0

Διαιτησία, σχέσεις ομάδων με «άρματα» και Πολιτεία: Οι τρεις άξονες της προχθεσινής on camera «επίθεσης» του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Ήταν τουλάχιστον απρόσμενο το on camera «ξέσπασμα» του Γιάννη Αλαφούζου, με προσωπική παρέμβαση στην Cosmote TV, αμέσως μετά την προχθεσινή (οδυνηρή) εντός έδρας ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τη Λαμία (2-2), που στέρησε απ’ τους «πράσινους» δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη προς τον εφετινό τίτλο. Και σε χρονικό σημείο όπου κάθε «γκέλα» κοστίζει πλέον πολλαπλάσια, λίγο πριν μπουν οι ομάδες στη σειρά των playoffs.

Απρόσμενο, διότι αν και είχε μιλήσει 4-5 φορές κυρίως σε ΜΜΕ του εξωτερικού, στηλιτεύοντας μεταξύ άλλων τις συνθήκες και τα ουκ ολίγα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρέμβαση σε τηλεοπτικούς δέκτες είχε να κάνει απ’ τις 31 Μαΐου 2017 και την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα (3-2) στο φίνις των playoffs της σεζόν 2016/17. Κι όσο κι αν το timing έμοιαζε αρκετά παράξενο, η συγκεκριμένη κίνηση δεν έκρυβε τόσο παρορμητισμό, όσο συσσωρευμένο εκνευρισμό από πράγματα και καταστάσεις που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Και θα έπρεπε κάποια στιγμή να «απαντηθούν».

Ο ίδιος έκρινε πως έπρεπε να βγει μπροστά επί προσωπικού τώρα, και να τοποθετηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, δεδομένου ότι η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες και πλέον τα πράγματα θα αρχίσουν να «αγριεύουν» ολοένα και περισσότερο, καθώς η μάχη του τίτλου θα αρχίσει να φουντώνει. Η ενόχληση του Αλαφούζου εστιάστηκε σε τρεις άξονες, για να επισημάνει τις διαφορετικές συνθήκες που δημιουργούνται κάθε φορά στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Μίλησε λοιπόν για:

1) Ομάδες τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε «θυγατρικές»: Θέλοντας με «ωμό» τρόπο να καταδείξει το κλασικό, ελληνικό φαινόμενο όπου διαφορετικές ομάδες εντάσσονται σε συγκεκριμένες «συμμαχίες» και «άρματα» και δείχνουν διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά απέναντι σε άλλους, σε σχέση με το πώς παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει κάθε σεζόν όχι ένα και δύο, αλλά… 26 «ντέρμπι». Κάτι που δεν ισχύει για όλους.

2) Τη διαιτησία: Ο Ζαμπαλάς ήταν το… κερασάκι σε ένα ματς όπου πρώτα απ’ όλα ο Παναθηναϊκός έχει την ευθύνη που δεν κέρδισε παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμεινε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς. Αλλά όπου χρειάστηκε προσέφερε απλόχερα «ανάσες» στην άμυνα της Λαμίας, στα σημεία όπου πίεση του Παναθηναϊκού αυξανόταν. Θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει κάποιος πως γίνεται μία ομάδα με 77% κατοχή μπάλας και 23 τελικές, να έχει εις βάρος της φάουλ 20-9! Διότι αυτό ποδοσφαιρικά δεν… εξηγείται με κανέναν τρόπο. Ο δε Ζαμπαλάς ήταν πολύ πρόσφατα (στις 31 Ιανουαρίου) VAR στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου τόσο ο Ευαγγέλου, όσο κι ο Ηπειρώτης ρέφερι «έπνιξαν» το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Τσακμάκης πάνω στον Γερεμέγεφ στο 61ο λεπτό.

Το δεύτερο σκέλος της διαιτησίας, αφορά την προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί πλέον σε βάρος του Παναθηναϊκού, με τα όσα υποστηρίζουν και προπαγανδίζουν μέχρις… εσχάτων οι ανταγωνιστές του. Οι «πράσινοι» έχουν πάρει φέτος 10 πέναλτι, την ώρα που ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δεν έχουν πολύ λιγότερα απ’ αυτούς. Το θέμα, εντούτοις, είναι πως δεν υπάρχει κανένα (μα κανένα) απ’ αυτά τα 10 πέναλτι που να μην ήταν. Στον αντίποδα, υπήρξαν παραβάσεις που δεν δόθηκαν αρχικά και διορθώθηκαν μέσα απ’ το VAR (η πλειοψηφία των πέναλτι που πήρε το «τριφύλλι»), αλλά και πέναλτι που έγιναν και δεν δόθηκαν ποτέ, με πλέον κραυγαλέα την παράβαση που έγινε στον Βέρμπιτς στην OPAP Arena από τον Πινέδα και «έφαγαν» ο διαιτητής κι ο VAR. Πλέον δεν δίνονται ούτε οι… καθυστερήσεις που πρέπει να δίνονται, όπως έγινε προχθές με τον Ζαμπαλά, ο οποίος έδειξε μόλις 5 λεπτά σε ένα ματς που είχε 6 διακοπές μόνο στο β’ μέρος.

3) Κυβέρνηση/Υφυπουργείο Αθλητισμού: Από τα «βέλη» του Αλαφούζου δεν ξέφυγε ούτε η κυβέρνηση με το υφυπουργείο αθλητισμού. Και για τα μέτρα με το κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες και για την αδυναμία που έχει το υφυπουργείο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της διαφθοράς κι όλα όσα είναι υπό έρευνα απ’ την Εισαγγελία…

 

Διπλή άρνηση του Χεζόνια στη Ρεάλ για νέο συμβόλαιο – Ο Παναθηναϊκός “πίσω” από την άρνηση!

Previous article

Κόουτς, όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να προβληματίσει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.