0

Επί του πρακτέου, ο Παναθηναϊκός με τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και το 12 στα 13 δείχνει να είναι πιο ποιοτική και πιο δεμένη ομάδα από όλες και δίκαια βρίσκεται στο +5 από τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού χτίστηκε με αποκλειστικά και μόνο για να πρωταγωνιστήσει και να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του. Ο Απόστολος Οικονόμου, ως «αφεντικό» των αποδυτηρίων, κλήθηκε να δώσει ρόλο σε πολλές πρωτοκλασάτες αθλήτριες και παράλληλα να αξιοποιήσει και τις νέες και ταλαντούχες παίκτριες του ρόστερ. Μετά από 13 αγωνιστικές και με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να είναι το πιο μεγάλο, μέχρι στιγμής, τεστ για τις πράσινες φάνηκε πως όλες όσες παίκτριες κλήθηκαν να παίξουν ήταν σε ετοιμότητα και αυτό έχει να κάνει με το ότι ο κόουτς του τριφυλλιού έχει ανοίξει το ροτέισον και έχει κρατήσει σε εγρήγορση όλη την ομάδα.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ το παιχνίδι ήταν μια αναμέτρηση μεταξύ των δύο καλύτερων πασαδόρων του πρωταθλήματος. Τόσο η Παπαφωτίου, που βραβεύτηκε ως MVP της 11ηε αγωνιστικής, όσο και η Λι Ντα Γεόνκ έχουν καταφέρει να αναδείξουν τις συμπαίκτριές και να πάρουν τα καλύτερά τους στοιχεία. Ωστόσο από τη μία, η Παπαφωτίου κατάφερε να εκμεταλλευτεί τόσο τις κεντρικές όσο και τις τρεις πολύ αξιόλογες ακραίες του Παναθηναϊκού και φυσικά και τη Στεπανένκο. Από την άλλη, η Λι είδε την Πολυνοπούλου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ντέρμπι, την Μερτέκη να δίνει τον καλυτερο εαυτό της και την Κογιάρ να ανεβάζει ρυθμό μετά τα μισά του αγώνα. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε στο κομμάτι της υποδοχής και σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού είχε αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων.

Η δουλειά του Οικονόμου μόνο εύκολη δεν είναι. Το να καταφέρεις να βρεις ισορροπία ανάμεσα σε τόσες αθλήτριες με προσωπικότητα και μεγάλη καριέρα δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν μπορείς να ικανοποιήσεις πλήρως όλο το ρόστερ. Ωστόσο φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως όλες όσες βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο τόσο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όσο και στα προηγούμενα πως ήταν διαθέσιμες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μάλιστα, το «πείραμα» με τις τρεις ακραίες και χωρίς τη διαγώνια στο τέταρτο σετ έλυσε το πρόβλημα της υποδοχής και παράλληλα κράτησε την ομάδα δυνατή επιθετικά αφού και η Γκρόθες και η Χαντάβα και η Κωνσταντίνου ήταν ικανές να τελειώσουν τις φάσεις.

Ο Τάκης Φλώρος είχε την πασαδόρο του σε καλή μέρα αλλά εκτός του ότι η υποδοχή της Ξανθοπούλου και της Φιντόν έμειναν χαμηλά έλλειψε η ποικιλία στο επιθετικό κομμάτι. Η Μερτέκη έμοιαζε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού να παίζει μόνη της με αποτέλεσμα να πάρει 34 επιθέσεις από τις οποίες τελείωσε τις 13. Η Κογιάρ έδωσε 18 πόντους στον ΠΑΟΚ αλλά τα ποσοστά της ήταν χαμηλά αφού το 15/42 ερμηνεύεται στο ότι η Ισπανίδα ανέβασε απόδοση μετά το δεύτερο σετ. Ο πάγκος δεν κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα παρά μόνο σε κάποιες μεμονωμένες φάσεις όπου η Κυπαρίσση έδωσε βοήθειες.

Ο Παναθηναϊκός δικαιώνεται για τις επιλογές του και τον πλουραλισμό που υπάρχει στο ρόστερ. Οι βασικές επιλογές που κατά κύριο λόγο παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής έχουν προσφέρει λύσεις. Σε μια σεζόν που έχει πολύ δρόμο και πολλά παιχνίδια είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν όλες οι παίκτριες. Μάλιστα είδαμε σε αρκετά παιχνίδια να είναι σε καλή κατάσταση και παίκτριες όπως η Τσιτσιγιάννη, η Κωνσταντέλλου αλλά και η πιο έμπειρη Μεταξά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης πως σε όλες τις μεγάλες νίκες ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε τα εύσημα στις παίκτριές του και αντίθετα στις κακές εμφανίσεις ήταν αυτός που ανέλαβε τις ευθύνες. Ο Οικονόμου δε θέλει να κλέψει τίποτα από τη δόξα των παικτριών του δουλεύοντας αθόρυβα αλλά ουσιαστικά.

Οι νίκες και η καλή εικόνα είναι ικανές μέχρι στιγμής να ρίξουν τους εγωισμούς και όπως είπε η αρχηγός του Παναθηναϊκού Εύα Χαντάβα «αυτό είναι ομάδα» αποδεικνύοντας πως όλες βάζουν το στόχος του τίτλου πάνω από όλα. Σημαντικό σε μεγάλο βαθμό επίσης είναι πως ο κόσμος είναι 100% κοντά στην ομάδα και από την πλευρά της η ομάδα «ευχαριστεί» τον κόσμο με την πορεία της και στο τέλος της μέρας είναι όλοι ευτυχισμένοι. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε σωστά και μέχρι στιγμής κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει. Ο μόνος τρόπος να βγει εκτός στόχων είναι να… αυτοκαταστραφεί αλλά όλοι όσοι απαρτίζουν τον φετινό Παναθηναϊκό είναι ώριμοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στους στόχους και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος των 13 πρώτων αγωνιστικών.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ για Ατρόμητο, την ΑΕΚ και τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Previous article

Νέο όνομα στην λίστα του Πρίφτη – Πρώην NBAer – Έρχεται σύντομα παίκτης!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.