της μπάλας από τον Γκέντσογλου θα βάλει τέλος σε αυτή την συνθήκη που περιγράψαμε παραπάνω.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την ισοφάριση, όπου η Λαμία προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να κυκλοφορήσει την μπάλα, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα αποτελεσματικός στην άμεση επανάκτηση της κατοχής, με αποτέλεσμα να κλείσει στην περιοχή της, την ομάδα του Γρηγορίου και να πολιορκεί για το δεύτερο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε μόλις μία επανάκτηση της μπάλας ψηλά στο γήπεδο και στο δεύτερο 11! Παράλληλα η κόπωση που έβγαλε η Λαμία με το αρκετό τρέξιμο που έριξε πίσω από την μπάλα και η υπομονή των «πρασίνων» να κυκλοφορούν με ηρεμία, έφεραν στιγμές ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα και δημιούργησαν κενά που δεν υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ανασταλτική συμπεριφορά της Λαμίας ήταν για σεμινάριο.

Πρίφτης: «Να βγάλουμε αυτό το… λίγο έξτρα που χρειάζεται η ομάδα στην Euroleague»

Previous article

Η απάντηση ενός ΑΡΧΗΓΟΥ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.